SC Cambuur wint ook de 2e periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie

14 jan 2021 | 10:29 0

SC Cambuur wist de 1e periodetitel te winnen en deed dat in de 2e periode dunnetjes over. De Friese club wist in de laatste speelronde van de 2e periode niet te winnen van FC Volendam, maar zag ook de concurrentie punten verspelen. Echter wist SC Cambuur zich al eerder te verzekeren van een ticket voor de play-offs, waardoor die prijs nu is toegekend aan de achtervolger Almere City. Bekijk hieronder hoe SC Cambuur de 2e periodetitel wist te winnen.

Valse start tegen Jong Ajax

De voetbalclub uit Leeuwarden won eind oktober de 1e periodetitel in de Eerste Divisie. Op 7 november 2020 begon de tweede periode met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. SC Cambuur stond met nog slechts acht minuten te spelen op een 2-1 voorsprong, dankzij doelpunten van Breij en Hoedemakers. Echter scoorde de Ajax-speler Rensch in de 82e minuut en Llansana in de 88e minuut. Hierdoor verloor SC Cambuur de eerste wedstrijd in de tweede periode.

SC Cambuur imponeert tegen Almere City

Een week later stond de topper tegen Almere City op het programma. De bezoekers stonden op dat moment op 1e plaats met twee punten voorsprong op Cambuur. De winnaar van de wedstrijd zou de koppositie grijpen in de Keuken Kampioen Divisie. SC Cambuur schoot uit de startblokken en stond na slechts drie minuten al op een 1-0 voorsprong. Uiteindelijk ging de thuisploeg rusten met een 4-1 voorsprong. In de tweede helft werd het alleen nog maar mooier, aangezien SC Cambuur met 7-2 won van de koploper. Doelpuntenmakers waren Muhren (2x), Korte, Breij, Jacobs, Schouten en Paulissen. SC Cambuur noteerde in deze topwedstrijd maar liefst 12 schoten op doel.

Winst in Doetinchem

Op 19 november 2020 stond alweer de volgende topwedstrijd op het programma. SC Cambuur speelde een uitduel bij De Graafschap. De twee clubs waren op dat moment beide koploper met 28 punten, waardoor wederom de koppositie op het spel stond. SC Cambuur was de bovenliggende partij en ging met een 0-1 voorsprong rusten. Erik Schouten kwam in de 42e minuut tot scoren voor de bezoekende ploeg. In de 65e minuut verdubbelde Giovanni Korte de voorsprong en de aanvaller bepaalde ook direct de eindstand.

Vijf overwinningen op rij

SC Cambuur wist de twee belangrijkste duels in 2020 te winnen en de goede lijn ook voort te zetten. De laatste vijf competitieduels van het jaar werden allemaal gewonnen. SC Cambuur won op 27 november met 3-1 van FC Den Bosch, dankzij treffers van Korte, Muhren en Kallon. Drie dagen later was de Friese club ook met 0-1 te sterk voor Jong PSV. Het winnende doelpunt viel pas in de 71e minuut en kwam op naam van Kallon.

Begin december ging SC Cambuur op bezoek bij Telstar. De koploper van de competitie kwam verrassend op een 1-0 achterstand, maar wist in de tweede helft alsnog de winst naar zich toe te trekken. Cambuur won met 1-2 door doelpunten van Jacobs en Muhren. Een week later werd er ook gewonnen van Jong AZ. SC Cambuur won met 2-0 en beide treffers werden door Muhren gescoord vanaf de strafschopstip. De laatste wedstrijd van 2020 leverde wederom drie punten op. SC Cambuur was met 0-1 te sterk voor Excelsior. In Rotterdam scoorde spits Muhren de enige treffer.

Goed begin aan 2021

Het nieuwe jaar begon voor SC Cambuur met een uitwedstrijd bij FC Eindhoven. De ploeg begon bijzonder sterk aan de wedstrijd en stond na 22 minuten al op een 0-3 voorsprong. SC Cambuur ging rusten met een 1-5 voorsprong en zag in de tweede helft alleen de thuisploeg nog een doelpunt maken. Robert Muhren noteerde een hattrick, de overige doelpunten kwamen op naam van Mac-Intosch en Kallon.

SC Cambuur verliest, maar wint de periodetitel

Op 8 januari 2021 werd de laatste speelronde in de 2e periode gespeeld. SC Cambuur kon de periodetitel veiligstellen door in eigen huis te winnen van FC Volendam. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar wist de kansen niet te benutten. FC Volendam kwam wel tot scoren en won met 0-1. Hierdoor kon Almere City alsnog de 2e periodetitel winnen. Echter wist Almere City niet tot scoren te komen en speelde het met 0-0 gelijk tegen FC Eindhoven. SC Cambuur won met 24 punten uit 10 wedstrijden de 2e periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.