actueel background image

Eredivisie 2020/2021 (speelronde 18)

22 jan 2021 | 14:03 0

Super Januari doet ook haar naam in de achttiende speelronde van de Eredivisie eer aan. Alle achttien clubs komen in actie en zondag staat om 16:45 uur de topper tussen Feyenoord – AZ op de agenda. Check hieronder welke wedstrijden er op het programma staan en lees een korte voorbeschouwing per duel.

Willem II – PEC Zwolle (vrijdag 20:00 uur)

Beide clubs kennen geen geweldig seizoen. PEC Zwolle staat momenteel op de dertiende plek en Willem II bevindt zich in de degradatiezone op plek zestien. Hoewel PEC Zwolle tegen de topclubs nog aardig stand weet te houden of zelfs resultaat te boeken, lukt ze dat in andere wedstrijden een stuk slechter. Willem II won slechts twee wedstrijden dit seizoen, beiden in eigen huis. De ploegen scoren gemiddeld één keer per wedstrijd. Maar PEC Zwolle incasseerde ook al 26 tegendoelpunten en Willem II zelfs 36. Wij verwachten een interessant duel, waarbij allebei de ploegen minimaal één keer scoren.

ADO Den Haag – FC Emmen (zaterdag 16:30 uur)

Midden in het seizoen wordt er een degradatiekraker gespeeld. De nummers zeventien en achttien nemen het tegen elkaar op. FC Emmen kan het gat van vijf punten op ADO Den Haag verkleinen als het de winst weet binnen te slepen. ADO Den Haag wist in de afgelopen vijf competitiewedstrijden er één te winnen. FC Emmen kwam niet verder dan een gelijkspel. Ook het aantal doelpunten dat Emmen tegen kreeg in vijf wedstrijden is niet erg hoopvol. Als de Hagenezen deze wedstrijd winnen, kunnen ze naar de zestiende plek klimmen. De Haagse ploeg is de favoriet in dit duel, maar in december werd het 1-1. Wie weet wat deze wedstrijd brengt.

Vitesse – FC Groningen (zaterdag 18:45 uur)

Het duel tussen Vitesse en FC Groningen kan zeer interessant worden. Vitesse staat op een tweede plek en kan, bij puntverlies van Ajax, op gelijke hoogte komen met de koploper. FC Groningen staat momenteel zesde, maar heeft de top vijf in het vizier. De Arnhemse ploeg is in 2021 stabieler dan de Groningers. Zij wonnen de drie competitiewedstrijden, waar FC Groningen er één won en twee gelijkspeelde. In de laatste vijf ontmoetingen tussen deze twee ploegen gingen de Groningers er drie keer met de winst vandoor.

PSV – RKC Waalwijk (zaterdag 20:00 uur)

Zaterdagavond in Eindhoven ontvangt nummer drie, PSV, laagvlieger RKC Waalwijk. Afgaand op de statistieken van de laatste vijf wedstrijden en eerdere ontmoetingen, lijkt RKC Waalwijk weinig kans te hebben. PSV heeft wel een vol programma, dus vermoeidheid zou een rol kunnen spelen. Normaliter zou dit vooralsnog een overwinning voor de thuisploeg betekenen. PSV zou daardoor op de ranglijst kunnen stijgen, bij puntverlies van Vitesse. RKC Waalwijk moet uitkijken voor degradatie aan het einde van dit seizoen.

Heracles Almelo – sc Heerenveen (zaterdag 21:00 uur)

Zowel Heracles als sc Heerenveen wonnen pas vijf competitiewedstrijden dit seizoen. Dankzij zeven gelijke spelen zien we de Friese ploeg terug op de achtste plaatst. De Almelose ploeg staat op de twaalfde plaats. Er is slechts vier punten verschil. De resultaten van onderlinge ontmoetingen zijn erg wisselend. Voor sc Heerenveen zou winst een stap dichter richting de play-offs van Europees voetbal betekenen. Heracles speelt in de middenmoot voor lijfsbehoud. Wij voorzien een 2-2 gelijkspel.

Fortuna Sittard – Ajax (zondag 12:15 uur)

De thuisploeg uit Sittard komt dit seizoen niet slecht voor de dag met een elfde plek op de ranglijst. Echter lijkt Fortuna Sittard op zondag kansloos als koploper en grootmacht Ajax op bezoek komt. In de laatste drie ontmoetingen maakte Ajax 14 doelpunten. Fortuna Sittard slechts twee. Met de huidige vorm van Ajax mogen we zelfs huiveren voor een doelpuntenfestijn.

FC Twente – VVV-Venlo (zondag 14:30 uur)

Waar FC Twente nog zicht heeft op Europees voetbal moet VVV uitkijken voor mogelijke degradatie. De ploeg uit Venlo kreeg al 45 doelpunten tegen en scoorde er zelf 27. FC Twente heeft wel een positief doelsaldo: 33 voor, 24 tegen. In de laatste drie wedstrijden zien we dat VVV de smaak van scoren te pakken lijkt te hebben. Ongeveer een maand geleden speelden FC Twente en VVV-Venlo ook tegen elkaar. FC Twente kreeg veel meer kansen, maar ging slechts met 2-1 het veld af. Dat zou zomaar eens ook de uitslag van zondag kunnen zijn.

FC Utrecht – Sparta Rotterdam (zondag 14:30 uur)

In een rechtstreeks duel vechten FC Utrecht en Sparta om de negende en tiende plaats. Bij puntverlies van sc Heerenveen is zelfs de achtste plaats binnen bereik. Sparta Rotterdam kent een prima seizoen tot nu toe. FC Utrecht stelt toch enigszins teleur. De Utrechtse ploeg heeft moeite met scoren, maar krijgt ook weinig doelpunten tegen. Sparta Rotterdam kent eenzelfde doelsaldo van +2. In de laatste vijf ontmoetingen tussen deze twee ploegen bleek FC Utrecht iedere keer de sterkste te zijn. Met de huidige vorm van Sparta zou er een ommekeer in dit statistiek kunnen komen. Dit wordt vast en zeker een spannend duel, ondanks een minimaal aantal doelpunten dat valt.

Feyenoord – AZ Alkmaar (zondag 16:45 uur)

De Eredivisie speelronde wordt afgesloten met een heerlijke topwedstrijd. Feyenoord – AZ staat garant voor spektakel. In de laatst vijf ontmoetingen won Feyenoord drie keer en werd er een keer gelijkgespeeld. Beide ploegen zijn in dit seizoen ontzettend lastig te verslaan. Zeker in de Kuip zijn de Rotterdammers vaak oppermachtig. Deze wedstrijd is een prachtige affiche in de Eredivisie en zeker de moeite waard om goed voor te gaan zitten. Zowel AZ als Feyenoord zijn kanshebber om zondagmiddag als winnaar van het veld af te lopen.

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.