actueel background image

Voorbeschouwing: De Graafschap – SC Cambuur (19 november 2020)

19 nov 2020 | 13:29 0

Het is in de Keuken Kampioen Divisie weer ongelofelijk spannend. Diverse clubs lijken ook dit seizoen aanspraak te kunnen gaan maken op de titel en directe promotie naar de Eredivisie. De Graafschap staat sinds vorige week op de eerste plaats in de Eerste Divisie. De club uit Doetinchem heeft een minimale voorsprong op Almere City en ook SC Cambuur hijgt in de nek van de koploper. De bezoekers kunnen bij winst namelijk op gelijke hoogte komen met de thuisploeg.

Vooruitblik

De Graafschap en SC Cambuur leken vorig seizoen al te gaan promoveren en zijn ook dit jaar weer de absolute favorieten voor de titel. Beide ploegen beschikken over veel kwaliteit en spelen graag met aanvallende intenties. Doelpunten lijken dan ook een garantie. De Graafschap speelt een thuiswedstrijd en is om die reden de favoriet.

Koploper De Graafschap

De Graafschap mag zichzelf de koploper noemen van de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Doetinchem verloor twee van de 12 wedstrijden in het huidige seizoen. Een knappe prestatie, want negen van de overige duels werden gewonnen. Slechts in één van de competitiewedstrijden kwam De Graafschap niet tot scoren. De Graafschap kwam dit seizoen al 26 keer tot scoren, maar opvallend genoeg worden er vaak niet meer dan twee goals per duel gescoord. De Graafschap won de laatste drie thuisduels tegen SC Cambuur allemaal met 2-0.

De Graafschap logo

SC Cambuur scoort gemakkelijk

SC Cambuur is bij uitstek de meest scorende voetbalclub van de Keuken Kampioen Divisie. De club staat momenteel op de 3e plaats in de competitie en kan bij winst op gelijke hoogte komen met de koploper. Vorig weekend wist SC Cambuur een flinke slag te slaan door met 7-2 te winnen van Almere City.

SC Cambuur won acht van de 11 competitieduels en kwam al 42 keer tot scoren. Slechts in één competitieduel kwam SC Cambuur maximaal één keer tot scoren. In de overige duels scoorde de club uit Leeuwarden minimaal twee doelpunten. De ploeg won in 2013 voor de laatste keer in Doetinchem.

SC Cambuur logo

Statistieken

– De Graafschap won vier van de laatste vijf competitieduels
– De Graafschap won de laatste vier thuisduels tegen SC Cambuur
– De Graafschap won vijf van de laatste zes thuiswedstrijden
– De Graafschap won de laatste drie thuisduels tegen SC Cambuur met 2-0
– SC Cambuur won vier van de laatste vijf competitieduels
– SC Cambuur won vorig weekend met 7-2 van Almere City
– SC Cambuur scoorde geen enkele keer in de laatste vier uitduels bij De Graafschap

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.