Fortuna Sittard

Country |
Active in |

Fortuna Sittard

De Nederlandse voetbalclub Fortuna Sittard werd opgericht in 1968 en zal in het voetbalseizoen 2019/2020 wederom actief zijn in de Eredivisie. Fortuna Sittard wist in de historie éénmaal de titel te pakken in de Eerste Divisie en won tot tweemaal toe de KNVB Beker.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

News

Het vertrek van Pinto bij Fortuna Sittard

Fortuna Sittard zag afgelopen week aanvoerder Mica Pinto vertrekken naar Sparta Rotterdam. De vleugelverdediger tekende in Rotterdam een contract tot de zomer van 2021. De club heeft ook de optie om het contract met een extra seizoen te verlengen. Hoewel Pinto dit seizoen pas 7 wedstrijden in actie kwam, is de club toch één van […]

Read more

Speelronde 11: Fortuna Sittard – VVV Venlo 19/20

Limburgs onderonsje in Sittard Fortuna Sittard en VVV Venlo hebben de punten beide hard nodig en nemen het zaterdagavond tegen elkaar op. Fortuna Sittard is terug te vinden op de zeventiende plaats met slechts zes punten, terwijl VVV Venlo op de vijftiende plaats staat met drie punten meer. Beide clubs zijn bezig aan een zwakke […]

Read more

Speelronde 10: FC Emmen – Fortuna Sittard

FC Emmen – Fortuna Sittard (zondag, 14:30 uur) FC Emmen en Fortuna Sittard zullen dit seizoen moeten strijden voor lijfsbehoud is de Eredivisie. Beide clubs zijn niet al te best aan het nieuwe seizoen begonnen. Het is dan ook voor beide een belangrijke wedstrijd, aangezien dit de duels zullen zijn waarin de ploegen de grootste […]

Read more

Fortuna Sittard

De Nederlandse voetbalclub Fortuna Sittard werd opgericht in 1968 en zal in het voetbalseizoen 2019/2020 wederom actief zijn in de Eredivisie. Fortuna Sittard wist in de historie éénmaal de titel te pakken in de Eerste Divisie en won tot tweemaal toe de KNVB Beker.

Gouden jaren van Fortuna Sittard

Fortuna Sittard wist na moeizame jaren in 1982 weer terug te keren in de hoogste divisie en wist zich elf seizoenen lang te handhaven. Dankzij goede resultaten stond de club dan ook te boek als een degelijke Eredivisieclub. In 1984 werd de finale van het bekertoernooi bereikt, maar het grootste succes kwam één jaar later. Fortuna Sittard ontpopte zich ook op Europees niveau tot een ware cupfighter. De ploeg wist met trainer Bert Jacobs de kwartfinale te bereiken van de Europacup II, tegenwoordig bekend onder de naam Europa League. In de jaren die daarop volgden ging het bergafwaarts en in 1993 degradeerde de club uit de Eredivisie.

Titel in de Eerste Divisie

De klap kwam hard aan in Sittard, want het volgende seizoen kwam het niet verder dan een tiende plaats in de Eerste Divisie. In 1995 rechtte het de rug en pakte de club de titel. In het team dat kampioen werd, zaten spelers als Fernando Ricksen en Mark van Bommel (huidige trainer van de Eindhovense club PSV).

Turkse investeerder neemt Fortuna Sittard over

De Limburgse club kende de afgelopen jaren veel financiële problemen en er werd zelfs gepraat over een dreigend faillissement. In 2016 kwam de redding toen de club werd overgenomen door een Turkse investeerder. In het seizoen 2016/2017 begon de club zeer slecht aan de competitie, maar dankzij diverse versterkingen van de Turkse club Galatasaray werd degradatie voorkomen. In het voetbalseizoen 2018/2019 leek Fortuna Sittard lang op weg naar de titel, maar moest deze eer laten aan Jong Ajax. Desondanks was dat voldoende voor promotie naar de Eredivisie.

Fortuna Sittard Stadion

Fortuna Sittard speelt zijn thuiswedstrijden in het gelijknamige stadion. Het stadion biedt plaats aan rond de 12.500 bezoekers. Het Fortuna Sittard Stadion werd ín november 1999 geopend met een oefenduel tegen Schalke 04. In de loop der jaren heeft het stadion diverse namen gekend, waaronder het Wagner & Partners Stadion en Offermans Joosten Stadion. Sinds 2014 staat het bekend als simpelweg het Fortuna Sittard stadion.