MVV Maastricht

Country |
Active in |

MVV Maastricht

De Limburgse voetbalclub MVV Maastricht speelt in de Keuken Kampioen Divisie. Deze club werd opgericht in 1902 en wordt in de volksmond ook wel 'US MVV'ke' genoemd. Tot het 2011 werd de voetbalclub Maastrichtse Voetbal Vereniging genoemd (M.V.V.). Alle thuiswedstrijden van MVV worden gespeeld op De Geusselt, een stadion gelegen in het noorden van Maastricht.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

MVV Maastricht

De Limburgse voetbalclub MVV Maastricht speelt in de Keuken Kampioen Divisie. Deze club werd opgericht in 1902 en wordt in de volksmond ook wel ‘US MVV'ke' genoemd. Tot het 2011 werd de voetbalclub Maastrichtse Voetbal Vereniging genoemd (M.V.V.). Alle thuiswedstrijden van MVV worden gespeeld op De Geusselt, een stadion gelegen in het noorden van Maastricht.

Financiële problemen bij MVV Maastricht

MVV heeft door de jaren heen meerdere malen in financieel zwaar weer gebivakkeerd. In 2010 gebeurde dat ook, nadat de overname door een Turkse miljonair werd geblokkeerd door de KNVB. De reden hierachter was vermeende belangenverstrengelingen. Hierdoor moest MVV sterk rekening houden met een mogelijk faillissement. De Limburgers zochten vervolgens steun bij de gemeente en probeerden tot een akkoord te komen met de crediteuren.

In de zomer van 2010 kwam MVV tot een akkoord met de schuldeisers. De gemeente Maastricht schoot te club te hulp en kocht het stadion van MVV voor een bedrag van 1,8 miljoen euro. Daarnaast hoefde MVV de achterstallige schuld van om en nabij de 1,7 miljoen euro ook niet meer te betalen. Dankzij deze regeling kon MVV blijven bestaan.

Winterkampioenschap van MVV Maastricht

In het voetbalseizoen 2012/2013 mocht MVV ruiken aan het kampioenschap in de Eerste Divisie. De Limburgse club won gelijk de eerste periodetitel en mocht zichzelf uiteindelijk ook kronen tot winterkampioen. Echter ging het in de tweede seizoenshelft helemaal mis. Zowel AGOVV als Veendam gingen failliet en alle uitslagen van deze ploegen werden geschrapt. MVV had op dat moment al drie duels gewonnen tegen deze clubs en zag daardoor negen punten verdwijnen. MVV moest aan het einde van het seizoen genoegen nemen met een vijfde plaats op de ranglijst.

Stadion van MVV Maastricht

MVV Maastricht speelt haar thuiswedstrijden in het voetbalstadion De Geusselt. Het stadion ligt vlakbij het Kasteel Geusselt in het noorden van de Limburgse stad. Het stadion biedt plaats aan 8800 bezoekers. De wedstrijden tegen het nabijgelegen Fortuna Sittard zijn traditiegetrouw altijd uitverkocht.