actueel background image

Voorbeschouwing: Excelsior – De Graafschap (5 oktober 2020)

05 okt 2020 | 10:56 0

De Graafschap gaat maandagavond op bezoek bij Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren zijn de favoriet in Rotterdam, maar toch zegt dat niet al te veel. De Graafschap ging kortgeleden nog keihard onderuit bij Jong AZ en ook die nederlaag werd niet verwacht. De grote vraag is nu of Excelsior de titelkandidaat ook kan gaan verrassen.

Vooruitblik

Excelsior is een ploeg met hoge pieken en diepe dalen. Echter kan de Rotterdamse ploeg zich behoorlijk goed oppeppen voor topduels in de Keuken Kampioen Divisie. Wij verwachten dan ook stiekem een verrassing en een overwinning voor de thuisploeg. Er vallen hoogstwaarschijnlijk wel meer dan drie doelpunten en beide clubs komen tot scoren.

Matige competitiestart van Excelsior

Excelsior is niet al te best aan het seizoen 2020/2021 begonnen. De Rotterdamse voetbalclub won twee van de eerste competitiewedstrijden, de overige drie duels werden verloren. Hoewel de resultaten matig zijn, kan je wel vaak genieten van vermakelijk voetbal bij Excelsior. In de laatste 13 duels van Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie, werd er minimaal driemaal gescoord. Slechts in twee van de laatste 15 competitiewedstrijden wist de ploeg de nul te houden. Vorig seizoen won Excelsior in eigen huis met 2-0 van Graafschap en het uitduel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

De Graafschap is nog altijd op titelkoers

De Graafschap heeft dit seizoen een duidelijk doel en dat is promotie naar de Eredivisie. De Superboeren wisten drie van de vier competitiewedstrijden te winnen. Vorig weekend werd er knap met 2-0 gewonnen van NEC Nijmegen. Echter ging de wedstrijd daarvoor met 7-3 verloren tegen Jong AZ. De ploeg had een totale off-day en moet dat vanavond zien te voorkomen. De Graafschap verloor slechts één van de laatste 17 wedstrijden in de competitie en 11 duels gingen gewonnen. Slechts in vier van de laatste 20 competitieduels wist De Graafschap de nul te houden.

Statistieken

– Excelsior won twee van de laatste vijf competitiewedstrijden
– Excelsior kwam in de laatste acht thuisduels tot scoren
– In vier van de laatste zeven thuisduels van Excelsior werd er minimaal zes keer gescoord
– Excelsior won vorig seizoen met 2-0 tegen De Graafschap
– De Graafschap won drie van de laatste vier competitiewedstrijden
– De Graafschap scoorde 14 doelpunten in de laatste vijf wedstrijden
– De Graafschap won 11 van de laatste 17 competitieduels

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.