actueel background image

Willem II eenvoudig voorbij Almere City

30 mrt 2016 | 06:16 0

Willem II heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. De Tilburgers traden in de twee ronde van de play-offs om degradatie aan tegen Almere City, op papier twee lastige ontmoetingen. Waar de eerste wedstrijd niet bepaald soepel verliep voor Willem II, wist het Almere City in de tweede wedstrijd overtuigend bij vlagen van de mat te spelen.

Magere overwinning in eerste wedstrijd voor Willem II

Willem II had op papier niet veel te vrezen voor Almere City. Van de laatste vier ontmoetingen tussen beide clubs, wonnen de Tilburgers er liefst drie. Vrijdagavond bleek al vrij snel na het fluitsignaal dat Willem II maar één doel heeft: lijfsbehoud.

Na een kwartier spelen was het Eric Falkenburg die Willem II op een 1-0 voorsprong zette. Willem II domineerde de wedstrijd maar bleek bij vlagen slordig, hetgeen dat bijna resulteerde in de gelijkmaker van Ricardo Kip. De middenvelder liet het na te scoren waardoor de 1-0 voorsprong nog steeds op het scorebord stond.

In de tweede helft kwam Almere City beter in het spel en wist het de Eredivisionist nog behoorlijk lastig te maken. Vooral Ricardo Kip bleek aan de kant van Almere City de plaaggeest voor Willem II. In de slotfase besloot Willem II-trainer Streppel wat gas terug te nemen en Almere City het spel te laten maken. Almere City wisten deze kans niet te benutten en het bleef 1-0. Een tegenvaller voor Willem II was de rode kaart van Dries Wuytens waardoor hij de allesbeslissende return miste.

Willem II simpel langs Almere City

In de alles-of-niets wedstrijd bleken De Tricolores oppermachtig. Grote man, zoals wel vaker dit seizoen, was Lucas Andersen. De huurling van Ajax maakte in de terugwedstrijd een hattrick en Willem II won met 5-2 van Almere City.

Nadat Andersen zijn ploeg op fraaie wijze op 1-0 zette, was het aanvoerder Jordens Peters die uit een vrije trap de bal in het doel kopte, 2-0. Net als in de eerste ontmoeting bleek Almere City-speler Kip wel goed in vorm, hij tekende voor de 2-1 waardoor de spanning weer even terugkwam. Almere moest er nog twee maken om een kans te houden op de volgende ronde, maar na een treffer van Eric Falkenburg was het gedaan, 3-1. Andersen gooide na de goal van Falkenburg er nog twee goals tegenaan en de tegentreffer van Pelle van Amersfoort mocht niet meer baten.

Opvallende wending
Willem II zou in de volgende ronde tegenover NAC Breda staan. Echter, door de ontwikkelingen rondom de degradatie van FC Twente gaat deze ronde hoogstwaarschijnlijk niet door. Mocht FC Twente degraderen, dan is Willem II sowieso zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie, ongeacht de wedstrijden tegen NAC Breda.

Lees ook:
– Willem II ondanks zege nacompetitie in
– Vooruitblik Willem II – Feyenoord

– Nabeschouwing: Willem II – Feyenoord

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.