Club

FC Den Bosch

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
's-Hertogenbosch

FC Den Bosch is één van de promotiekandidaten in de Keuken Kampioen Divisie. Je kan op Voetbaluitslagen.com direct zien hoe de club ervoor staat op de ranglijst. Check het programma, de uitslagen en verschillende statistieken van de Blue White Army.

Programma FC Den Bosch

Check hier alle wedstrijden van FC Den Bosch die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities waarin FC Den Bosch actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag FC Den Bosch

Elke wedstrijduitslag van FC Den Bosch vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

FC Den Bosch selectie

Socials
@fcdenbosch
Posts
Volgers
Volgend

Alles over FC Den Bosch

Voetbalclub FC Den Bosch komt in het seizoen 2020/2021 opnieuw uit in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit ‘s-Hertogenbosch kwam eerder uit onder de namen FC Den Bosch’67 en BVV Den Bosch. Sinds 1992 is dat FC Den Bosch, zoals wij de club vandaag de dag kennen. Deze betaald voetbalclub won in de historie viermaal de titel in de Eerste Divisie.

Prijzenkast

FC Den Bosch boekte zijn eerste succes toen het in 1966 het kampioenschap veroverde in de Tweede Divisie B. In 1971, 1999, 2001 en 2004 won de club ook de titel in de Eerste Divisie. Daarnaast wist FC Den Bosch ook tweemaal de play-offs te winnen, namelijk in 1983 en 1992. Verder werd ook één keer de finale van de KNVB Beker bereikt, maar deze werd helaas niet gewonnen.

Stadion De Vliert

In wijk De Vliert staat het gelijknamige voetbalstadion van FC Den Bosch. Sinds een grote verbouwing in 2002 is er plaats voor ruim 8500 bezoekers bij de thuisduels van de club. Stadion De Vliert werd in 1997 geopend, ter vervanging van het gesloopte voorgaande voetbalstadion. Het eerdere stadion van FC Den Bosch had een capaciteit van meer dan 25.000 toeschouwers en werd destijds nog geopend door de zeer bekende Fanny Blankers-Koen (atlete).

Mascotte van FC Den Bosch

De mascotte van FC Den Bosch kent de naam ‘Bozzie’. Deze vrolijke groene draak is aanwezig bij alle thuiswedstrijden van de club, open dagen en tijdens trainingen van de jeugdploegen. De voetbalclub heeft een eigen merchandise verbonden aan de officiële mascotte en staat ook in het logo van de kidsclub.

Ruud van Nistelrooij bij FC Den Bosch

Ruud van Nistelrooij staat bekend als één van de beste spitsen die Nederland ooit heeft geha. Zijn carrière begon vroeger in het shirt van FC Bosch. Tussen 1993 en 1997 speelde Van Nistelrooij 69 wedstrijden voor de club, waarin hij zeventien keer scoorde. Deze resultaten leverde hem destijds een transfer op naar sc Heerenveen. De oud-international kwam ook uit voor PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV en Málaga CF. Daarnaast speelde Van Nistelrooij zeventig duels voor het Nederlands elftal, waarin hij 35 keer het net wist te vinden.