Fortuna Sittard

Country |
Active in |

Fortuna Sittard

De Nederlandse voetbalclub Fortuna Sittard werd opgericht in 1968 en zal in het voetbalseizoen 2018/2019 weer zijn opwachting maken in de Eredivisie. De Limburgse club eindigde een seizoen eerder op de tweede plaats in de Eerste Divisie, wat recht gaf op directe promotie naar het hoogste niveau. Fortuna Sittard wist in de historie éénmaal de titel te pakken in de Eerste Divisie en won tot tweemaal toe de KNVB Beker.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Fortuna Sittard

Gouden jaren van Fortuna Sittard

Fortuna Sittard wist na moeizame jaren in 1982 weer terug te keren in de hoogste divisie en wist zich elf seizoenen lang te handhaven. Dankzij goede resultaten stond de club dan ook te boek als een degelijke Eredivisieclub. In 1984 werd de finale van het bekertoernooi bereikt, maar het grootste succes kwam één jaar later. Fortuna Sittard ontpopte zich ook op Europees niveau tot een ware cupfighter. De ploeg wist met trainer Bert Jacobs de kwartfinale te bereiken van de Europacup II, dit toernooi heet tegenwoordig de Europa League. In de jaren die daarop volgde ging het bergafwaarts en in 1993 degradeerde het uit de Eredivisie.

De klap kwam hard aan in Sittard, want het volgende seizoen kwam het niet verder dan een tiende plaats in de Eerste Divisie. In 1995 rechtte het de rug en pakte de club de titel. In het team dan kampioen werd zaten spelers als Fernando Ricksen en Mark van Bommel (huidige trainer van de Eindhovense club PSV).

Turkse investeerder neemt Fortuna Sittard over

De Limburgse club kende de afgelopen jaren veel financiële problemen en er werd zelfs gepraat over een dreigend faillissement. In 2016 kwam de redding toen een Turkse investeerder de club overnam. In het seizoen 2016/2017 begon de club zeer slecht aan de competitie, maar dankzij diverse versterkingen van de Turkse club Galatasaray werd degradatie voorkomen. In het voetbalseizoen 2018/2019 leek Fortuna Sittard lang op weg naar de titel, maar moest deze eer laten aan Jong Ajax. Desondanks was dat voldoende voor promotie naar de Eredivisie.

Fortuna Sittard Stadion

Fortuna Sittard speelt zijn thuiswedstrijden in het gelijknamige stadion. Het stadion biedt plaats aan rond de 12.500 bezoekers. Het Fortuna Sittard Stadion werd ín november 1999 geopend met een oefenduel tegen Schalke 04. In de loop der jaren heeft het stadion diverse namen gekend, waaronder het Wagner & Partners Stadion en Offermans Joosten Stadion. Sinds 2014 is de huidige naam in gebruik genomen.