Club

Bayer Leverkusen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Leverkusen

Volg op deze pagina de verrichtingen van Bayer Leverkusen in de Bundesliga en toernooien. Check het programma, de uitslagen en de statistieken.

Programma Bayer Leverkusen

Bekijk hier de duels van Bayer Leverkusen die dit seizoen op het programma staan.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Bayer Leverkusen in de Bundesliga.

Uitslag Bayer Leverkusen

Elke wedstrijduitslag van Bayer Leverkusen vind je hieronder.

Bayer Leverkusen selectie

Socials
@bayer04fussball
Posts
Volgers
Volgend

Wist je dit al over Bayer Leverkusen?

Bayer 04 Leverkusen is een Duitse voetbalclub uit Leverkusen, een stad in de buurt van de grens met Nederland. Hoewel vaak anders gedacht, verwijst ‘Bayer’ niet naar een regio, zoals dat bij Bayern München het geval is. Bayer is een farmaceutisch bedrijf dat de club in 1904 oprichtte. Bayer Leverkusen is de enige ploeg in de Bundesliga die een bedrijfsnaam mag dragen in de clubnaam.

Tot aan 1999 werd er ook geturnd, gebasketbald en atletiek beoefend bij de club. Na die tijd is Bayer Leverkusen een club uitsluitend voor de voetballerij geworden. De club was met name in de jaren negentig en rond de eeuwwisseling succesvol, maar geldt veelal als middenmoter op het hoogste niveau.

Historie

Ondanks dat Leverkusen slechts 150.000 inwoners heeft, is de stad dankzij de voetbalclub een bekende plaats geworden. De club speelde in de eerste decennia van haar bestaan voornamelijk in de lagere divisies van het Duitse voetbal, maar is sinds 1979 onafgebroken actief in de Bundesliga.

Bayer Leverkusen is vaak bestempeld als subtopper in de Bundesliga. Hoewel de club nooit kampioen werd van Duitsland, werd het wel meerdere keren tweede. Vier van deze tweede plaatsen werden rond de eeuwwisseling behaald.In 1993 won de club overigens wel de Duitse beker.

Europees gezien heeft Bayer Leverkusen niet veel successen. In 1988 won Leverkusen wel een spectaculaire UEFA Cup-finale van Espanyol. In 2002 verloor de ploeg de Champions League-finale van Real Madrid.

Fans, stadion en clubiconen

Sinds 1958 worden de thuiswedstrijden van Bayer Leverkusen gespeeld in de BayArena, waarin ruim 30.200 toeschouwers passen. De club is vrij populair in de omgeving van Leverkusen en het stadion is regelmatig uitverkocht.

Waar veel Duitse voetbalclubs zich zien als arbeidersclubs, is Bayer Leverkusen een uitgesproken familieclub. Het stadion wordt in heel Europa gezien als bijzonder familievriendelijk. Contrasterend hiermee is overigens het feit dat de eerste Duitse ‘ultra’s’ fans van Bayer Leverkusen waren. Deze fanatieke supportersgroep staat inmiddels bekend om de sfeeracties die regelmatig georganiseerd worden.

Bayer Leverkusen heeft diverse clubiconen, waarvan de meesten spelers waren tijdens de gouden jaren rond de eeuwwisseling. De speler met een recordaantal competitiewedstrijden in het shirt van Leverkusen is Stefan Kießling, die sinds 2006 bij de club speelt en meer dan driehonderd duels op zijn naam heeft staan. Hierin scoorde de spits meer dan honderd keer.

Andere bekende voormalige spelers van Bayer Leverkusen zijn onder meer Ulf Kirsten, Carsten Ramelow en Dimitar Berbatov. Ulf Kirsten speelde niet alleen meer dan vierhonderd duels voor de ploeg, maar is met 220 goals ook nog eens de topscorer aller tijden van Leverkusen.