actueel background image

Breaking: Eredivisie-seizoen officieel ten einde!

21 apr 2020 | 19:10 0

Dinsdagavond werd tijdens de persconferentie van Premier Mark Rutte duidelijk dat sportevenementen met een vergunning verboden zijn tot 1 september 2020. Het Outbreak Management Team van de RIVM gaf dinsdagmiddag het advies om sportevenementen niet door te laten gaan in de komende maanden.

De Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie worden om die reden niet meer hervat. Het is vooralsnog onduidelijk wat de consequenties van het besluit zijn.

Europese tickets, promotie en degradatie

De Europese voetbalbond UEFA zal samen met de KNVB en de betrokken partijen tot een besluit komen omtrent een eventuele landskampioen, de verdeling van de Europese tickets, promotieplekken en degradaties. Ajax gaat momenteel aan de leiding in de Eredivisie, nummer twee AZ heeft een gelijk aantal punten maar een slechter doelsaldo. Onderin de competitie staan ADO Den Haag en RKC Waalwijk op de degradatieplaatsen.

In de Keuken Kampioen Divisie zouden bij de huidige stand SC Cambuur en De Graafschap promoveren. Het is ook nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met het Europese ticket dat weggeven zou worden in de KNVB bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht. Directeur betaald voetbal Eric Gudde gaat aankomende vrijdag met de bekerfinalisten in gesprek.

Eredivisie

Gevolgen voor de Nederlandse clubs

Het is onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de Nederlandse profclubs. De clubs gaan er sowieso financieel op achteruit. Er zijn namelijk geen inkomsten meer uit kaartverkoop en eten en drinken in het stadion. FOX Sports heeft afgelopen week wel het restant van de tv-gelden uitgekeerd aan de voetbalclubs, waardoor de voetbalclubs weer ademruimte hebben in deze moeilijke tijd.

Spelerscontracten

Het besluit van de regering zorgt er wel voor dat de problemen rondom de aflopende spelerscontracten en transfers verdwijnen. Diverse voetballers hadden nog een contract tot eind juni, wat mogelijk een probleem zou vormen als de competitie wel zou worden hervat. Hakim Ziyech is daar een voorbeeld van met zijn transfer naar Chelsea.

Hakim Ziyech

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.