actueel background image

Voorbeschouwing: De Graafschap – FC Den Bosch (31 augustus 2020)

31 aug 2020 | 13:10 0

De Graafschap had in februari 2020 niet gedacht ook dit seizoen nog te bivakkeren in de Keuken Kampioen Divisie. De club leek hard op weg naar promotie naar de Eredivisie, maar de KNVB besloot dat door de corona crisis geen enkele club promoveerde of degradeerde. Dit seizoen moet het alsnog gaan gebeuren. De Superboeren beginnen het nieuwe voetbalseizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch.

Vooruitblik

De verwachting is dat De Graafschap het seizoen zal beginnen met een comfortabele overwinning. De thuisploeg kende een prima voorbereiding en lijkt dan ook klaar voor het gevecht om de titel. Wij verwachten een 3-0 overwinning voor De Graafschap in het thuisduel tegen FC Den Bosch.

De Graafschap oppermachtig in thuiswedstrijden

De Superboeren hebben een geweldige voorbereiding achter de rug. De ploeg speelde een zestal oefenduels en wist vijfmaal de winst te pakken. Er werd alleen verloren van FC Volendam. Er werd gewonnen van onder andere sc Heerenveen (5-1) en Heracles Almelo (1-0). Daarnaast won De Graafschap maar liefst 14 van de laatste 18 thuiswedstrijden. De overige vier duels eindigde in een gelijkspel. De ploeg won de laatste thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch met 2-1.

De Graafschap logo

Wisselvallige voorbereiding van FC Den Bosch

De voorbereiding van FC Den Bosch verliep een stuk minder soepel. De Brabantse club won met 2-1 van Roda JC, maar ging ook met 1-0 onderuit tegen de amateurclub TEC. De laatste oefenwedstrijd tegen Jong AZ eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor de coronastop kwam FC Den Bosch ook maar niet in de goede vorm. De ploeg won slechts vier van de laatste negen officiële wedstrijden. Er werd vorig seizoen in eigen huis wel met 2-2 gelijkgespeeld tegen De Graafschap.

FC Den Bosch logo

Statistieken

– De Graafschap won vijf van de zes oefenduels
– De Graafschap is al 18 thuisduels op rij ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie
– De Graafschap won het laatste thuisduel tegen FC Den Bosch met 2-1
– De Graafschap won in de voorbereiding met 5-1 van sc Heerenveen
– De Graafschap heeft als doel om de titel te pakken in de competitie
– FC Den Bosch verloor in de oefencampagne van de amateurs van PEC (1-0)
– FC Den Bosch won vier van de laatste negen officiële wedstrijden
– FC Den Bosch kwam in de laatste competitieduels tot scoren

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.