actueel background image

Voorbeschouwing: Fortuna Sittard – NEC (2 oktober 2021)

02 okt 2021 | 10:16 0

Fortuna Sittard en NEC treffen elkaar op de zaterdagavond (21:00 uur). Beide clubs hebben de ambitie om mee te kunnen strijden in de subtop van de Eredivisie. Echter moeten de clubs wel punten pakken om niet in de gevarenzone terecht te komen. Vorig seizoen stonden Fortuna Sittard en NEC nog tegenover elkaar in de KNVB Beker, destijds wonnen de Nijmegenaren in de verlenging met 3-2.

Vooruitblik

De twee clubs beschikken ongeveer over dezelfde kwaliteiten en zijn gewaagd aan elkaar. Het duel in Sittard zou dan ook beide kanten op kunnen vallen. De laatste twee affiches van dit duel eindigde in een overwinning voor de uitploeg, maar dan moeten we wel terug naar 2015 en 2017. Wij verwachten een doelpuntrijke wedstrijden en een gelijke stand na 90 minuten.

Fortuna Sittard moet aansluiting vinden

Fortuna Sittard staat momenteel op de 15e plaats in de Eredivisie met slechts 5 punten. De Limburgse club won het eerste duel van het nieuwe seizoen met 2-1 van FC Twente. Daarna volgde er twee gelijke spelen en drie nederlagen. Vorig weekend wist Fortuna Sittard zeer knap stand te houden in Arnhem, aangezien er met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Vitesse. Dat was een klein wonder, aangezien Vitesse de ene na de andere kans wist te creëren.

Fortuna Sittard moet uitkijken, aangezien de degradatiezone wel dichtbij lijkt te komen. Het seizoen is misschien nog lang, maar de punten zijn zeer welkom. De grote man dit seizoen bij Fortuna Sittard is de middenvelder Mats Seuntjes. De multifunctionele speler kwam al viermaal tot scoren, terwijl de gehele selectie pas zes keer het net wist te vinden.

NEC draait goed mee in de Eredivisie

Er werd dit seizoen weinig verwacht van de promovendus NEC. De Nijmegenaren kende een teleurstellend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en promoveerde via de play-offs. NEC staat momenteel op de 10e plaats in de Eredivisie met 8 punten. Drie duels gingen verloren, maar dat was tegen Ajax, Feyenoord en FC Utrecht. NEC won van PEC Zwolle (2-0) en Heracles Almelo (0-1). Er werd ook een punt gepakt tegen Willem II (0-0) en Sparta Rotterdam (1-1).

NEC heeft zijn selectie goed op orde en dat komt ook mede door de combinatie tussen talent en ervarenheid. De middenvelder Lasse Schone is de bekendste naam in de seelctie, terwijl de talenten Dirk Proper en Souffian EL Karouani ook duidelijk van zich laten spreken. Hoogstwaarschijnlijk zal NEC weer in zijn vertrouwde 4-3-3 opstelling aan de start verschijnen.

Statistieken

– Fortuna Sittard staat op de 15e plaats in de Eredivisie
– Fortuna Sittard won pas één wedstrijd dit seizoen
– Mats Seuntjes scoorde al vier goals dit seizoen
– Fortuna Sittard verloor één van de laatste zes thuiswedstrijden
– NEC staat op de 10e plaats in de Eredivisie
– NEC won twee wedstrijden in het huidige seizoen
– NEC won de laatste twee uitduels op bezoek bij Fortuna Sittard

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.