FC Den Bosch

Country |
Active in |

FC Den Bosch

De voetbalclub FC Den Bosch komt in het seizoen 2019/2020 opnieuw uit in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit 's-Hertogenbosch kwam eerder uit onder de namen FC Den Bosch'67 en BVV Den Bosch. Sinds 1992 is dat FC Den Bosch, zoals wij de club vandaag de dag kennen. Deze betaald voetbalclub won in de historie viermaal de titel in de Eerste Divisie.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

News

Nacompetitie Eredivisie 2019 – Halve Finale

Bekijk hier de finale wedstrijden van de Eredivisie nacompetitie 2019 Op vrijdag 10 mei en dinsdag 14 mei werden de eerste rondes van de nacompetitie 2019 gespeeld. Hier nam Cambuur het op tegen Almere City en NEC tegen RKC Waalwijk. Cambuur was over twee wedstrijden gezien de betere ploeg (2-2, 2-1). NEC Nijmegen gaf een […]

Read more

Nacompetitie Eredivisie 2019 – Eerste ronde

Benieuwd naar de halve finales en finales in de nacompetitie 2019? Klik op de link om te zien welke teams het 19 en 22 mei tegen elkaar gaan opnemen! Op vrijdag 3 mei werd de 38e en daarmee laatste speelronde in de Keukenkampioen divisie gespeeld. FC Twente bekroonde zich een week eerder al tot kampioen […]

Read more

FC Den Bosch

De voetbalclub FC Den Bosch komt in het seizoen 2019/2020 opnieuw uit in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit ‘s-Hertogenbosch kwam eerder uit onder de namen FC Den Bosch'67 en BVV Den Bosch. Sinds 1992 is dat FC Den Bosch, zoals wij de club vandaag de dag kennen. Deze betaald voetbalclub won in de historie viermaal de titel in de Eerste Divisie.

Prijzenkast van FC Den Bosch

FC Den Bosch boekte zijn eerste succes toen het in 1966 het kampioenschap veroverde in de Tweede Divisie B. In 1971, 1999, 2001 en 2004 won de club ook de titel in de Eerste Divisie. Daarnaast wist FC Den Bosch ook tweemaal de play-offs te winnen, namelijk in 1983 en 1992. Verder werd ook één keer de finale van de KNVB Beker bereikt, maar deze werd helaas niet gewonnen.

Stadion De Vliert

In de wijk De Vliert staat het gelijknamige voetbalstadion van FC Den Bosch. Sinds een grote verbouwing in 2002 is er plaats voor ruim 8500 bezoekers bij de thuisduels van de club. Stadion De Vliert werd in 1997 geopend, ter vervanging van het gesloopte voorgaande voetbalstadion. Het eerdere stadion van FC Den Bosch had een capaciteit van meer dan 25.000 toeschouwers en werd destijds nog geopend door de zeer bekende Fanny Blankers-Koen (atlete).

Mascotte van FC Den Bosch

De mascotte van FC Den Bosch kent de naam ‘Bozzie'. Deze vrolijke groene draak is aanwezig bij alle thuiswedstrijden van de club, open dagen en tijdens trainingen van de jeugdploegen. De voetbalclub heeft een eigen merchandise verbonden aan de officiële mascotte en staat ook in het logo van de kidsclub.

Ruud van Nistelrooij bij FC Den Bosch

Ruud van Nistelrooij staat bekend als één van de beste spitsen die Nederland ooit heeft gehad, maar zijn carrière begon vroeger in het shirt van FC Bosch. Tussen 1993 en 1997 speelde Van Nistelrooij 69 wedstrijden voor de club, waarin hij zeventien keer scoorde. Deze resultaten leverde hem destijds een transfer op naar sc Heerenveen. De oud-international kwam ook uit voor PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV en Málaga CF. Daarnaast speelde Van Nistelrooij zeventig duels voor het Nederlands elftal, waarin hij 35 keer het net wist te vinden.