SC Cambuur

Country |
Active in |

SC Cambuur

SC Cambuur-Leeuwarden, kortweg SC Cambuur, is een Nederlandse profclub uit Leeuwarden. De club speelt de thuiswedstrijden in het Cambuur Stadion. Het stadion biedt plaats aan 10.250 toeschouwers. Sinds het seizoen 2013/2014 komt SC Cambuur uit in de Eredivisie. Geschiedenis van SC Cambuur In 1964 werd SC Cambuur opgericht als profclub nadat VV Leeuwarden een amateurclub werd. De club was meteen succesvol in de 2e klasse, waar het begon met voetballen. SC Cambuur werd kampioen en promoveerde naar de 1e klasse. In de 1e klasse speelt Cambuur degelijk, maar het speelt ook een aantal jaar in de kelder van de competitie.Read more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

News

Nacompetitie Eredivisie 2019 – Eerste ronde

Benieuwd naar de halve finales en finales in de nacompetitie 2019? Klik op de link om te zien welke teams het 19 en 22 mei tegen elkaar gaan opnemen! Op vrijdag 3 mei werd de 38e en daarmee laatste speelronde in de Keukenkampioen divisie gespeeld. FC Twente bekroonde zich een week eerder al tot kampioen […]

Read more

Nacompetitie Eredivisie 2019 – Halve Finale

Bekijk hier de finale wedstrijden van de Eredivisie nacompetitie 2019 Op vrijdag 10 mei en dinsdag 14 mei werden de eerste rondes van de nacompetitie 2019 gespeeld. Hier nam Cambuur het op tegen Almere City en NEC tegen RKC Waalwijk. Cambuur was over twee wedstrijden gezien de betere ploeg (2-2, 2-1). NEC Nijmegen gaf een […]

Read more

SC Cambuur

SC Cambuur-Leeuwarden, kortweg SC Cambuur, is een Nederlandse profclub uit Leeuwarden. De club speelt de thuiswedstrijden in het Cambuur Stadion. Het stadion biedt plaats aan 10.250 toeschouwers. Sinds het seizoen 2013/2014 komt SC Cambuur uit in de Eredivisie.

Geschiedenis van SC Cambuur

In 1964 werd SC Cambuur opgericht als profclub nadat VV Leeuwarden een amateurclub werd. De club was meteen succesvol in de 2e klasse, waar het begon met voetballen. SC Cambuur werd kampioen en promoveerde naar de 1e klasse.

In de 1e klasse speelt Cambuur degelijk, maar het speelt ook een aantal jaar in de kelder van de competitie. In 1992 is het dan zover, Cambuur promoveert naar de Eredivisie en het eerste seizoen eindigen de Noorderlingen op een 14e plaats.

Eerste Divisie
Het verblijf in de Eredivisie duurt niet lang, het daaropvolgende seizoen degradeert Cambuur weer naar de Eerste Divisie. In 1998 keert de club voor 2 jaar terug in de Eredivisie maar na 2 seizoenen is ook dit avontuur alweer voorbij. Sindsdien speelde Cambuur 13 jaar in de Eerste Divisie.

In het seizoen 2008/2009 eindigen de Leeuwarders bovenin de Eerste Divisie. De club loopt promotie mis maar in het seizoen 2012/2013 is het dan eindelijk raak. SC Cambuur keert terug naar de Eredivisie. Sindsdien speelt de club onafgebroken in de Eredivisie.

Redders van SC Cambuur

In 2006 dreigt SC Cambuur failliet te gaan. Het Cambuur Stadion werd gebruikt als onderpand om de club te redden. De zogenaamde ‘Old Boys’ stonden destijds garant voor de club. De ‘Old Boys’ zijn zakenlieden en bovenal groot Cambuur-supporters.

Het waren deze mannen die in 2006 een Amerikaan naar Cambuur haalde. Alex Pama werd de nieuwe technisch directeur binnen Cambuur. Sportief ging het na de komst van Pama beter met de club, maar financieel verliep alles nog moeizaam in Leeuwarden. In januari 2011 werd om die reden Alex Pama ontslagen.

Frisse wind
De nieuwe financiële man binnen Cambuur werd Gerard van den Belt. Hij werd in 2009 door de RvC al aangesteld als Financieel Directeur en na het vertrek van Pama werd Van den Belt naar voren geschoven als Algemeen Directeur. Van den Belt saneerde bij Cambuur en kreeg het financieel weer aardig op de rit. Tegenwoordig is de club redelijk gezond.

Keuken Kampioen Divisie

Vanaf het seizoen 2018/2019 zal de Eerste Divisie voortgaan onder de naam ‘Keuken Kampioen Divisie‘. Dit is het tweede voetbalniveau van Nederland, welke nu is vernoemd naar de hoofdsponsor Keuken Kampioen. Sinds 1990 krijgt de Eerste Divisie commerciële namen, zo heette het eerder nog de TOTO-Divisie, de Gouden Gids Divisie en de Jupiler League.