De Graafschap

Land |
Actief in |

De Graafschap

BV De Graafschap is een Nederlandse profclub gevestigd in Doetinchem. De thuisbasis van de voetbalclub is De Vijverberg en de ‘Superboeren’, zoals de club ook wel genoemd wordt, komen uit in de Eredivisie. De club werd opgericht op 1 februari 1954. Geschiedenis van De Graafschap In Doetinchem werd op 1 februari 1954 BV De Graafschap opgericht. Onder leiding van Johan Roodbergen kwam De Graafschap tot stand. Direct na de oprichting startte De Graafschap in de NBVB. Toen de KNVB en de NBVB fuseerden, trad de club toe tot de profcompetitie en was daarmee de eerste club in Doetinchem de profvoetbalLees meer

Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

Nieuws

Uit de oude doos: Martijn Meerdink

Voetballers waarvan je ooit wist dat ze bestonden, maar die je nu totaal weer kwijt bent. Alleen in Nederland lopen er al genoeg rond en daarom is het tijd deze oude doos weer eens te openen. Wij trappen deze week af met een voetballer die ooit nog eens één interland speelde voor Oranje: Martijn Meerdink.

Lees meer

De Graafschap

uitslagen de graafschapBV De Graafschap is een Nederlandse profclub gevestigd in Doetinchem. De thuisbasis van de voetbalclub is De Vijverberg en de ‘Superboeren’, zoals de club ook wel genoemd wordt, komen uit in de Eredivisie. De club werd opgericht op 1 februari 1954.

Geschiedenis van De Graafschap

In Doetinchem werd op 1 februari 1954 BV De Graafschap opgericht. Onder leiding van Johan Roodbergen kwam De Graafschap tot stand. Direct na de oprichting startte De Graafschap in de NBVB. Toen de KNVB en de NBVB fuseerden, trad de club toe tot de profcompetitie en was daarmee de eerste club in Doetinchem de profvoetbal ging spelen.

De Graafschap is tot op de dag van vandaag nog de enige club uit de NBVB die zelfstandig bestaat. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in het splinternieuwe stadion De Vijverberg.

Tussen 1995 en 2003 speelt De Graafschap onafgebroken in de Eredivisie. De beste prestatie van de club is het behalen van de 8e positie in het seizoen 1996/97. Sindsdien schommelt de club tussen de Eredivisie en de Eerste Divisie. Sinds het huidige seizoen (2015/2016) voetbalt de club weer in de Eredivisie.

Bijnaam De Graafschap

De naam Superboeren, die als geuzennaam dient, werd in de jaren 90’ verzonnen door een onbekende supporter op de tribune. Volgens sommigen is Hans Kraay Jr. de bedenker van deze term, dit is echter niet juist. Hans Kraay is echter wel de eerste persoon die deze term de wereld inbracht via de media.

Superboeren is zowel een term die op de spelers als de supporters van toepassing is. Een veelgebruikte term door de Superboeren is: “Proud to be a Superboer’’.