actueel background image

Hoe SC Cambuur de 1e periodetitel won in de Keuken Kampioen Divisie

11 nov 2020 | 20:55 0

In het seizoen 2020/2021 maakten er diverse clubs een goede kans op de 1e periodetitel. De periodetitel werd uiteindelijk gewonnen door SC Cambuur. De club uit Leeuwarden won zeven van de negen wedstrijden en behaalde 22 punten. Een knappe prestatie.

Op vrijdag 23 oktober 2020 won SC Cambuur in eigen huis met 3-0 van Roda JC en zag het zijn concurrent NAC Breda verliezen bij Almere City (2-0). SC Cambuur wist de periodetitel nog niet voor de volledige 100% veilig te stellen. Echter zou De Graafschap tegen NAC Breda met minimaal 18 goals verschil winnen om de Friese club nog in te halen.

In dit artikel vertellen we je over hoe SC Cambuur de eerste periodetitel binnensleepte.

SC Cambuur start sterk aan het seizoen 2020/2021

SC Cambuur begon voortvarend aan het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis werd er met 2-0 gewonnen van NEC Nijmegen. De doelpunten kwamen op naam van Sven Nieuwpoort en Robert Muhren. Een week later kwam SC Cambuur pas echt los in het uitduel bij MVV Maastricht. De bezoekers wonnen met maar liefst 1-7, nadat de ploeg bij rust al op een 1-4 voorsprong stond. Muhren en Antonia kwamen beide tweemaal tot scoren voor de Friese voetbalclub.

Eerste nederlaag voor SC Cambuur

Op 11 september 2020 ging SC Cambuur toch behoorlijk onverwacht met 0-2 onderuit. De ploeg verloor in eigen huis met 0-2 van Go Ahead Eagles. De nederlaag was opmerkelijk aangezien SC Cambuur al ruim 13 jaar ongeslagen was in de thuisduels tegen de club uit Deventer. De doelpunten van Veldmate en Van Hoeven besliste de wedstrijd.

De nederlaag kwam hard aan bij de koploper van het vorige seizoen. Een week later werd er wederom puntverlies geleden en ditmaal bij Top Oss. SC Cambuur was duidelijk de betere ploeg en ging rusten met een 1-2 voorsprong. Spits Muhren schoot zijn ploeg in de 45e minuut op voorsprong vanaf de strafschopstip. In de tweede helft kregen de bezoekers voldoende kansen om de score op te voeren, maar het was Top Oss dat dankzij Koorman een punt wist te pakken.

SC Cambuur herstelt zich tegen Jong FC Utrecht en blijft winnen

Op 25 september 2020 herstelde SC Cambuur zich door met ruime cijfers te winnen van Jong FC Utrecht. De thuisploeg won met 5-2 en dat was te danken aan aanvaller Issa Kallon. De 24-jarige kwam zowel in de eerste als de tweede helft tweemaal tot scoren. Tussendoor scoorde aanwinst Michael Breij nog een treffer voor de thuisploeg. De overwinning op Jong FC Utrecht bleek het startschot van een geweldige inhaalslag.

Cambuur Leeuwarden op dreef

Na een interlandperiode mocht SC Cambuur op 6 november weer aan de bak in de Keuken Kampioen Divisie. De Friese club won de uitwedstrijd bij Helmond Sport met maar liefst 1-5. SC Cambuur ging door een doelpunt van Van Hoorenbeeck met een 1-0 achterstand de rust in. In de tweede helft kwam de ploeg los en scoorde het vijf doelpunten. Jamie Jacobs was goed voor twee doelpunten een assist.

De ruime overwinning gaf SC Cambuur duidelijk vleugels. Op 11 november won de club met 5-0 van FC Dordrecht in het Cambuur Stadion in Leeuwarden. Robert Muhren en Giovanni Korte noteerde beide twee treffers voor de thuisploeg.

De topper tegen NAC Breda

Op 20 november 2020 speelde SC Cambuur een essentiële wedstrijd in de jacht op de 1e periodetitel. SC Cambuur kon bij winst de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie overnemen van de tegenstander NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion ging SC Cambuur met een voorsprong rusten dankzij een rake knal van Korte. In de tweede helft kwamen de bezoekers nog driemaal tot scoren, waardoor SC Cambuur met 0-4 won en de koppositie pakte in de Eerste Divisie.

SC Cambuur pakt officieus de 1e periodetitel

Drie dagen na de topper in Breda mocht SC Cambuur wederom een duel in de competitie spelen. In eigen huis werd Roda JC met 3-0 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Korte, Muhren en Antonia. In de 72e minuut kreeg sterkhouder Paulissen een rode kaart, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar.

Normaliter zou na de wedstrijd de periodetitel worden uitgereikt, echter had De Graafschap nog kans om de ploeg van de troon te stoten. De inhaalwedstrijd tegen NAC Breda zou met minimaal 18 doelpunten verschil gewonnen moeten worden, maar daar slaagde de club uit Doetinchem niet in.

Het duel van SC Cambuur tegen Almere City was voor de periodetitel slechts voor de vorm.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.