VVV-Venlo

Country |
Active in |

VVV-Venlo

VVV-Venlo is een voetbalclub uit het noorden van Limburg. De Venlose Voetbalvereniging Venlo, ook simpelweg bekend als VVV, pendelt veelal tussen de Eerste Divisie en Eredivisie. VVV speelt haar thuiswedstrijden in stadion De Koel, dat bekend staat om de ingang voor spelers, die een trap langs de fans af moeten om het veld te bereiken. De Koel heeft een maximale capaciteit van 8.000 toeschouwers.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

News

Speelronde 11: Fortuna Sittard – VVV Venlo 19/20

Limburgs onderonsje in Sittard Fortuna Sittard en VVV Venlo hebben de punten beide hard nodig en nemen het zaterdagavond tegen elkaar op. Fortuna Sittard is terug te vinden op de zeventiende plaats met slechts zes punten, terwijl VVV Venlo op de vijftiende plaats staat met drie punten meer. Beide clubs zijn bezig aan een zwakke […]

Read more

Speelronde 10: VVV Venlo – Vitesse

Drie punten voor VVV Venlo? (zaterdag, 20:45 uur) VVV Venlo zal op de zaterdagavond afsluiten met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers draaien heel goed en wisten al twintig punten te behalen, waardoor de ploeg op de vierde plaats is terug te vinden. Kan VVV Venlo de bezoekers een halt toeroepen? Vorm VVV Venlo kende […]

Read more

Hard werken brengt dromen in vervulling voor Lieke Martens

Als jong meisje speelde Martens altijd bij de jongens, omdat er nog geen meisjes teams waren. Ze liep hier vaak rond in veel te grote shirts die helemaal in haar broek waren opgepropt. Inmiddels is dat wel veranderd en is er zelfs voor het Nederlands vrouwenelftal een speciaal logo ontworpen voor op de getailleerde tenues. […]

Read more

VVV-Venlo

VVV-Venlo is een voetbalclub uit het noorden van Limburg. De Venlose Voetbalvereniging Venlo, ook simpelweg bekend als VVV, pendelt veelal tussen de Eerste Divisie en Eredivisie. VVV speelt haar thuiswedstrijden in stadion De Koel, dat bekend staat om de ingang voor spelers, die een trap langs de fans af moeten om het veld te bereiken. De Koel heeft een maximale capaciteit van 8.000 toeschouwers.

Daar de club is opgericht in 1903, is VVV één van de oudste professionele voetbalclubs in Nederland. VVV was één van de eerste voetbalclubs die spelers ging betalen en kwam hier in 1953, vlak voor de invoering van betaald voetbal, zelfs mee in de problemen.

Historie VVV-Venlo

VVV-Venlo was in de beginjaren van het Nederlandse voetbal een voortrekker op het gebied van professionalisering en kende enkele bescheiden successen. De club speelde voornamelijk in de Tweede Klasse, maar wist met wisselend succes ook enkele seizoenen in de Eerste Klasse te spelen.

Met het invoeren van het betaald voetbal startte ook de glorietijd van de club uit Venlo. In 1953 werd VVV ervan verdacht spelers te betalen, wat op dat moment niet geoorloofd was. Twee jaar later werd dit legaal en was VVV één van de eerste clubs die relatief sterk geprofessionaliseerd was.

In eerste instantie mocht VVV echter niet uitkomen in de professionele competitie, maar kwam plaatsgenoot Venlo ‘54 uit op het hoogste niveau. Na een fusie in 1954 speelde VVV alsnog professioneel voetbal.

Van subtopper naar degradant

In de eerste jaren van de Eredivisie was VVV als een subtopper, maar in 1962 ging het hard achteruit. Na een derde plaats in 1961, werd VVV in 1963 zeventiende, wat degradatie naar de Eerste Divisie betekende. In de Eerste Divisie speelde de club in de onderste regionen en degradeerde het in 1966 en 1968 naar de Tweede Divisie.

Midden jaren zeventig kwam hier verandering in, toen VVV weer bovenin de Eerste Divisie meedeed. Tot op heden is de club vervolgens verscheidene keren gepromoveerd naar de Eredivisie en weer gedegradeerd. Rond de eeuwwisseling viel VVV wederom terug, met enkele lage klasseringen in de Eerste Divisie. Ook in de 21 eeuw schommelt VVV heen en weer tussen het hoogste niveau en een stapje lager.

Fans en clubiconen van VVV-Venlo

VVV is populair in het noorden van Limburg en heeft bovendien een opvallend grote fanclub in Japan. Dit is met name te danken aan topspeler Keisuke Honda, die tussen 2008 en 2010 uitkwam voor de club en een recordtransfer naar CSKA Moskou maakte.

Hoewel VVV geen uitgesproken aartsrivaal heeft, zoals veel andere clubs dat wel hebben, zijn er wel diverse kleinere rivaliteiten. Vanwege de ligging van Venlo in het noorden van Limburg, zijn er rivaliteiten met zowel Gelderse clubs als andere Limburgse clubs.

Voor de fans zijn met name duels met andere Limburgse clubs (waaronder Roda JC) belangrijk.

Naast Keisuke Honda, zijn onder meer Niels Fleuren, Stan Valckx, Faas Wilkes en Beb Bakhuys bekende spelers uit de historie van VVV.

Stadion van VVV-Venlo

Voetbalclub VVV-Venlo speelt de thuiswedstrijden in het stadion De Koel (Seacon Stadion). In 1977 waren er maar liefst 24.500 toeschouwers aanwezig bij het duel tussen VVV en Ajax. In 2003 onderging De Koel een verbouwing, welke twee jaar later werd afgerond. Sindsdien gaat het voetbalstadion voort onder de naam ‘Seacon Stadion – De Koel', vernoemd naar de hoofdsponsor en shirtsponsor van de voetbalclub.

De Koel is zeer bekend om zijn lange trap, welke de spelers moeten aflopen om het speelveld te kunnen betreden. Daarnaast is De Koel vandaag de dag nog één van de weinig stadions met open tribunes en staanplaatsen. In 2008 werd De Koel gerenoveerd, zodat het aan de eisen van de Eredivisie voldeed. Tijdens deze renovatie werd de capaciteit gekort tot slechts achtduizend plaatsen.