actueel background image

Willem II ondanks zege nacompetitie in

30 mrt 2016 | 06:52 0

Ondanks een mooie overwinning gisteren op concurrent Roda JC (3-2), speelt Willem II nacompetitie om een plaats in het komende Eredivisie-seizoen veilig te stellen. Liefst twee keer kwam Willem II gisteren op achterstand in Kerkrade, maar de ploeg van trainer Streppel kwam steeds langszij en behaalde een felbevochten overwinning. Een overwinning met een zure nasmaak.

Hete middag voor Willem II in Kerkrade

Dat de wedstrijd van groot belang was voor Willem II, bleek niet uit de beginfase van de wedstrijd. Een trage start van beide clubs resulteerde pas na een kwartier in de eerste doelpoging van Rochdi Achenteh. De speler van Willem II schoot een vrije trap net langs de paal van Roda-doelman Benjamin van Leer.

Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak na een knappe vrije trap van Tom van Hyfte. Hij legde de bal klaar op het hoofd Jordy Buijs, die de openingstreffer met het hoofd doel trof. De reactie van Willem II liet niet lang op zich wachten. Na een afgekeurde treffer van Lucas Andersen was het Eric Falkenburg die Willem II weer op gelijke hoogte zette. Erg lang konden de Tilburgers er niet van genieten, vijf minuten later tekende Ugur Inceman namens Roda JC voor de 2-1.

Na de voorsprong van Roda JC was het Willem II die het betere van het spel kreeg. Dit werd twee minuten na rust al beloond door Bruno Andrade die de 2-2 binnenschoot. Ajax-huurling Lucas Andersen zorgde in de 55e minuut voor de winnende treffer na slordig uitverdedigen van Roda JC.

Positie Willem II ondanks overwinning wankel

Doordat directe concurrent Excelsior uit met 2-0 won bij Cambuur had Willem II niet genoeg aan een overwinning. De club moet zich nu in de nacompetitie bewijzen en strijden voor lijfsbehoud in de Eredivisie.

In de nacompetitie staat Willem II aanstaande vrijdag tegenover Almere City. De ploeg uit Almere dankt de twee wedstrijden in de nacompetitie aan het goede optreden in de eerste ronde toen het over twee wedstrijden won van FC Emmen. Nu staat de club in bloedvorm tegenover Willem II, twee spannende wedstrijden waar veel vanaf hangt.

Wedden op de eredivisie en wedden op een club is populair.