Club

TSG 1899 Hoffenheim

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Sinsheim

De Duitse voetbalclub TSG 1899 Hoffenheim kan je op deze pagina volgen in de Bundesliga. Check de statistieken van de ploeg en bekijk ook de uitslagen en wedstrijden.

Programma TSG 1899 Hoffenheim

Bekijk hier de duels van TSG 1899 Hoffenheim die dit seizoen op het programma staan.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van TSG 1899 Hoffenheim in de Bundesliga.

Uitslag TSG 1899 Hoffenheim

Elke wedstrijduitslag van TSG 1899 Hoffenheim vind je hieronder.

TSG 1899 Hoffenheim selectie

Socials
@tsghoffenheim
Posts
Volgers
Volgend

Over de club Hoffenheim

TSG 1899 Hoffenheim is een club die pas sinds het seizoen 2008/2009 op het hoogste niveau in Duitsland speelt. Tot 2001 was de club nog nooit in een competitie hoger dan het derde niveau uitgekomen. Hoffenheim maakte aan het begin van deze eeuw een opmars door die vergelijkbaar is met die van RB Leipzig.

Hoewel de club pas recentelijk doordrong tot de top van Duitsland, geldt Hoffenheim inmiddels als stabiele middenmoter. Dit succes mag niet los worden gezien van de investeringen van Dietmar Hopp, een ondernemer die in zijn jeugd bij Hoffenheim speelde.

Historie Hoffenheim

TSG 1899 Hoffenheim werd opgericht in 1899. Tot 1945 was Hoffenheim uitsluitend een handbalclub tot zij fuseerde met een lokale voetbalvereniging. De club speelde de eerste decennia van haar bestaan voornamelijk in lage divisies. Met slechts vierduizend inwoners in Hoffenheim, was de club slechts één van de vele amateurclubs in Duitsland.

In 1996 was TSG 1899 Hoffenheim nog een amateurvereniging die uitkwam op het achtste niveau van Duitsland. In 2000 stapte oud-speler en miljardair Dietmar Hopp in met enkele grote investeringen. Dit leidde een vrijwel ongekende opmars in, waarbij de club diverse keren promoveerde.

Tussen 2000 en 2008 schopte de club het van het vijfde niveau tot aan de Bundesliga. In Hoffenheims eerste seizoen in de Bundesliga, kroonde de club zich direct tot winterkampioen. Uiteindelijk sloten zij de competitie af op een zevende plaats.

Sindsdien is Hoffenheim niet meer gedegradeerd en geldt de club als stabiele middenmoter. De opmars die begonnen is door investeringen heeft veel kritiek gekregen in de voetbalwereld. Toch ziet men in Duitsland ook de charme van het verhaal in. Investeerder Hopp was natuurlijk een oud speler en dat maakt volgens velen het verhaal zo mooi.

Stadion, fans en clubiconen

Tijdens de opmars van Hoffenheim werd ook een nieuw stadion gebouwd. In 2009 werd het Rhein-Neckar-Arena geopend, dat plek biedt aan meer dan 30.000 mensen.

Hoffenheim als stad is vrij klein en de club is pas recentelijk succesvol. Dat zorgt ervoor dat de club geen rijke geschiedenis heeft op het vlak van supporters. Toch is de populariteit van het team snel toegenomen en zit het stadion tijdens de meeste wedstrijden zo goed als vol.

De club heeft geen grote rivaliteiten in de Bundesliga, hoewel de lokale derby’s met Stuttgart en Freiburg meer beladen zijn dan andere duels.

Clubiconen van Hoffenheim komen vooral voort uit de periode toen Hoffenheim bezig was met haar opmars. Eén van deze spelers is Sejad Salihović, die tussen 2006 en 2015 voor de club uitkwam en de promoties van de derde tot en met de Bundesliga meemaakte als basisspeler. Salihović speelde een recordaantal wedstrijden voor Hoffenheim.