actueel background image

Het seizoen van SC Cambuur (2019/2020)

30 mei 2020 | 08:01 0

SC Cambuur is de meest besproken voetbalclub van de afgelopen maand. De Friese club leek al maandenlang op weg naar de titel in de Keuken Kampioen Divisie en zou daardoor ook promoveren naar de Eredivisie. De coronacrisis gooide roet in het eten. De KNVB besloot dat er geen clubs zouden degraderen of promoveren. Een bittere pil voor de club uit Leeuwarden. Hoewel SC Cambuur nog naar de rechter gaat, lijkt de voetbalclub ook volgend seizoen weer uit te komen op het tweede niveau van Nederland. Bekijk hieronder het verloop van het seizoen van SC Cambuur.

Wisselvallige seizoenstart van SC Cambuur

SC Cambuur greep in het seizoen 2018/2019 net naast promotie. In de play-offs ging de ploeg onderuit tegen De Graafschap. Een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Echter verloor de club de eerste wedstrijd met 2-0 van uitgerekend De Graafschap.

Een week later werd er wel gewonnen en was de ploeg met 5-0 te sterk voor Go Ahead Eagles. Robert Mühren kwam tweemaal tot scoren voor de thuisploeg. Op 23 augustus ging de Friese club onderuit bij NAC Breda (1-0). De zomermaand werd afgesloten met een 3-2 overwinning op FC Den Bosch, wederom dankzij twee doelpunten van Mühren.

Ongeslagen in september en oktober

De maand september bleek een hele goede voor SC Cambuur. Het uitduel bij Telstar werd met 0-2 gewonnen, nadat het er een seizoen eerder nog met 4-2 verloor. Niet veel later moest ook Helmond Sport eraan geloven, want SC Cambuur won met maar liefst 5-1. De Friezen wonnen in dezelfde maand ook van Jong PSV (0-1) en FC Volendam (0-4).

De eerste wedstrijd in oktober werd door SC Cambuur met 4-0 gewonnen van Excelsior, bij rust was de tussenstand al 3-0. Een week later kwam de ploeg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij MVV Maastricht. Op 18 oktober wist de club uit Leeuwarden zich te revancheren met een 5-1 overwinning op FC Oss. Issa Kallon scoorde viermaal voor Cambuur. In de laatste competitiewedstrijd van de maand eindigde het uitduel bij Jong FC Utrecht in 1-1. Oktober werd afgesloten met een 0-5 overwinning op Goes in de KNVB Beker.

SC Cambuur blijft goed presteren in de winter

SC Cambuur wist de ongeslagen status ook voort te zetten in november. De Friese voetbalclub begon in november met een 0-0 gelijkspel tegen NEC Nijmegen, gevolgd door een 1-2 overwinning bij Roda JC. Op 17 november werd Almere City met 3-1 verslagen.

De talentvolle Jamie Jabobs was tweemaal trefzeker, maar ook Mühren pakte wederom een goaltje mee. Vijf dagen later werd er opnieuw gewonnen, ditmaal was Cambuur met 0-3 te sterk tegen FC Eindhoven. Op 29 november werd ook Jong AZ met 3-1 verslagen.

SC Cambuur logo

Nederlagen in december en januari

Op 6 december 2019 won SC Cambuur op bezoek bij FC Dordrecht met 2-4. Robin Maulun kwam tweemaal tot scoren. Een speelronde later ging SC Cambuur na lange tijd weer onderuit. Jong Ajax was met 0-2 te sterk. In de KNVB Beker ging de ploeg ook onderuit tegen Feyenoord (1-2). 2019 werd afgesloten met een 1-3 winstpartij bij Excelsior. De eerste twee wedstrijden in 2020 gingen verloren. SC Cambuur verloor van FC Volendam (1-3) en FC Oss (3-2).

Winnende reeks van SC Cambuur

De matige start van de tweede seizoenshelft werd goedgemaakt. SC Cambuur slaagde erin om zeven wedstrijden op rij te winnen. Jong FC Utrecht werd met 3-1 verslagen en daarna volgde er een 0-2 overwinning op NEC Nijmegen. In februari werden MVV Maastricht (2-1), Almere City (0-1), Roda JC (2-0) en Jong PSV (4-2) verslagen. De laatste wedstrijd van het seizoen werd met 0-3 gewonnen op bezoek bij Jong AZ.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.

Uitslagen in de Keuken Kampioen Divisie Uitslagen

Wedstrijd
Uitslag
De Graafschap – SC Cambuur
2-0
SC Cambuur – Go Ahead Eagles
5-0
NAC Breda – SC Cambuur
1-0
SC Cambuur – FC Den Bosch
3-2
Telstar – SC Cambuur
0-2
SC Cambuur – Helmond Sport
5-1
Jong PSV – SC Cambuur
0-1
FC Volendam – SC Cambuur
0-4
SC Cambuur – Excelsior
4-0
MVV Maastricht – SC Cambuur
0-0
SC Cambuur – FC Oss
5-1
Jong FC Utrecht – SC Cambuur
1-1
SC Cambuur – NEC Nijmegen
0-0
Roda JC – SC Cambuur
1-2
SC Cambuur – Almere City
3-1
FC Eindhoven – SC Cambuur
0-3
Jong AZ – SC Cambuur
3-1
FC Dordrecht – SC Cambuur
2-4
SC Cambuur – Jong Ajax
0-2
Excelsior – SC Cambuur
1-3
SC Cambuur – FC Volendam
1-2
FC Oss – SC Cambuur
3-2
SC Cambuur – Jong FC Utrecht
3-1
NEC Nijmegen – SC Cambuur
0-2
SC Cambuur – MVV Maastricht
2-1
Almere City – SC Cambuur
0-1
SC Cambuur – Roda JC
2-0
SC Cambuur – Jong PSV
4-2
Jong AZ – SC Cambuur
0-3

Uitslagen in de KNVB Beker Uitslagen

Wedstrijd
Uitslag
Goes – SC Cambuur
0-5
SC Cambuur – Feyenoord
1-2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.