Club

Jong AZ

Land:
Nederland
Coach:
Koen Stam
Locatie:
Alkmaar
Stadion:
Sportpark De Kalverhoek
Veld:
Kunstgras
Capaciteit:
1.000

De belofteploeg van AZ speelt zijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. De talenten van de Alkmaarse club strijden voor een goede eindklassering op het tweede voetbalniveau van Nederland. Bekijk hier het programma, de uitslagen en allerlei handige statistieken over Jong AZ.

Programma Jong AZ

Check hier alle wedstrijden van Jong AZ die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Uitslag Jong AZ

Alle uitslagen van Jong AZ vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Jong AZ actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Jong AZ

Jong AZ selectie

Socials
@jongazalkmaar
Posts
Volgers
Volgend

In de Keuken Kampioen Divisie spelen er ook komend seizoen weer diverse beloftenteams mee. Jong AZ is één van deze ploegen, dit is het reserveteam van AZ. In de afgelopen seizoenen is al eens bewezen dat vele talenten voortvloeien uit deze belofteteams en nu uitkomen in de Eredivisie of andere competities.

Doorgebroken spelers van Jong AZ

In Alkmaar is er de laatste jaren de nadruk gelegd op het voortbrengen van talenten uit de eigen jeugdopleiding. Aankomend seizoen zullen dan ook weer veel talenten meespelen in het eerste team van AZ. Spelers als Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Thomas Ouwejan, Pantelis Hatzidiakos, Myron Boadu en Jeremy Helmer wisten door te breken naar het hoogste elftal.

Jeugdopleiding van AZ

De jeugdopleiding van AZ is gevestigd op het hypermoderne AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. Jong AZ speelt een groot deel van zijn wedstrijden op dit terrein, maar af en toe komt het ook in actie in het AFAS Stadion. Het vernieuwde trainingscomplex werd in 2016 geopend door Louis van Gaal en kan zich meten met de international top.

De jeugdopleiding van de club uit Alkmaar bezit sinds 2004 vier sterren. Dit is de maximale score die kan worden uitgedeeld door de KNVB. In 2015 en 2016 ontving AZ de prijs voor beste jeugdopleiding van Nederland.

Jong AZ in het seizoen 2017/18 & 2018/19

Jong AZ kwam in de afgelopen twee seizoenen niet verder dan een zestiende en achttiende plaats in de Eerste Divisie.

In 2017/18 werden er slechts veertien wedstrijden gewonnen en twintig wedstrijden verloren. Opmerkelijk was wel dat Jong AZ beide wedstrijden tegen kampioen Jong Ajax wist te winnen. Een jaar later werd er maar zeven keer gewonnen en negentien keer verloren. Daarnaast werd er nog eens twaalf keer gelijkgespeeld.