actueel background image

Kort geding De Graafschap en SC Cambuur op 8 mei 2020

01 mei 2020 | 19:08 0

De Graafschap en SC Cambuur gaan zich klaarmaken voor het kort geding tegen de KNVB. Het kort geding vindt op vrijdag 8 mei 2020 om 10:00 uur plaats in Utrecht. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie willen op deze manier promotie afdwingen naar de Eredivisie.

De ploegen stonden op de twee promotieplekken, maar door de corona-crisis werd door de voetbalbond besloten om geen degradatie en promotie toe te passen. De Graafschap en SC Cambuur worden vertegenwoordig door de advocaat Segaar. Lees dit artikel voor meer informatie.

KNVB handelde in strijd met de reglementen

De advocaat van SC Cambuur en de Graafschap beweert dat de KNVB handelde in strijd met de huidige reglementen binnen het betaalde voetbal. Volgens Segaar moet er een passende oplossing komen voor de bijzondere situatie. “Daarnaast is de wijze waarop de procedure tot stand is gekomen gebrekkig geweest, namelijk het omgaan van het bestuur van de KNVB met de peilingen”, aldus de jurist.

Er bestaat nog wel hoop dat een ledenvergadering sectie volgt, waarbij er de mogelijkheid bestaat dat de clubs alsnog promoveren naar de Eredivisie. “Als we het doen volgens het reglement, dan kan het maximaal zeven weken duren eer er zo’n ledenvergadering is. Dat vind ik te lang duren”.

Aan het einde van de zitting geeft de rechter aan wanneer hij uitspraak doet. Deze termijn is korter dan 2 weken na de zitting.

AZ en FC Utrecht

Naast de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zullen ook AZ en FC Utrecht de beslissing van de KNVB aanvechten. AZ kreeg de tweede plaats toegekend, maar stond op gelijke hoogte (punten) met Ajax. De Alkmaarders denken dan ook recht te hebben op een direct ticket voor de groepsfase van de UEFA Champions League. AZ won dit seizoen beide wedstrijden tegen de Amsterdamse club.

FC Utrecht eindigde op de zesde plaats en zal het ticket voor de Europa League naar Willem II gaan. De club uit Utrecht had ook nog een bekerfinale tegoed, waarin een directe plek in de groepsfase van het toernooi op het spel stond. De Utrechtenaren hopen alsnog in aanmerking te komen voor een Europees ticket.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.