Club

Jong AZ

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
Alkmaar

De belofteploeg van AZ speelt zijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. De talenten van de Alkmaarse club strijden voor een goede eindklassering op het tweede voetbalniveau van Nederland. Bekijk hier het programma, de uitslagen en allerlei handige statistieken over Jong AZ.

Programma Jong AZ

Check hier alle wedstrijden van Jong AZ die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities waarin Jong AZ actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag Jong AZ

Alle uitslagen van Jong AZ vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Jong AZ selectie

Socials
@jongazalkmaar
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Jong AZ

In de Keuken Kampioen Divisie spelen er ook komend seizoen weer diverse belofteteams mee. Jong AZ is één van deze ploegen, dit is het reserveteam van AZ. In de afgelopen seizoenen is al eens bewezen dat vele talenten voortvloeien uit deze belofteteams en nu uitkomen in de Eredivisie of andere competities.

Doorgebroken spelers

In Alkmaar is er de laatste jaren de nadruk gelegd op het voortbrengen van talenten uit de eigen jeugdopleiding. Aankomend seizoen zullen dan ook weer veel talenten meespelen in het eerste team van AZ. Spelers als Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Thomas Ouwejan, Pantelis Hatzidiakos, Myron Boadu en Jeremy Helmer wisten door te breken naar het hoogste elftal.

Jeugdopleiding van AZ

De jeugdopleiding van AZ is gevestigd op het hypermoderne AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. Jong AZ speelt een groot deel van zijn wedstrijden op dit terrein, maar af en toe komt het ook in actie in het AFAS Stadion. Het vernieuwde trainingscomplex werd in 2016 geopend door Louis van Gaal en kan zich meten met de international top.

De jeugdopleiding van de club uit Alkmaar bezit sinds 2004 vier sterren. Dit is de maximale score die kan worden uitgedeeld door de KNVB. In 2015 en 2016 ontving AZ de prijs voor beste jeugdopleiding van Nederland.

Jong AZ in het seizoen 2018/19 & 2019/20

In seizoen 2018/2019 kwam Jong AZ niet verder dan de 18e plek in de Eerste Divisie. In 2019/2020 kroop het beloftenelftal een paar plekjes omhoog: zij eindigden het seizoen op de 14e plaats.