Club

FC Augsburg

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Augsburg

De Duitse voetbalclub Augsburg FC speelt al sinds 2011 in de Bundesliga. De club wist in 2015 zelfs op de 5e plaats te eindigen op het hoogste niveau. Liefhebbers krijgen de kans om op deze pagina de club te blijven volgen. Check hier het programma, de uitslagen en de statistieken.

Programma FC Augsburg

Check hier alle wedstrijden van FC Augsburg die op het programma staan.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van FC Augsburg in de Bundesliga.

Uitslag FC Augsburg

Alle uitslagen van FC Augsburg vind je hieronder. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina!

FC Augsburg selectie

Socials
@fcaugsburg1907
Posts
Volgers
Volgend

Over het Duitse FC Augsburg

De voetbalclub FC Augsburg komt uit de gelijknamige Duitse plaats in Beieren. De club bestaat sinds 1969. De clubs TSV Schwaben Augsburg en BC Augsburg fuseerden en gingen verder als FC Augsburg. In 2011 maakte de voetbalclub zijn debuut op het hoogste niveau. Vijf jaar later kwalificeerde de club zich voor de Europa League. Alle thuiswedstrijden van FC Augsburg worden gespeeld in de WKK Arena in Augsburg.

BC Augsburg

In de jaren voorafgaand aan de fusie speelde BC Augsburg en TSV Schwaben in de hoogste Duitse competities. Echter werden de clubs teruggezet toen de Bundesliga zijn intrede maakte. Hoewel FC Augsburg in 1907 officieel werd opgericht, bestaat FC Augsburg in haar huidige hoedanigheid pas sinds 1969. De amateurverenigingen besloten om te fuseren en op die manier de top te bereiken. TSV Schawben ging nog verder met een amateurelftal, terwijl BC Augsburg in zijn totaliteit opging in FC Augsburg.

Financiële problemen bij de club

FC Augsburg heeft hard moeten werken om de Duitse top te bereiken, aangezien de club ook vele tegenslagen moest verwerken. In 2000 ontving de club geen licentie van de Duitse voetbalbond vanwege financiële problemen. Enkele investeerders wisten de club te redden. Dit leidde ertoe dat de club twee jaar later kon promoveren naar het tweede niveau.

In 2011 eindigde FC Augsburg op de tweede plaats in de 2. Bundesliga, de op één na hoogste divisie van het Duitse betaalde voetbal. De club promoveerde naar de Bundesliga. In de eerste acht speelrondes wist de club geen enkele overwinning te boeken, maar in de negende speelronde werd Mainz verslagen. FC Augsburg werd 14e in de Bundesliga en een jaar later eindigde de club op de 15e plek. De weg omhoog werd ingeslagen en in het seizoen 2013/2014 werd de 8e plaats veiliggesteld. Een jaar later werd de ploeg 5e en kwalificeerde het zich voor de Europa League. Sinds de promotie speelt de club enkel nog maar op het hoogste niveau.

FC Augsburg in de Europa League

In het seizoen 2015/2016 was FC Augsburg direct geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De ploeg wist knap op de 2e plaats te eindigen en zich te plaatsen voor de knock-outfase. In de groepsfase moest FC Augsburg het opnemen tegen AZ, FK Partizan en Athletic Bilbao. In de volgende ronde stond de Duitse club tegenover Liverpool FC. In eigen huis werd er knap doelpuntloos gelijkgespeeld, maar in het uitduel werd er met 1-0 verloren.

WWK Arena in Augsburg

In de stad Augsburg staat de WWK Arena. Dit voetbalstadion biedt plaats aan meer dan 30.000 toeschouwers en is de thuishaven van de lokale voetbalclub FC Augsburg. Tussen 2007 en 2009 onderging het stadion een grote verbouwing, waardoor het nu aan alle eisen voldoet. Overigens speelt de voetbalclub FC Augsburg pas sinds het seizoen 2009/2010 in de WWK Arena. In 2011 was het stadion één van de speellocaties tijdens het WK vrouwenvoetbal.

Fans en clubiconen

FC Augsburg staat bekend als volksclub en kent al decennialang een grote en loyale fanschare. Het stadion is vrijwel altijd uitverkocht en ook tijdens de lastige jaren vlak na de eeuwwisseling bleven de toeschouwersaantallen vrij hoog liggen.
De club kent een sterke rivaliteit met TSV 1860 München, de tweede club van München. In zowel de Bundesliga en de tweede divisie heeft deze derby plaatsgevonden. De eerste editie in 1973 had maar liefst 80.000 toeschouwers in het Olympia stadion in München.

Belangrijke voormalige spelers van FC Augsburg zijn onder meer Daniel Baier, Tobias Werner en Paul Verhaegh. De Nederlandse Paul Verhaegh was tussen 2010 en 2017 aanvoerder van de ploeg en won als speler van FC Augsburg bovendien brons op het WK van 2014.

In het verdere verleden van de club zijn onder meer Hans Jörg en Wolfgang Haug bekende spelers. Jörg scoorde in het shirt van Augsburg liefst 55 goals voor de club. Enkel Michael Thurk wist er meer te scoren (56) en deed dat tussen 2008 en 2012.