competitie background image competitie background image
Competitie

La Liga 2

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

­­In Spanje is de La Liga 2 de op een na hoogste voetbaldivisie in het land. Deze competitie staat ook wel bekend als de Segunda División. In augustus 2019 gaat het 89e seizoen van de competitie van start.

La Liga 2 programma

vWelke wedstrijden er op het programma staan in de La Liga 2 zie je hieronder. Met dit overzicht kun je snel zien wanneer jouw favoriete club speelt of wanneer de topwedstrijden zijn. De speelronde die hier wordt weergegeven, is altijd de eerstvolgende in de La Liga 2. Zo ben je voor het weekend altijd goed voorbereid. Je kunt ook naar wedstrijden later in het seizoen kijken.

La Liga 2 stand

In de tussenstand van de La Liga 2 zie je meteen welke club op weg is naar de top of vecht tegen degradatie. Hieronder zie je precies hoeveel wedstrijden ieder team al heeft gespeeld en hoeveel punten het heeft behaald. Daarnaast kun je ook nog eens schakelen tussen thuis en uit statistieken in de La Liga 2 en HF/FT (halftime/fulltime). Kortom, wij bieden je de volledige tussenstanden én meer!

La Liga 2 uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente speelronde in de La Liga 2? Zie hier per speelronde alle uitslagen terug van de wedstrijden. Ga naar de wedstrijdpagina als je benieuwd bent naar de statistieken van een specifieke wedstrijd. Op de wedstrijdpagina zie je meer dan alleen de uitslag van een wedstrijd in de La Liga 2.

De bookmakers keurmerken

Informatie over de competitie

De tweede voetbaldivisie in Spanje bestaat al sinds 1929 en valt sinds 1984 onder de LFP (Liga de Fútbol Professional). Er nemen 22 teams deel aan de Spaanse competitie in een seizoen. Aan het einde van het seizoen zijn de twee hoogst geplaatste clubs zeker van een plekje in de Primera División in het volgende seizoen. Andersom degraderen er ook twee clubs uit de hoogste voetbaldivisie van Spanje. Een derde promovendus wordt bepaald aan de hand van play-off tussen de nummers drie t/m zes.

Degradatie vanuit de Segunda División is van toepassing op de vier laagst geëindigde clubs. Deze degraderen naar de Segunda Divsión B. Vier ploegen uit deze divisie promoveren, nadat er een nacompetitie is gespeeld met de beste regionale clubs.

Een verbanning van drie jaar voor club Reus

De voetbalclub Reus met Catalaanse roots is voor drie jaar verbannen uit het Spaanse profvoetbal. Dit naar aanleiding van het al drie maanden niet betalen van de spelers salarissen. Reus degradeert naar de amateurs, krijgen een boete van €250.000 en worden alle duels omgezet in een 3-0 verlies. De Catalaanse club zat al langere tijd in financiële problemen en spelers lieten hun contract ontbinden. Het degraderen van Reus is per het seizoen 2019-2020 actief.

Puma als ballenleverancier

Vanaf het seizoen 2019-2010 is sportmerk PUMA de leverancier voor de officiële wedstrijdballen voor alle wedstrijden in de Segunda División. Hiermee hopen ze een stap dichter bij hun doelstelling ‘No football without PUMA’ te komen.

Wedstrijden op Youtube

Aan het begin van 2019 heeft de La Liga aangekondigd dat vanaf heden de Segunda División wedstrijden live zijn te volgen op hun Youtube kanaal. Niet alleen de wedstrijden zijn live te kijken, maar er is ook een uur durende special met hoogtepunten van alle wedstrijden in het weekend. De wedstrijden kunnen gratis worden gekeken in Afrika, Azië, Europa en Amerika.