actueel background image

SC Cambuur kan de 4e periodetitel veiligstellen

07 mei 2021 | 09:31 0

In Leeuwarden kon men op 23 april 2021 al een feestje vieren. SC Cambuur won 2-4 bij Jong AZ en stelde daarmee het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie veilig. De vreugde was groot, aangezien de club nu toch echt gaat promoveren naar de Eredivisie. Vorig seizoen viel deze droom in duigen, wat de feestvreugde vorige maand alleen nog groter maakte. De Friese club kan nu nog voor de kers op de taart zorgen en ook de 4e periodetitel winnen. Echter is de laatste prijs van het seizoen nog geen zekerheid, aangezien ook Go Ahead Eagles en zelfs Jong PSV nog aast op de trofee.

Stand in de 4e periode

SC Cambuur gaat na acht wedstrijden in de 4e periodetitel aan de leiding. De Friezen wonnen zes van de acht wedstrijden en speelden één keer gelijk. SC Cambuur heeft 19 punten weten te vergaren en heeft twee punten voorsprong op de eerste achtervolger Go Ahead Eagles. Jong PSV maakt theoretisch gezien nog kans op de prijs, maar wist ‘slechts’ 15 punten te pakken in acht wedstrijden. Er staan nog maar twee speelrondes op het programma en de beslissing zou in de voorlaatste speelronde al kunnen vallen.

SC Cambuur gaat aan kop

SC Cambuur verloor in de 4e periode slechts één competitieduel. Op 28 maart was Roda JC met 3-1 te sterk voor de kersverse kampioen. Er werd vorig weekend met 1-1 gelijkgespeeld tegen De Graafschap. De overige zes wedstrijden werden met gemak gewonnen door de club uit Leeuwarden. Vier van de zes overwinningen werden zelfs geboekt met een verschil van minimaal drie doelpunten. De 7-2 overwinning op Excelsior was het hoogtepunt in de huidige periode.

SC Cambuur gaat vanavond op bezoek bij FC Dordrecht. De Friese voetbalclub won eerder dit seizoen met 5-0 van de aankomende opponent. Daarnaast verloor FC Dordrecht de laatste vijf wedstrijden, waaronder een 2-6 nederlaag tegen FC Den Bosch. SC Cambuur won vier van de laatste vijf uitduels in Dordrecht en is nu ook weer de grote favoriet. SC Cambuur moet wel Akoy, Antonia, Hoedemakers, Jacobs en Kramer missen in het voorlaatste duel van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Go Ahead Eagles ontvangt NEC

Go Ahead Eagles kwam in de 2e en 3e periode enkele punten tekort voor een periodetitel. Het moet in de laatste periode gaan gebeuren voor de ploeg uit Deventer. In de beginfase van de laatste periode werd er tweemaal gelijkgespeeld, namelijk tegen Roda JC (0-0) en FC Den Bosch (3-3). Er werd ook één keer verloren van De Graafschap (0-1). De overige wedstrijden werden gewonnen door Go Ahead Eagles. In de vorige speelronde was de ploeg met 5-1 te sterk voor Helmond Sport. Go Ahead Eagles mag geen punten meer laten liggen en moet hopen op een misstap van SC Cambuur.

In de voorlaatste speelronde komt NEC op bezoek in Deventer. De Nijmegenaren staan op de 6e plaats in de competitie en wonnen slechts twee van de laatste vijf wedstrijden. NEC moet zich gaan richten op de play-offs en zal wellicht wel wat minder risico gaan nemen met belangrijke spelers. Eerder dit seizoen ging Go Ahead Eagles nog met 2-1 onderuit bij NEC. Vorig seizoen wonnen de Deventenaren met 2-1 van NEC in eigen huis.

Jong PSV hoopt op een magistrale stunt

Jong PSV moet hopen dat SC Cambuur en Go Ahead Eagles het seizoen dramatisch eindigen, maar de talenten moeten zelfs tweemaal winnen. Er bestaat dus nog een kans op een weergaloze stunt. Jong PSV stond er bijzonder goed voor, nadat er in de eerste vijf wedstrijden viermaal werd gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Echter volgde er daarna twee gelijke spelen en een nederlaag. De ploeg schoot zichzelf in de voet, anders was de 4e periodetitel binnen handbereik geweest.

Jong PSV zal het vrijdagavond moeten opnemen tegen FC Volendam. Een pittige tegenstander, waarvan eerder dit seizoen nog met 5-1 werd verloren. In oktober 2019 won Jong PSV op eigen terrein met 3-1 van FC Volendam, een resultaat waar de ploeg nu voor zou tekenen. Echter won FC Volendam drie van de laatste vijf wedstrijden en zijn de bezoekers al vier duels op rij ongeslagen.

Wedden op de keuken kampioen divisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.