Club

SV Zulte Waregem

Land:
België
Opgericht:
2001
Coach:
Francky Dury
Locatie:
Waregem
Stadion:
Regenboogstadion
Veld:
Gras
Capaciteit:
12.414

De voetbalclub Sportvereniging Zulte Waregem komt uit op het hoogste Belgische voetbalniveau. Zulte-Waregem speelt in de Jupiler Pro League en de Croky Cup. Alle thuiswedstrijden van Zulte-Waregem worden afgewerkt in het Regenboogstadion. Ontdek hier de uitslagen en het programma van de club.

Programma SV Zulte Waregem

Check hier alle wedstrijden van SV Zulte Waregem die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Uitslag SV Zulte Waregem

Alle uitslagen van SV Zulte Waregem zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van SV Zulte Waregem in de Jupiler Pro League. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin SV Zulte Waregem actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken SV Zulte Waregem

SV Zulte Waregem selectie

Socials
@esseveeofficial
Posts
Volgers
Volgend

De Belgische voetbalclub Sportvereniging Zulte Waregem komt uit in de Jupiler Pro League. Het team speelt in een rood-groen tenue. Deze club komt voort uit een fusie tussen Zultse VV en KSV Waregem, dit gebeurde in 2001. In 2005 wist de club te promoveren naar de Eerste Klasse en is sindsdien ook niet meer gedegradeerd.

SV Zulte Waregem behaalde in het voetbalseizoen 2012/2013 zijn beste prestatie door op de tweede plaats te eindigen in de competitie. Daarnaast won de club in 2006 en 2017 de nationale beker, één finale ging verloren in 2014.

Stadion van SV Zulte Waregem

Alle thuiswedstrijden van SV Zulte Waregem worden gespeeld in het Regenboogstadion. Het stadion is officieel in handen van de gemeente Waregem, maar de club mag het gebruiken in erfpacht. Momenteel biedt het stadion plaats aan ruim 12.400 toeschouwers. Het komt voor dat de voetbalclub Racing Waregem bij risicoduels zijn wedstrijd in het Regenboogstadion afwerkt.

Succes in 2016/2017

SV Zulte Waregem kende een geweldige start in het seizoen 2016/2017. In de Jupiler Pro League behaalde de ploeg namelijk dertig punten uit veertien duels, waardoor het een ruime voorsprong had opgebouwd op de achtereenvolgens RSC Anderlecht en KV Oostende. Voor de eerste keer in de clubhistorie mocht Zulte Waregem zichzelf herfstkampioen noemen. En ook in het bekertoernooi was de club succesvol, aangezien de finale op 18 maart 2017 werd gewonnen tegen KV Oostende. Deze finale kende een 2-2 eindstand, na een 3-3 uitslag in de verlening bleek SV Zulte Waregem beter in het nemen van strafschoppen.

Dankzij de bekerwinst mocht SV Zulte Waregem aantreden in de UEFA Europa League. In de poule met Lazio Roma, OGC Nice en Vitesse eindigde de Belgische club op een derde plaats en werd het vroegtijdig uitgeschakeld. Opmerkelijke resultaten werden er geboekt tegen Lazio Roma (3-2 winst) en Vitesse (2-0 winst).