Jong AZ

Country |
Active in |

Jong AZ

In de Keuken Kampioen Divisie spelen er ook komend seizoen weer diverse beloftenteams mee. Jong AZ is één van deze ploegen, dit is het reserveteam van AZ. In de afgelopen seizoenen is eens te meer bewezen dat vele talenten voortvloeien uit deze beloftenteams en nu uitkomen in de Eredivisie.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Jong AZ

1Doorgebroken spelers van Jong AZ

In Alkmaar is er de laatste jaren de nadruk gelegd om het voortbrengen van talenten uit de eigen jeugdopleiding. Aankomend seizoen zullen veel talenten dan ook meespelen in het eerste team van AZ, waaronder de inmiddels international Guus Til. Daarnaast zijn ook spelers als Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Thomas Ouwejan, Pantelis Hatzidiakos, Myron Boadu en Jeremy Helmer vaste waarde in het eerste team van de Alkmaarse club.

In de Keuken Kampioen Divisie zal Jong AZ wel nog in actie komen met talenten als Ferdy Druijf, Joris Kramer en Levi Opdam. Dit trio spelers staat op de notamielijst om door te stromen naar het eerste, maar mogen zich in het seizoen 2018/2019 nog gaan bewijzen bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie.

Jeugdopleiding van AZ

De jeugdopleiding van AZ is gevestigd op het hypermoderne AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. Jong AZ speelt een groot deel van zijn wedstrijden op dit terrein, maar af en toe komt het ook in actie in het AFAS Stadion. Het vernieuwde trainingscomplex werd in 2016 geopend door Louis van Gaal en kan zich meten met de international top.

De jeugdopleiding van de club uit Alkmaar bezit sinds 2004 vier sterren. Dit is de maximale score dit kan worden uitgedeeld door de KNVB. In 2015 en 2016 ontving AZ de prijs voor beste jeugdopleiding van Nederland.

Jong AZ in het seizoen 2017/2018

Jong AZ kwam in het seizoen 2017/2018 niet verder dan een achttiende plaats in de Jupiler League. Van de competitieduels werden er slechts veertien gewonnen en twintig wedstrijden verloren. Opmerkelijk was wel dat Jong AZ beide wedstrijden tegen kampioen Jong Ajax wist te winnen. In Alkmaar eindigde de wedstrijd in 4-2, terwijl er ook op De Toekomst met 0-1 werd gewonnen.

Trainer Michel Vonk bij Jong AZ

In het seizoen 2018/2019 zal er een nieuwe trainer aan het roer staan bij Jong AZ. Michel Vonk werd vastgelegd door de Alkmaarse club en komt over van sc Heerenveen. Bij de Friese voetbalclub was de trainer actief als assistent-trainer van het eerste elftal. Vonk zal gezamenlijk met Koen Stam de leiding nemen over de talentvolle groep.