actueel background image

Nacompetitie Eredivisie 2019 – Halve Finale

16 mei 2019 | 06:58 0

22 mei gaan de overgebleven acht teams uitmaken wie in de finales gaan spelen van de nacompetitie 2019. Uiteindelijk zijn er twee teams die een plekje gaan veroveren in de Eredivisie 2019/2020. De overige teams zullen volgend seizoen actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hier de finale wedstrijden van de Eredivisie nacompetitie 2019

Op vrijdag 10 mei en dinsdag 14 mei werden de eerste rondes van de nacompetitie 2019 gespeeld. Hier nam Cambuur het op tegen Almere City en NEC tegen RKC Waalwijk. Cambuur was over twee wedstrijden gezien de betere ploeg (2-2, 2-1). NEC Nijmegen gaf een voorsprong van 2-0 weg waar het in de uitwedstrijd met 3-0 verloor van RKC.

Ploegen Top Oss en Sparta Rotterdam zijn direct geplaatst voor de halve finale van de nacompetitie en zullen het tegen elkaar opnemen. Dit geldt ook voor Go Ahead Eagles en Den Bosch. Cambuur speelt 19 mei de eerste thuiswedstrijd tegen De Graafschap en RKC komt thuis tegenover Excelsior te staan.

Zie in het onderstaande schema de uitslagen van de halve finales nacompetitie 2019:

Nacompetitie halve finale 2019

Halve finale play-offs

Top Oss – Sparta Rotterdam

Top Oss logo 0-2 & 3-0  Sparta logo

Sparta door naar de finale

Top Oss en Sparta gaan over twee wedstrijden uitmaken wie in de finales van de play-offs gaat spelen. Sparta, als tweede geëindigd op de ranglijst, is volgens vele een Eredivisie waardige club. De club uit Rotterdam speelde in het verleden doorgaans op het hoogste niveau, dit is de afgelopen 20 jaar niet meer het geval. De club degradeerde in het seizoen 2017/2018 en hebben dus de kans om zich na één seizoen terug te vechten naar het hoogste podium.

Top Oss eindigde dit seizoen op de zesde plaats. Normaliter kwalificeert de top 5 zich direct voor halve finale play-offs. Doordat Jong PSV op de derde plek is geëindigd komt er een extra plekje vrij voor directe kwalificatie. Top Oss heeft als club zijnde nog niet kunnen opereren op het hoogste niveau. Het promoveren van de club zou dus ook een unicum zijn. Het bestuur heeft aangegeven dat er nog grote stappen te maken zijn als de club in de Eredivisie gaat spelen. Zaken zoals accommodatie, toegangscontrole, parkeergelegenheid, etc. Dit zijn punten waar naar gekeken zal moeten worden, aldus Peter Bijvelds.

Historie
De laatste achttien jaar zijn er achttien confrontaties geweest tussen de twee clubs. Twee van deze confrontaties werden gewonnen door Top Oss en elf door Sparta. De overige vijf wedstrijden eindigden in een gelijkspel. De recente geschiedenis spreekt duidelijk in het voordeel van de Kasteelheren.

Go Ahead Eagles – Den Bosch

Go Ahead Eagles logo 2-2 & 0-1 FC Den Bosch logo

Go Ahead Eagles door naar de finale

De volgende halve finale gaat gespeeld worden door Go Ahead Eagles en Den Bosch. De clubs eindigde beide op 63 punten dit seizoen en kunnen als gelijkwaardig bestempelt worden. Den Bosch eindigde met een beter doelsaldo op de vierde plek waar Go Ahead Eagles als vijfde op de ranglijst eindigden. Beide clubs kwalificeren zich voor de halve finale play-offs.

Historie
De clubs stonden 34 keer eerder tegenover elkaar. Go Ahead won zeven van deze ontmoetingen terwijl Den Bosch zestien keer als winnaar van het veld afliep. Elf wedstrijden eindigden in een remise. Den Bosch wist 49 keer te scoren tegen Go Ahead. De club uit Deventer wist 36 keer het net te vinden in onderlinge duels. Als we kijken naar de geschiedenis mogen we van beide teams goals verwachten.

Cambuur – De Graafschap

SC Cambuur logo 1-1 & 2-0 De Graafschap logo

De Graafschap door naar de finale

De Graafschap is op de zeventiende plaats geëindigd in de Eredivisie en neemt daardoor deel aan de nacompetitie. Instromend in de halve finale van de play-offs gaan de Superboeren en Cambuur met elkaar strijden om een begeerd plekje in de Eredivisie. Cambuur eindigde op de tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Door het plaatsen van Jong PSV op de derde plek kan Cambuur deelnemen aan de eerste ronde van de play-offs.

Historie
Kijkend naar de voorgaande ontmoetingen is er geen duidelijke favoriet op te maken. Cambuur won zes wedstrijden, De Graafschap zeven en acht wedstrijden werden onbeslist afgesloten. Wel kunnen we onszelf op gaan maken voor veel goals. In 62% van de wedstrijden zijn er drie of meer goals gemaakt. Nog nooit werd een wedstrijd tussen deze clubs met een 0-0 eindstand afgesloten.

RKC – Excelsior

RKC Waalwijk logo2-1 & 1-1 Excelsior logo

RKC door naar de finale

Op de achtste plek geëindigd heeft RKC zich knap gekwalificeerd voor de eerste ronde play-offs. De club uit Waalwijk trof NEC Nijmegen in de eerste ronde van de nacompetitie. RKC wist met een knappe overwinning van 3-0 de 0-2 achterstand die het had opgelopen goed te maken en zich zo te kwalificeren voor de halve finale. Excelsior eindigde na een tegenvallend seizoen op de zestiende plaats en kon nacompetitie niet voorkomen.

Historie
Opnieuw is er geen duidelijke favoriet als we kijken naar de geschiedenis. Van de laatste dertien wedstrijden wist RKC er vijf te winnen en Excelsior vier. De overige vier wedstrijden eindigden onbeslist.

Wat voorspellen de bookmakers?

Nacompetitie wedstrijden zijn hele interessante wedstrijden om op in te zetten. Er staat veel op het spel en de teams geven alles wat ze hebben. De nacompetitie speelt met dezelfde opzet als dat gebeurd bij Europees voetbal, uitdoelpunten tellen dubbel in geval van gelijkspel. Teams zullen in de uitwedstrijden meer risico nemen om een waardevol uitdoelpunt te maken waardoor er over het algemeen meer doelpunten vallen. Dit soort wedstrijden zijn bijna niet in te schatten door de bookmakers waardoor ze zeer populair zijn onder de betters.

Voor de finales van de nacompetitie 2019 hebben we de beste odds en bonussen gevonden voor je!

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.