Club

FC Dordrecht

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
Dordrecht

FC Dordrecht komt uit in de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB Beker. De Schapenkoppen strijden voor één van de felbegeerde promotieplekken in de Eerste Divisie. Liefhebbers kunnen op Voetbaluitslagen.com het laatste nieuws volgen, maar ook het programma, de uitslagen en statistieken inkijken.

Programma FC Dordrecht

Check hier alle wedstrijden van FC Dordrecht die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin FC Dordrecht actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag FC Dordrecht

Alle uitslagen van FC Dordrecht zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

FC Dordrecht selectie

Socials
@fcdordrechtnl
Posts
Volgers
Volgend

Alles over FC Dordrecht

De club FC Dordrecht komt uit de gelijknamige plaats en werd opgericht in 1883. Oorspronkelijk was het de Dordrechtsche Cricket Club, maar het duurde niet lang voordat men erachter kwam dat voetbal veel meer in de smaak viel. In 1891 veranderde de naam van de vereniging naar Dordrechtsche Cricket en Football Club. Hedendaags kennen we de club natuurlijk als FC Dordrecht.

SVV Dordrecht

In 1899 werd besloten om alleen nog door te gaan als voetbalvereniging, ditmaal onder de naam D.F.C., deze club speelde in een rood met wit tenue. In 1972 werd de amateur en professionele tak gescheiden en ging de club verder onder de naam FC Dordrecht. In de zomer van 1991 fuseerde de voetbalclub met SVV uit Schiedam, om een jaar later door te gaan onder alleen de naam FC Dordrecht.

FC Dordrecht in het seizoen 2017/2018

Na enkele teleurstellende jaren ging het FC Dordrecht in het seizoen 2017/2018 een stuk beter af. Enkele versterkingen werden aangetrokken en dit was goed merkbaar in het vertoonde spel en de bijbehorende resultaten. Vooral na de winterstop wist FC Dordrecht zijn rug te rechten en een fantastische reeks neer te zetten. In maart 2018 werd zelfs de periodetitel gewonnen, nadat de beslissende wedstrijd tegen RKC Waalwijk met 1-0 werd gewonnen. Dankzij deze overwinning mocht FC Dordrecht deelnemen aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

Play-offs

In de play-offs leek de eerste ronde gelijk de eindhalte te zijn, nadat er met 1-4 werd verloren in eigen huis. Toch wist FC Dordrecht iedereen te verbazen door in Leeuwarden met 1-4 te winnen. Vervolgens bleek het ook de betere ploeg te zijn in de strafschoppenreeks. In de tweede ronde moest de club het opnemen tegen Sparta Rotterdam en verloor het thuis met 1-2.

Op bezoek bij de Spartanen kwam FC Dordrecht nog wel op een 0-2 voorsprong, maar uiteindelijk eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel en was uitschakeling een feit. Het lukte de club uit Dordrecht niet om te promoveren en speelt sindsdien in de Keuken Kampioen Divisie. Een seizoen daarna kwam FC Dordrecht slechts tot een zeventiende plaats, ver verwijderd van mogelijke play-offs.

Stadion van FC Dordrecht

FC Dordrecht werkt zijn thuiswedstrijden af in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Het stadion wordt onder de supporters nog De Krommedijk genoemd, vernoemd naar de straat waar het voetbalstadion is gevestigd. Het stadion biedt plaats aan meer dan vierduizend bezoekers en onderging in 1998 nog een verbouwing. De naam van het stadion is de loop der jaren meerdere malen gewijzigd. Zo heette het Stadion Krommedijk, GN Bouw Stadion en nu het Riwal Hoogwerkers Stadion.