Club

Málaga CF

Land:
Spanje
Opgericht:
1948
Competitie:
Locatie:
Málaga
Stadion:
Estadio La Rosaleda
Veld:
Gras
Capaciteit:
30.377

Programma Málaga CF

Check hier alle wedstrijden van Málaga CF welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Uitslag Málaga CF

Alle uitslagen van Málaga CF zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Málaga CF in de La Liga 2. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Málaga CF actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Málaga CF

Málaga CF selectie

Socials
@malagacf
Posts
Volgers
Volgend

De voetbalclub Málaga Club de Fútbol komt uit de Spaanse stad Málaga. Alle thuiswedstrijden van de club worden gespeeld in het Estadio La Rosaleda. Het stadion biedt plaats aan meer dan 30.000 toeschouwers. De huidige eigenaar van de Spaanse voetbalclub is Abdullah ben Nasser. De Sjeik werd in de zomer van 2010 eigenaar van Málaga CF. De club kent een rijk verleden en ook diverse Nederlanders speelde ooit in het shirt van Málaga CF.

Oprichting van Málaga CF

Málaga CF werd opgericht in 1994 en ontstond uit een fusie tussen Atlético Malagueno en Club Deportivo Málaga. De ploeg begon laag en wist keer op keer te promoveren. In 1999 bereikte Málaga CF zelfs de Primera División. Drie jaar later werd er een ticket veiliggesteld voor de UEFA Cup, de club slaagde hierin via een succesvolle campagne in de Intertoto Cup. Na vier jaar kwam er zand in de motor en degradeerde Málaga CF uit het hoogste niveau. Na een nieuwe degradatie naar de Segunda División B wist Málaga CF zich in 2009 weer terug te knokken naar de Primera División. In het seizoen 2019/2020 speelde de Zuid-Spaanse club weer op het tweede niveau van het land.

Miljardair uit Qatar

In de zomer van 2010 werd bekendgemaakt dat Abdullah ben Nasser Al Thani de nieuwe eigenaar was van Málaga CF. De miljardair uit Qatar pompte direct veel geld in de club. Júlio Baptista, José Salomón, Sergio Asenjo en Martín Demichelis werden gecontracteerd. In 2011 werd ook Ruud van Nistelrooij aan de selectie toegevoegd, maar ook Joris Mathijsen, Sergio Sánchez, Nacho Monreal, Jérémy Toulalan, Isco en Santi Carzola en Joaquin. Aangezien er op dit moment minder geld in de club rondgaat zijn vrijwel alle grote namen vertrokken of gestopt met voetbal.