actueel background image

Voorbeschouwing: De Graafschap – Roda JC (6 augustus 2021)

06 aug 2021 | 14:26 0

De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 5 augustus aan het nieuwe seizoen en de eerste topper staat een dag later al op het programma. De Graafschap speelt in eigen huis tegen Roda JC. Vorig seizoen greep de thuisploeg meerdere keren naast promotie, terwijl Roda JC niet verder kwam dan de halve finale van de play-offs. Dit seizoen moet alles anders voor beide clubs, maar wie begint het seizoen met drie punten?

Vooruitblik

De Graafschap heeft een rustige zomer achter de rug en beschikt over een goede selectie. In de voorbereiding liep alles op rolletjes, waardoor wij verwachten dat de club uit Doetinchem het seizoen goed al starten. Een ruime overwinning voor de thuisploeg is onze verwachting. Desondanks verwachten wij ook dat Roda JC een keer tot scoren zal komen in dit eerste duel van de Keuken Kampioen Divisie.

De Graafschap aast op revanche

De Graafschap was vorig seizoen een lange tijd kandidaat om te promoveren naar de Eredivisie. De ploeg beleefde echter een dramatisch slot van het seizoen, waarin het slechts drie van de laatste negen competitieduels wist te winnen. Er werd ook op de laatste speeldag niet gewonnen, waardoor Go Ahead Eagles de felbegeerde tweede plaats alsnog wist over te nemen. In de nacompetitie ging De Graafschap met 2-3 onderuit tegen Roda JC, waardoor ook de laatste kans al snel was verkeken.

In het seizoen 2021/2022 is De Graafschap wederom een titelkandidaat. De voetbalclub zag trainer Reinier Robbemond vertrekken, terwijl ook de ervaren krachten Daryl van Mieghem en Ralf Seuntjes vertrokken. De Graafschap wist op zijn beurt wel enkele geweldige aanwinsten te presenteren. In het nieuwe seizoen spelen Hidde Jurjus, Danzell Gravenberch, Mees Kaandorp en Giovanni Korte in het shirt van De Graafschap. De club won vier van de laatste zes oefenwedstrijden.

Roda JC begint met nieuwe namen aan het seizoen

Roda JC zag zijn directe promotiekansen al vroeg in het seizoen verdampen. De club uit Kerkrade eindigde uiteindelijk op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie, nadat het in de laatste maanden veel punten misliep. Roda JC won drie van de laatste 11 wedstrijden in de competitie, maar wist zichzelf ternauwernood te plaatsen voor de play-offs. In de play-offs werd de halve finale bereikt, waarin NEC met 3-0 te sterk was.

Roda JC zag veel basisspelers vertrekken in de laatste maanden. De Limburgers zag en Ali Messaoud, Roland Alberg, Kees Luijckx, Erik Falkenburg en Danny Bakker vertrekken. Daarnaast vertrok ook de smaakmaker Thijmen Goppel bij de voetbalclub. Er werden tot op heden slechts enkele nieuwe namen gepresenteerd. Roda JC versterkte zich met Rody de Boer, Guus Joppen en Florian Meyer. De oefencampagne verliep dan ook alles behalve vlekkeloos, aangezien maar één van de vijf oefenwedstrijden werd gewonnen.

Statistieken

– De Graafschap eindigde op de 3e plaats in het seizoen 2020/2021
– De Graafschap won drie van de laatste vier duels tegen Roda JC
– In de laatste drie onderlinge duels werd er vier keer of vaker gescoord
– De Graafschap won vier van de zes oefenwedstrijden
– Roda JC eindigde op de 8e plaats in het seizoen 2020/2021
– Roda JC won één van de laatste vier duels in Doetinchem
– Roda JC won één van de vijf oefenwedstrijden

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.