Málaga

Country |
Active in |

Málaga

Málaga Club de Fútbol is een Spaanse professionele voetbalclub uit de gelijknamige stad Málaga. De club is voortgekomen uit een fusie tussen Deportivo Málaga en Atlético Malagueño. Deze fusie vond plaats in 1994. Sindsdien is Málaga CF druk bezig met de ontwikkeling tot het worden van een stabiele subtopper in de Spaanse Primera División. Dit gebeurt onder meer door het geld dat wordt geïnvesteerd door een rijke sjeik uit Qatar. In het begin leverde dit de club veel mooie spelers en dito resultaten op, maar de echte aansluiting met de rest van de clubs uit Spanje is er nog niet.Read more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Málaga

Málaga Club de Fútbol is een Spaanse professionele voetbalclub uit de gelijknamige stad Málaga. De club is voortgekomen uit een fusie tussen Deportivo Málaga en Atlético Malagueño. Deze fusie vond plaats in 1994. Sindsdien is Málaga CF druk bezig met de ontwikkeling tot het worden van een stabiele subtopper in de Spaanse Primera División.

Dit gebeurt onder meer door het geld dat wordt geïnvesteerd door een rijke sjeik uit Qatar. In het begin leverde dit de club veel mooie spelers en dito resultaten op, maar de echte aansluiting met de rest van de clubs uit Spanje is er nog niet.

Beginjaren en prestaties

Nadat de clubs in 1994 waren samengevoegd, moest Málaga CF beginnen met de weg omhoog. Dit begon in de Tercera División, het derde niveau van Spanje.

In 1999 promoveerde de club naar het hoogste niveau en ging het goed met Málaga CF. In de competitie liep de club geen gevaar op degradatie, en door de Intertoto Cup kreeg Málaga CF de kans om uit te komen in de UEFA Cup. Hier werden de halve finales op een haar na gemist na strafschoppen.

Financiële dip en opkomst

Na initiële successen kwam de club in financieel zwaar weer terecht. De club kwam in de schulden en zakte af naar de Segunda División. In 2010 lukte het de club om weer te promoveren, maar er kon niet worden geïnvesteerd. De Qatarese sjeik Al Thani nam in datzelfde jaar de club over en bracht een kapitaalinjectie.

Met de nieuwe financiële mogelijkheden zette Málaga CF een opmars in. Dit leidde tot sterke resultaten in de Spaanse competitie en deelname aan de Champions League het seizoen 2013/2014, waar het tot de kwartfinale reikte. Tegenwoordig geldt Málaga CF als een stabiele middenmoter.

Mede dankzij de kapitaalinjectie, wist Málaga CF zich enkele jaren te verzekeren van internationale topspelers. Onder meer Ruud van Nistelrooy en Isco droegen in het verleden het shirt van Malaga.

Stadion en fans

Málaga CF speelt al sinds 1941 in het La Rosaleda Stadion. Na enkele renovaties en verbouwingen heeft het stadion een capaciteit voor 30.000 toeschouwers. De meest recente verbouwing vond plaats in 2010, enkele maanden nadat de sjeik het roer had overgenomen.

Voor de fans van Málaga is het duel met Granada één van de belangrijkste van het jaar. Deze oost-Andalusische derby vond tussen 1998 en 2011 geen enkele keer plaats doordat beide teams in andere divisies uitkwamen, maar is sinds 2011 weer opgebloeid. Zoals bij veel derby’s kenmerken de duels zich vaak door onvoorspelbare uitkomsten, die losstaan van de huidige vorm van beide teams.