FC Dordrecht

Land |
Actief in |

FC Dordrecht

De club FC Dordrecht komt uit de gelijknamige plaats en werd opgericht in 1883. Oorspronkelijk was het de Dordrechtsche Cricket Club, maar het duurde niet lang voordat men erachter kwam dat voetbal veel meer in de smaak viel. In 1891 veranderde de naam van de vereniging dan ook de Dordrechtsche Cricket en Football Club. Tegenwoordig is het enkel nog een voetbalclub dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Lees meer
Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

FC Dordrecht

SVV Dordrecht

In 1899 werd besloten om alleen nog door te gaan als voetbalvereniging, ditmaal onder de naam D.F.C., deze club speelde in een rood en wit tenue. In 1972 werd de amateur en professionele tak gescheiden en ging de club verder onder de naam FC Dordrecht. In de zomer van 1991 fuseerde de voetbalclub met SVV uit Schiedam, om een jaar later de naam SVV links te laten liggen.

FC Dordrecht in het seizoen 2017/2018

Na enkele teleurstellende jaren ging het FC Dordrecht in het seizoen 2018/2019 een stuk beter af. Enkele versterkingen waren aangetrokken en dit was merkbaar in het vertoonde spel en de bijbehorende resultaten. Vooral na de winterstop wist FC Dordrecht zijn rug te rechten en een fanatische reeks neer te zetten. In maart 2018 werd zelfs de periodetitel gewonnen, nadat de beslissende wedstrijd tegen RKC Waalwijk met 1-0 over de streep werd gehaald. Dankzij deze overwinning mocht FC Dordrecht deelnemen aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

In de play-offs leek de eerste ronde gelijk de eindhalte te zijn, nadat er met 1-4 werd verloren in eigen huis. Toch wist FC Dordrecht iedereen te verbazen door in Leeuwarden met 1-4 te winnen en vervolgens ook de betere te zijn in de strafschoppenreeks. In de tweede ronde moest de club het opnemen tegen Sparta Rotterdam en verloor het thuis met 1-2. Op bezoek bij de Spartanen kwam FC Dordrecht nog wel op een 0-2 voorsprong, maar uiteindelijk eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel en was uitschakeling een feit.

Stadion van FC Dordrecht

FC Dordrecht werkt zijn thuiswedstrijden af in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Het stadion wordt onder de supporters nog De Krommedijk genoemd, vernoemd naar de straat waar het voetbalstadion is gevestigd. Het stadion biedt plaats aan meer dan vierduizend bezoekers en onderging in 1998 nog een verbouwing. De naam van het stadion is de loop der jaren meerdere malen gewijzigd, zo heette het Stadion Krommedijk, GN Bouw Stadion en nu dan het Riwal Hoogwerkers Stadion.