Almere City

Country |
Active in |

Almere City

De voetbalclub Almere City ging tot 2010 door het leven als FC Omniworld. Deze club werd opgericht op 2001 en komt sinds 2005 uit in de Eerste Divisie. De vereniging was onderdeel van de omnisportvereniging Omniworld. Almere City speelt zijn thuisduels in het Yanmar Stadion, dat plaats biedt aan ongeveer drieduizend bezoekers.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

News

Nacompetitie Eredivisie 2019 – Eerste ronde

Benieuwd naar de halve finales en finales in de nacompetitie 2019? Klik op de link om te zien welke teams het 19 en 22 mei tegen elkaar gaan opnemen! Op vrijdag 3 mei werd de 38e en daarmee laatste speelronde in de Keukenkampioen divisie gespeeld. FC Twente bekroonde zich een week eerder al tot kampioen […]

Read more

Almere City

Almere City ontloopt degradatie in 2011

Het voetbalseizoen 2010/2011 bleek een grote domper voor Almere City. De club eindigde op de laatste plaats in de Eerste Divisie. Aangezien FC Oss als eerste wist te eindigen in de Topklasse Zondag, zou Almere City normaliter het veld moeten ruimen. Dit gebeurde echter niet, want RBC Roosendaal werd in diezelfde zomer failliet verklaard. Almere City mocht de plaats van de Brabantse club innemen en betaald voetbal blijven spelen.

Eerste periodetitel voor Almere City

In het seizoen 2014/2015 veroverde Almere City voor het eerst in zijn bestaan de periodetitel in de Eerste Divisie. In de tweede periode wist de ploeg beslag te leggen op de tweede plaats, maar omdat NEC Nijmegen de eerste periodetitel al had gewonnen werd de prijs alsnog vergeven aan de club uit Almere. In de play-offs wist de ploeg weinig indruk te maken en slaagde het er dus niet in om te promoveren naar de Nederlandse Eredivisie.

Almere City loopt promotie nipt mis

Almere City wist zich in het voetbalseizoen 2017/2018 opnieuw te plaatsen voor de play-offs, dit deed het op de allerlaatste speeldag. In de eerste ronde schakelde de ploeg gelijk MVV uit Maastricht uit. In de halve finale werd de club gekoppeld aan de eredivisionist Roda JC. In eigen huis werd er doelpuntloos gelijkgespeeld en in Kerkrade zegevierde Almere City met 1-2. Dankzij deze prestatie mocht het zich gaan opmaken voor de finale.

In de finale leek Almere City in het eerste duel lange tijd op weg naar een overwinning. De ploeg stond tot de voorlaatste minuut op een 1-0 voorsprong, maar een rode kaart en een benutte penalty gooide roet in het eten en bracht een 1-1 gelijkspel op het scorebord. In Doetinchem kwam Almere City op een 0-1 voorsprong, maar verloor het uiteindelijk met 2-1. Hierdoor zal Almere City ook in het seizoen 2018/2019 uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie.