actueel background image

Nacompetitie Eredivisie 2019 – Finale

23 mei 2019 | 10:20 0

25 en 28 mei gaan de overgebleven vier teams uitmaken wie volgend seizoen actief gaat zijn in de Eredivisie. De teams gaan onderling over twee wedstrijden uitvechten wie het meeste recht heeft op de begeerde Eredivisie plekken.

De eerste rondes van de nacompetitie 2019 werden gespeeld op 10 en 14 mei. Vervolgens werden de halve finales van de Eredivisie nacompetitie op 19 en 22 mei afgewerkt. In de eerste rondes waren het clubs NEC Nijmegen en Almere City die de play-offs moesten verlaten. Vervolgens hebben Excelsior, Top Oss, FC Den Bosch en SC Cambuur de strijd in de nacompetitie verloren.

Halve finale nacompetitie 2019

In de halve finale was RKC Waalwijk te machtig voor Eredivisie club Excelsior Rotterdam. Na een 2-1 uitnederlaag en een 1-1 remise in eigen huis wist het de Brabantse club niet te verslaan. RKC spits Stijn Spierings, maker van de enige goal voor RKC, werd in de 71e minuut met rood het veld afgestuurd. RKC wist stand te houden en de 1-1 over de streep te trekken.

Sparta Rotterdam had geen kind aan Top Oss en won twee keer relatief simpel met 0-2 en 3-0. Go Ahead Eagles trof FC Den Bosch in de halve finale. Na een 2-2 gelijkspel in Deventer was het in de return Veldmate die in de 89e minuut de beslissende 0-1 voor Go Ahead Eagles scoorde en daarmee zijn club plaatste voor de finale.

De Graafschap won van Cambuur over twee wedstrijden (1-1, 2-0). De spelers van Henk de Jong kunnen daardoor voorlopig nog niet op vakantie. De jong is vanaf volgend seizoen actief als trainer bij SC Cambuur en ontkent zijn toekomstige werkgever een kans op Eredivisie voetbal.

Finale play-offs

Zie in de onderstaande video het programma van de finale wedstrijden nacompetitie 2019:

Sparta Rotterdam – De Graafschap

Sparta logo   De Graafschap logo

1 – 2 &  0-2 
(Sparta gepromoveerd)
Sparta Rotterdam treft De Graafschap in de finale van play-offs. Henk de Jong hoopt als laatste dienst zijn huidige club in de Eredivisie te kunnen houden. De club uit Rotterdam heeft kans om zich na één seizoen in de Eerste Divisie terug te knokken naar het hoogste niveau.

Henk de Jong liet weten er geen moeite mee te hebben dat hij zijn toekomstige werkgever SC Cambuur uit de nacompetitie gespeeld heeft. Volgens de Jong is de club uit Leeuwarden nog niet klaar voor de Eredivisie. Over ongeveer twee jaar krijgt club een nieuwe stadion. Dit is volgens de leermeester een goed moment voor Cambuur om de volgende stap te gaan maken. Wanneer ze nu promoveren is de tijd tot het nieuwe stadion te lang, liet hij weten aan FOX Sports.

Historie
De laatste 21 wedstrijden tussen beide clubs gingen redelijk met elkaar op. Sparta wist de meeste wedstrijden te winnen (9), één meer dan dat De Graafschaap deed (8). Vier van de wedstrijden eindigden onbeslist. Als we naar de geschiedenis kijken kunnen we ons gaan opmaken voor een wedstrijd met veel goals. In 72% van de voorgaande wedstrijden zagen we 3 of meer goals.

RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles

RKC Waalwijk logo    Go Ahead Eagles logo

0-0 & 4-5
(RKC gepromoveerd)
RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles gaan onderling uitmaken wie er volgend seizoen in de Eredivisie opereert. Go Ahead Eagles eindigde dit seizoen met 63 punten op de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. RKC Waalwijk eindigde met 58 punten op plek acht en is via de eerste ronde nacompetitie uiteindelijk in de finale terecht gekomen.

RKC speelde in het seizoen 2013/2014 voor het laatst in de Eredivisie. Hiervoor was het een club die doorgaans actief was op het hoogste voetbalniveau. Go Ahead Eagles degradeerde in het seizoen van 2014/2015 naar de Eerste Divisie. Beide clubs hebben Eredivisie aspiraties en zijn bekend met het niveau.

Historie
De 15 laatste onderlinge wedstrijden tussen de clubs zijn exact gelijk verdeeld. Met vijf keer winst voor beide clubs en vijf keer een gelijkspel zijn de clubs niet te onderscheiden. RKC wist twee keer vaker het goal te vinden dan de club uit Deventer. Het goal wordt sowieso vaak gevonden in de onderlinge wedstrijden tussen de clubs. In 54% van de wedstrijden worden er 3 of meer goals gemaakt.

Wat voorspellen de bookmakers?

Nacompetitie wedstrijden zijn erg interessante wedstrijden voor betters om op in te zetten. Zeker in de finalewedstrijden staat er veel op het spel wat ook terug te zien is op het veld. De teams spelen vaak hard en nemen veel risico’s. Dit is terug te zien in het aantal kaarten en het aantal goals dat in de wedstrijden vallen. De bookmakers hebben dit niet altijd door wat de wedstrijden zo populair maakt voor de betters.

Wil jij profijt halen uit deze wedstrijden? We hebben de beste odds en bonussen voor je opgezocht!

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.