Club

SC Cambuur

Land:
Nederland
Opgericht:
1964
Coach:
Henk de Jong
Locatie:
Leeuwarden
Stadion:
Cambuurstadion
Veld:
Kunstgras
Capaciteit:
10.250

De Geelblauwen spelen in de Keuken Kampioen Divisie en mogen jaarlijks ook deelnemen aan de KNVB Beker. De club uit Friesland kan je eenvoudig volgen op Voetbaluitslagen.com. Bekijk het programma van SC Cambuur, check de laatste uitslagen en verdiep jezelf in de statistieken.

Programma SC Cambuur

Check hier alle wedstrijden van SC Cambuur die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Uitslag SC Cambuur

Elke wedstrijduitslag van SC Cambuur vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van SC Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin SC Cambuur actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken SC Cambuur

SC Cambuur selectie

Socials
@sccambuurlwd
Posts
Volgers
Volgend

Alles over SC Cambuur

SC Cambuur-Leeuwarden, kortweg SC Cambuur, is een Nederlandse profclub uit Leeuwarden. De club speelt de thuiswedstrijden in het Cambuur Stadion. Het stadion biedt plaats aan 10.250 toeschouwers. Vanaf 2013 speelde Cambuur drie jaar in de Eredivisie, waarna de club degradeerde en tot op heden zou uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie.

Geschiedenis

In 1964 werd SC Cambuur opgericht als profclub nadat VV Leeuwarden een amateurclub werd. De club was meteen succesvol in de 2e klasse, waar het begon met voetballen. SC Cambuur werd zelfs kampioen en promoveerde naar de 1e klasse. In de 1e klasse speelt Cambuur degelijk, maar er zijn ook seizoenen bij waarin de club zich onderaan de ranglijst bevindt.

In 1992 kon er groot feest gevierd worden toen Cambuur naar de Eredivisie promoveerde. Het eerste seizoen van de Noorderlingen verliep niet makkelijk, maar eindigde toch op een veertiende plaats.

Eerste Divisie

Het verblijf in de Eredivisie duurt niet lang, het daaropvolgende seizoen degradeert Cambuur weer naar de Eerste Divisie. In 1998 keert de club voor twee jaar terug in de Eredivisie maar na 2 seizoenen is ook dit avontuur alweer voorbij. Sindsdien speelde Cambuur 13 jaar in de Eerste Divisie.

In het seizoen 2008/2009 eindigen de Leeuwarders bovenin de Eerste Divisie. De club loopt promotie mis maar in het seizoen 2012/2013 is het dan eindelijk raak. SC Cambuur keert terug naar de Eredivisie. Dit blijkt voor drie seizoenen te zijn. Sinds 2016/2017 speelt de ploeg uit Leeuwarden weer in de Keuken Kampioen divisie waar het nog niet lukte om opnieuw promotie af te dwingen.

Redders van SC Cambuur

In 2006 dreigt SC Cambuur failliet te gaan. Het Cambuur Stadion werd gebruikt als onderpand om de club te redden. De zogenaamde ‘Old Boys’ stonden destijds garant voor de club. De ‘Old Boys’ zijn zakenlieden en bovenal groot Cambuur-supporters.

Het waren deze mannen die in 2006 een Amerikaan naar Cambuur haalde. Alex Pama werd de nieuwe technisch directeur binnen Cambuur. Sportief gezien ging het na de komst van Pama beter met de club, maar financieel verliep alles nog moeizaam in Leeuwarden. In januari 2011 werd om die reden Alex Pama ontslagen.

Frisse wind

De nieuwe financiële man binnen Cambuur werd Gerard van den Belt. Hij werd in 2009 door de Raad van commissarissen al aangesteld als Financieel Directeur en na het vertrek van Pama werd Van den Belt naar voren geschoven als Algemeen Directeur. Van den Belt saneerde bij Cambuur en kreeg het financieel weer aardig op de rit. Tegenwoordig is de club redelijk gezond.