actueel background image

Geen kampioen in het seizoen 2019/2020

24 apr 2020 | 20:18 0

De kogel is door de kerk bij de KNVB! De Europese tickets worden verdeeld op basis van de huidige ranglijst en er is geen kampioen in de Eredivisie. We vertellen je in dit artikel de belangrijkste punten uit het besluit van de KNVB.

Geen kampioenen

Geen enkele competitie in Nederland kan dit seizoen worden uitgespeeld. De kabinetsmaatregelen van dinsdag 22 april 2020 verbieden evenementen tot 1 september 2020. Hieronder vallen dus ook de betaald voetbalcompetities. De KNVB heeft besloten dat er geen kampioenen worden aangesteld, zowel bij de mannen als vrouwen Eredivisie. Ook de Keuken Kampioen divisie kent geen winnaar in het seizoen 2019/2020.

Geen promotie of degradatie

Vanuit de UEFA gelden er geen richtlijnen met betrekking tot promotie/degradatie voor de nationale competities. De KNVB vindt dat er nog teveel speelrondes op het programma staan om een winnaar/verliezer aan te wijzen. Om die reden is er gekozen om dit seizoen geen degradatie of promotie toe te passen. Dit tot teleurstelling van De Graafschap en SC Cambuur, de nummers één en twee in de Keuken Kampioen Divisie. RKC Waalwijk en ADO Den Haag ontspringen de dans en degraderen niet.

Europese tickets

De Europese tickets worden nu verdeeld op basis van de huidige ranglijst in de Eredivisie. Die is als volgt:

  1. Ajax (Champions League)
  2. AZ (Voorronde Champions League)
  3. Feyenoord (Groepsfase Europa League)
  4. PSV (Voorronde Europa League)
  5. Willem II (Voorronde Europa League)

Eredivisie vrouwen

Besloten is dat het seizoen 2019/’20 geen kampioen krijgt. De twee tickets voor deelname aan de Champions League gaan naar de huidige nummer één en twee van de Eredivisie voor Vrouwen: PSV en Ajax gaan de Champions League in. De vrouwencompetitie in Nederland is besloten en kent daarom geen degradatieregeling. Volgend seizoen mogen we dezelfde acht clubs verwachten in deze competitie.

KNVB Beker

Op zondag 5 april 2020 zou FC Utrecht tegenover Feyenoord in de Kuip staan voor de KNVB Bekerfinale. Ook deze kan niet worden gespeeld en is er dus geen winnaar mogelijk. Het Europese ticket wordt vergeven op basis van de huidige Eredivisie ranglijst.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.