actueel background image

Vier clubs strijden om de 3e periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie

04 mrt 2021 | 11:21 0

In de Keuken Kampioen Divisie wist koploper SC Cambuur zowel de 1e als de 2e periodetitel op zijn naam te schrijven. De Friese club is de voornaamste kandidaat voor een promotieticket naar de Eredivisie. Het gevecht om de 3e periodetitel is een stuk spannender. Na 7 van de 9 wedstrijden in de derde periode zijn er nog vier clubs in de race voor de periodetitel. De Graafschap, Go Ahead Eagles, SC Cambuur en NAC Breda maken nog kans op de prijs. Hieronder kom jij meer te weten over de kanshebbers.

De Graafschap (19 punten uit 7 wedstrijden)

De Graafschap staat momenteel op de 1e plaats in de 3e periode. De club uit Doetinchem wist 19 punten te pakken uit de laatste 7 wedstrijden. Er werd zesmaal gewonnen en één keer gelijkgespeeld. De Graafschap kwam 16 keer tot scoren en incasseerde 7 tegendoelpunten. De voetbalclub heeft een minimale voorsprong op de achtervolgers en kan in de komende twee duels geen steken meer laten vallen.

Aankomende tegenstanders van De Graafschap

De Graafschap – FC Eindhoven

Op 7 maart speelt De Graafschap een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De bezoekers staan op een teleurstellende 13e plaats in de Keuken Kampioen Divisie en zitten in een mindere periode. Op 12 december 2020 boekte FC Eindhoven zijn laatste overwinning. Daarnaast werden 5 van de laatste 7 wedstrijden verloren, al werden de laatste twee duels wel gelijkgespeeld. Eerder dit seizoen won FC Eindhoven in eigen huis met 3-2 van De Graafschap.

Telstar – De Graafschap

Op 12 maart zal de laatste wedstrijd van de 3e periode worden afgewerkt. De Graafschap zal dan een uitduel spelen bij Telstar. De thuisploeg wist geen van de laatste zes wedstrijden te winnen, maar staat wel op een keurige 9e plek in de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap won twee van de laatste drie wedstrijden tegen de club uit Velsen. Echter gingen de laatste drie uitduels bij Telstar allemaal verloren. De laatste twee edities eindigde in 3-2.

Go Ahead Eagles (18 punten uit 7 wedstrijden)

Go Ahead Eagles is terug te vinden op de 2e plaats in de 3e periode. De Deventenaren wonnen zes duels en gingen één keer onderuit. De ploeg noteerde 13 doelpunten. Go Ahead Eagles is vooral defensief ijzersterk en incasseerde slechts drie tegentreffers. Geweldige statistieken, maar het heeft nog niets opgeleverd. Go Ahead Eagles moet zelf tweemaal winnen en hopen op een misstap van De Graafschap.

Aankomende tegenstanders van Go Ahead Eagles

TOP Oss – Go Ahead Eagles

Op vrijdag 5 maart kan Go Ahead Eagles minimaal voor twee dagen de koppositie in de 3e periodetitel overnemen van De Graafschap. Er moet dan wel gewonnen worden in de uitwedstrijd bij TOP Oss. De Brabantse club staat op de 15e plaats in de Keuken Kampioen Divisie en kent een teleurstellende 3e periode. TOP Oss verloor zeven van de laatste acht wedstrijden. Er werd alleen met 6-0 gewonnen van Jong AZ. De Alkmaarders kwamen al na 4 minuten met een man minder te staan. In eigen huis verloor TOP Oss drie van de laatste vier duels. Vorig seizoen won Go Ahead Eagles met 1-2 in Oss.

Go Ahead Eagles – SC Cambuur

Een week later staat de topper tussen Go Ahead Eagles en SC Cambuur op het programma. Opvallend genoeg kan het zomaar een beslissend duel gaan worden in de 3e periodetitel. SC Cambuur staat ruim aan kop in de competitie en lijkt in dat duel de grote favoriet. De club uit Leeuwarden is al acht duels op rij ongeslagen en won zelfs zes wedstrijden. Echter won Go Ahead Eagles dit seizoen tweemaal bij SC Cambuur, zowel in de competitie als het bekertoernooi. In beide duels was 1-2 de eindstand.

SC Cambuur (17 punten uit 7 wedstrijden)

SC Cambuur lijkt hard op weg om de titel in de Keuken Kampioen Divisie te winnen. De ploeg staat met 63 punten op de 1e plaats en promotie lijkt dan ook zeker haalbaar. SC Cambuur won de 1e en de 2e periodetitel en is nu ook weer kanshebber. De club moet alleen wel hopen op puntverlies van De Graafschap en zelf twee keer winnen.

Aankomende tegenstanders van SC Cambuur

SC Cambuur – Telstar

Op 5 maart speelt SC Cambuur een thuiswedstrijd tegen Telstar. De Noord-Hollandse opponent staat op een mooie 9e plek, maar de laatste weken loopt het niet meer zo lekker. Telstar wacht nu al zes duels op rij op een overwinning. In de uitduels bij Cambuur is Telstar normaliter kansloos. De laatste zes uitwedstrijden in Leeuwarden gingen verloren in competitieverband. In 2012 werd Telstar door SC Cambuur uitgeschakeld in de KNVB Beker, maar pas na verlenging. Telstar won maar één van de laatste vijf uitwedstrijden.

Op 12 maart gaat de koploper op bezoek bij Go Ahead Eagles. Als De Graafschap punten morst, dan zou dat duel nog wel eens de finale kunnen worden om de 3e periodetitel. Go Ahead Eagles pakte één punt meer dan SC Cambuur in de 3e periode. Opvallend is vooral dat Go Ahead Eagles in de laatste vier wedstrijden de nul wist te houden. SC Cambuur won twee van de laatste drie uitwedstrijden in Deventer.

NAC Breda (17 punten uit 7 wedstrijden)

De laatste kanshebber en outsider voor de periodetitel is NAC Breda. De club won vijfmaal en speelde twee keer gelijk. NAC Breda heeft de komende twee weken de gemakkelijkste tegenstanders, maar desondanks moet het hopen dat De Graafschap, Go Ahead Eagles en SC Cambuur punten laten liggen. Die kans is niet groot, maar wel aanwezig. NAC Breda staat op de 3e plaats in de Keuken Kampioen Divisie en maakt nog kans op directe promotie.

Aankomende tegenstanders van NAC Breda

Jong AZ – NAC Breda

Jong AZ staat op de 18e plaats in de Keuken Kampioen Divisie en heeft dit seizoen weinig te zeggen. Vooral de wisselvalligheid van de Alkmaarse beloftenploeg begint op te vallen. De club verliest met 6-0 bij TOP Oss, maar speelt dan vervolgens ook weer met 1-1 gelijk bij De Graafschap. Jong AZ won maar twee van de laatste 11 thuisduels. Vorig seizoen wist NAC Breda nog met 1-2 te winnen bij Jong AZ. Eerder dit seizoen was de club uit Breda in eigen huis met 6-1 te sterk voor de talenten van AZ.

NAC Breda – Helmond Sport

De laatste wedstrijd van de 3e periode zal het duel zijn tegen Helmond Sport. De bezoekers staan op een anonieme 11e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport verloor maar twee van de laatste 11 wedstrijden. Echter werden die twee nederlagen wel in de laatste drie weken geleden. Helmond Sport won geen van de laatste negen uitwedstrijden, maar het speelde wel zes duels gelijk. NAC Breda won drie van de laatste vier thuisduels tegen Helmond Sport. Eerder dit seizoen won NAC Breda met 0-2 in Helmond.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.