Club

VVV-Venlo

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
Venlo

Ontdek de prestaties van de Venlose Trots en bezoek de clubpagina van VVV-Venlo. Je komt hier handige informatie tegen, waaronder het programma, de uitslagen en statistieken. Volg de club hier op de voet.

Programma VVV-Venlo

Bekijk hier de duels van VVV-Venlo die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van VVV-Venlo. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin VVV-Venlo actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag VVV-Venlo

Elke wedstrijduitslag van VVV-Venlo vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

VVV-Venlo selectie

Alles over VVV-Venlo

VVV-Venlo is een voetbalclub uit het noorden van Limburg. De Venlose Voetbalvereniging Venlo, ook simpelweg bekend als VVV, pendelt veelal tussen de Eerste Divisie en Eredivisie. VVV speelt haar thuiswedstrijden in stadion De Koel, dat bekend staat om de ingang voor spelers, die een trap langs de fans af moeten om het veld te bereiken. De Koel heeft een maximale capaciteit van 8.000 toeschouwers.

Daar de club is opgericht in 1903, is VVV één van de oudste professionele voetbalclubs in Nederland. VVV was één van de eerste voetbalclubs die spelers ging betalen en kwam hier in 1953, vlak voor de invoering van betaald voetbal, zelfs mee in de problemen.

Historie

VVV-Venlo was in de beginjaren van het Nederlandse voetbal een voortrekker op het gebied van professionalisering en kende enkele bescheiden successen. De club speelde voornamelijk in de Tweede Klasse, maar wist met wisselend succes ook enkele seizoenen in de Eerste Klasse te spelen.

Met het invoeren van het betaald voetbal startte ook de glorietijd van de club uit Venlo. In 1953 werd VVV ervan verdacht spelers te betalen, wat op dat moment niet geoorloofd was. Twee jaar later werd dit legaal en was VVV één van de eerste clubs die relatief sterk geprofessionaliseerd was.

In eerste instantie mocht VVV niet uitkomen in de professionele competitie, maar kwam plaatsgenoot Venlo ‘54 uit op het hoogste niveau. Na een fusie in 1954 speelde VVV alsnog professioneel voetbal.

Van subtopper naar degradant

In de eerste jaren van de Eredivisie was VVV als een subtopper, maar in 1962 ging het hard achteruit. Na een derde plaats in 1961, werd VVV in 1963 zeventiende, wat degradatie naar de Eerste Divisie betekende. In de Eerste Divisie speelde de club in de onderste regionen en degradeerde het in 1966 en 1968 naar de Tweede Divisie.

Midden jaren zeventig kwam hier verandering in, toen VVV weer bovenin de Eerste Divisie meedeed. Tot op heden is de club vervolgens verscheidene keren gepromoveerd naar de Eredivisie en weer gedegradeerd. Rond de eeuwwisseling viel VVV wederom terug, met enkele lage klasseringen in de Eerste Divisie. Ook in de 21 eeuw schommelt VVV heen en weer tussen het hoogste niveau en een stapje lager.

Fans en clubiconen van VVV-Venlo

VVV is populair in het noorden van Limburg en heeft bovendien een opvallend grote fanclub in Japan. Dit is met name te danken aan topspeler Keisuke Honda, die tussen 2008 en 2010 uitkwam voor de club en een recordtransfer naar CSKA Moskou maakte.

Hoewel VVV geen uitgesproken aartsrivaal heeft, zoals veel andere clubs dat wel hebben, zijn er wel diverse kleinere rivaliteiten. Vanwege de ligging van Venlo in het noorden van Limburg, zijn er rivaliteiten met zowel Gelderse clubs als andere Limburgse clubs. Voor de fans zijn met name duels met andere Limburgse clubs (waaronder Roda JC) belangrijk.

Naast Keisuke Honda, zijn onder meer Niels Fleuren, Stan Valckx, Faas Wilkes en Beb Bakhuys bekende spelers uit de historie van VVV.

Stadion van VVV-Venlo

Voetbalclub VVV-Venlo speelt de thuiswedstrijden in het stadion De Koel (Seacon Stadion). In 1977 waren er maar liefst 24.500 toeschouwers aanwezig bij het duel tussen VVV en Ajax. In 2003 onderging De Koel een verbouwing, welke twee jaar later werd afgerond. Sindsdien gaat het voetbalstadion voort onder de naam ‘Seacon Stadion – De Koel’, vernoemd naar de hoofdsponsor en shirtsponsor van de voetbalclub.

De Koel is zeer bekend om zijn lange trap, welke de spelers moeten aflopen om het speelveld te kunnen betreden. Daarnaast is De Koel vandaag de dag nog één van de weinig stadions met open tribunes en staanplaatsen. In 2008 werd De Koel gerenoveerd, zodat het aan de eisen van de Eredivisie voldeed. Tijdens deze renovatie werd de capaciteit gekort tot slechts achtduizend plaatsen.