Club

MVV Maastricht

Land:
Nederland
Opgericht:
1902
Coach:
Fuat Usta
Locatie:
Maastricht
Stadion:
De Geusselt
Veld:
Gras
Capaciteit:
10.000

Blijf 24/7 op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom MVV. De Maastrichtse voetbalclub speelt in de Keuken Kampioen Divisie en mag ook jaarlijks deelnemen aan de KNVB Beker. Bekijk op Voetbaluitslagen.com het programma, de uitslagen en de statistieken van MVV Maastricht.

Programma MVV Maastricht

Check hier alle wedstrijden van MVV Maastricht die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Uitslag MVV Maastricht

Elke wedstrijduitslag van MVV Maastricht vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van MVV Maastricht in de Keuken Kampioen Divisie. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin MVV Maastricht actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken MVV Maastricht

MVV Maastricht selectie

Socials
@mvvmaastricht_official
Posts
Volgers
Volgend

De Limburgse voetbalclub MVV Maastricht speelt in de Keuken Kampioen Divisie. Deze club werd opgericht in 1902 en wordt in de volksmond ook wel ‘US MVV’ke’ genoemd. Tot het 2011 werd de voetbalclub Maastrichtse Voetbal Vereniging genoemd (M.V.V.). Alle thuiswedstrijden van MVV worden gespeeld op De Geusselt, een stadion gelegen in het noorden van Maastricht.

Financiële problemen bij MVV Maastricht

MVV heeft door de jaren heen meerdere malen in financieel zwaar weer gebivakkeerd. In 2010 gebeurde dat ook, nadat de overname door een Turkse miljonair werd geblokkeerd door de KNVB. De reden hierachter was vermeende belangenverstrengelingen. Hierdoor moest MVV sterk rekening houden met een mogelijk faillissement. De Limburgers zochten vervolgens steun bij de gemeente en probeerden tot een akkoord te komen met de crediteuren.

In de zomer van 2010 kwam MVV tot een akkoord met de schuldeisers. De gemeente Maastricht schoot te club te hulp en kocht het stadion van MVV voor een bedrag van 1,8 miljoen euro. Daarnaast hoefde MVV de achterstallige schuld van om en nabij de 1,7 miljoen euro ook niet meer te betalen. Dankzij deze regeling kon MVV blijven bestaan.

Winterkampioenschap van MVV Maastricht

In het voetbalseizoen 2012/2013 mocht MVV ruiken aan het kampioenschap in de Eerste Divisie. De Limburgse club won gelijk de eerste periodetitel en mocht zichzelf uiteindelijk ook kronen tot winterkampioen. Echter ging het in de tweede seizoenshelft helemaal mis. Zowel AGOVV als Veendam gingen failliet en alle uitslagen van deze ploegen werden geschrapt. MVV had op dat moment al drie duels gewonnen tegen deze clubs en zag daardoor negen punten verdwijnen. MVV moest aan het einde van het seizoen genoegen nemen met een vijfde plaats op de ranglijst.

Stadion van MVV Maastricht

MVV Maastricht speelt haar thuiswedstrijden in het voetbalstadion De Geusselt. Het stadion ligt vlakbij het Kasteel Geusselt in het noorden van de Limburgse stad. Het stadion biedt plaats aan 8800 bezoekers. De wedstrijden tegen het nabijgelegen Fortuna Sittard zijn traditiegetrouw altijd uitverkocht.