actueel background image

Nabeschouwing: Willem II – Feyenoord

30 mrt 2016 | 06:58 0

Een belangrijke wedstrijd voor Willem II gisteren in de Eredivisie tegen Feyenoord. De Tilburgers moesten punten pakken om degradatie naar de Jupiler League te ontlopen, maar de Rotterdammers staken hier een stokje voor. In Tilburg werd het 1-0 voor Feyenoord waardoor Willem II rechtstreekse degradatie niet meer in eigen hand heeft. De nabeschouwing van Willem II – Feyenoord.

Lamprou de gebeten hond bij Willem II

Een magere 0-1 stond er op het scorebord na 90 minuten voetballen. Door het gelijkspel van concurrent Excelsior gaan zij Willem II voorbij op de ranglijst. Waar ging het mis voor de Tilburgers? Een weinig enerverende wedstrijd is misschien het antwoord op deze vraag. Feyenoord is al zeker van een plek in de Europa League en speelde daar ook naar. Een zondagsschot van Achahbar én een fout van Willem II-keeper Lamprou zorgde voor de 1-0 voor Feyenoord.

Ook als het gaat om aanvallend voetbal liet de wedstrijd flink te wensen over. In de eerste helft is er door beide clubs niet één keer op doel geschoten. Tijdens de tweede helft wist Feyenoord slechts één keer op doel te schieten, het schot dat direct resulteerde in een treffer. Willem II deed het niet veel beter, ook zij kwam slechts tot één schot op doel in 90 minuten.