actueel background image

Voorbeschouwing: Jong Ajax – FC Den Bosch (8 maart 2021)

08 mrt 2021 | 16:10 0

Jong Ajax kent geen geweldig seizoen, maar FC Den Bosch maakt een rampseizoen door. Beide ploegen lopen achter de feiten aan en hebben niets om nog voor te spelen. Een periodetitel is het hoogst haalbare, maar ook dat lijkt een onmogelijke opgave te gaan worden. Desondanks kan het nog best een leuke wedstrijd gaan worden. Beide clubs incasseren veel tegendoelpunten en komen zelf ook nog wel vaak tot scoren. Een doelpuntrijke wedstrijd lijkt het dan ook wel te gaan worden op de maandagavond. De wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Den Bosch zal om 18:45 uur worden afgetrapt en is live te zien op ESPN.

Conclusie

Jong Ajax is de favoriet en is al negen duels op rij ongeslagen tegen FC Den Bosch. De Ajacieden beschikken over meer kwaliteit. Doelpunten lijken een garantie en wij verwachten minimaal vier rake knallen. De kans is ook aannemelijk dat Jong Ajax met een voorsprong gaat rusten en de voorsprong ook niet meer zal weggeven.

Jong Ajax zoekt naar een overwinning

Jong Ajax wist geen van de laatste vier wedstrijden te winnen en is zoekende naar een goed resultaat. De beloften van de Amsterdamse topclub kennen geen geweldig seizoen. Jong Ajax staat op de 11e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het seizoen begon niet slecht, maar de ploeg van trainer Van der Gaag is het spoor bijster. Een overwinning werd compleet weggeven in de extra tijd tegen FC Volendam en ook tegen Excelsior moest de ploeg veel tegentreffers incasseren. In de laatste vier duels incasseerde Jong Ajax dan ook 21 tegendoelpunten. Echter wist Jong Ajax wel de eerste helft te winnen in zeven van de laatste acht duels.

FC Den Bosch kent een rampseizoen

FC Den Bosch staat op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg kwam 30 keer tot scoren en incasseerde al 60 tegendoelpunten. In vier van de laatste vijf wedstrijden werd er ook minimaal drie keer gescoord. Opvallend genoeg presteert FC Den Bosch de laatste weken niet zo dramatisch. Er werd een punt gepakt tegen NAC Breda en Excelsior. Lang duurde het succes niet. FC Den Bosch moest daarna zijn meerdere erkennen in Jong PSV, NEC en De Graafschap. Vooral de 3-0 nederlaag bij de beloften van FC Utrecht bleek een harde tik.

Statistieken

– Jong Ajax staat op de 11e plaats in de Keuken Kampioen Divisie
– Jong Ajax won geen van de laatste vier wedstrijden
– Jong Ajax incasseerde 21 tegendoelpunten in de laatste vier duels
– Jong Ajax wist de eerste helft te winnen in zeven van de laatste acht duels
– FC Den Bosch staat op de 20e plaats in de Keuken Kampioen Divisie
– FC Den Bosch kreeg in vier van de laatste vijf duels al in de 1e helft een tegentreffer
– FC Den Bosch won in 2015 voor het laatst van Jong Ajax

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de keuken kampioen divisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.