actueel background image

Het volle programma van Ajax in de komende 4 weken

17 apr 2019 | 07:34 0

Dinsdagavond 16 april speelde Ajax in de kwartfinale van de Champions League tegen de De Oude Dame, ofwel Juventus. De thuiswedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, de return zou dus beslissend zijn. Waar Christiano Ronaldo in de 28e minuut binnen kopte, was het Donny van de Beek die 6 minuten later ook een doelpunt mocht maken. In de 67e minuut was het Matthijs de Ligt die het publiek nogmaals van een kop doelpunt mocht voorzien en daarmee de eindstand op het scoreboord zette: 2-1 in het voordeel van Ajax. Daarmee plaatst Ajax zich voor de halve finale van de Champions League.

Ajax staat voor het eerst sinds 22 jaar weer in de halve finale van het grote Europese toernooi. Toen, in 1996-1997, won Juventus wel van Ajax in zowel de thuis als uitwedstrijd. Johan Cruijf zei eens: ‘Ik heb een zak geld nog nooit een goal zien maken.’ Daarmee doelend op hoe duur je spelers ook zijn, het is geen garantie dat zij de wedstrijd voor je zullen winnen. Dit valt met Juventus dit seizoen te reflecteren op de 100 miljoen euro die zij neerlegde voor Christiano Ronaldo.

Champions League

Op woensdagavond 17 april zijn de laatste twee plekken vergeven voor de halve finale. Tottenham Hotspur gaat ten kosten van Manchester City door naar de halve finale na een krankzinnige return. Liverpool wist haar voorsprong enigszins makkelijk te verdedigen en liet FC Porto in de kwartfinale stranden. Het is Tottenham dat de volgende tegenstander zal zijn van Ajax.champions league logo

De speeldagen van de halve finales:

 • Dinsdag 30 april: Tottenham – Ajax
 • Woensdag 1 mei: Barcelona – Liverpool
 • Dinsdag 7 mei: Liverpool – Barcelona
 • Woensdag 8 mei: Ajax – Tottenham

De finale van de Champions League vindt plaats op zaterdag 1 juni om 21.00 in het stadion van Atlético Madrid.

Sjaak Swart gaf in een radio interview aan dat hij denkt dat Ajax zeker de finale kan halen. Na winst op Real Madrid en Juventus, twee behoorlijke namen in de voetbalwereld, zou ook één van de Engelse ploegen verslaan haalbaar moeten zijn.

Competitie

De titelstrijd is nog niet beslist, maar juist uitermate spannend met nog twee speelronden te gaan. Ajax en PSV hebben beiden 80 punten, waarbij het doelsaldo van Ajax 10 punten beter is. Op 15 mei is de laatste speelronde van de Eredivisie en zal duidelijk worden wie de Landskampioen is van 2018-2019. Omdat het succes van Ajax niet voorzien was, is speelronde 33 onvermijdelijk verschoven en is daarmee de laatste speelronde geworden.

KNVB Beker

Dankzij de winst van Ajax op Feyenoord eind februari dit jaar, plaatste de Amsterdammers zich voor de finale van de KNVB beker. Deze is gespeeld op 5 mei om 18.00 tegen Willem 2 in de Kuip, in Rotterdam, en gewonnen door Ajax met 4-0. Dit betekent dat Ajax slechts drie dagen na de bekerfinale alweer zal moeten aantreden voor de halve finale van de Champions League, tegen Tottenham.

Volledig programma Ajax

Met de wijziging van de competitie ziet het programma van Ajax er de komende weken als volgt uit:

 • Competitieronde 31: FC Groningen – Ajax (uitslag: 0-1)
 • Competitieronde 32: Ajax – Vitesse (uitslag 4-2)
 • Champions League 1/2 finale: Tottenham – Ajax (uitslag 0-1)
 • KNVB Bekerfinale: Willem 2 – Ajax (uitslag 0-4)
 • Champions League 1/2 finale: Ajax – Tottenham (woensdag 8 mei, 21.00)
 • Competitieronde 34: Ajax – Utrecht (zondag 12 mei, 14.30)
 • Competitieronde 33: De Graafschap – Ajax (woensdag 15 mei, 19.30)

Johan Cruijff Schaal

Traditiegetrouw begint een nieuw seizoen altijd met de wedstrijd tussen de regerend landskampioen en de bekerwinnaar. Ajax zal deze wedstrijd in 2019 sowieso gaan spelen, dankzij de winst in het KNVB Bekertoernooi. Mocht Ajax beide prijzen in de wacht slepen, dan is nummer twee op de ranglijst van de competitie de tegenstander in de wedstrijd van de Johan Cruijff Schaal. Omdat Feyenoord en AZ de tweede plek niet meer kunnen bemachtigen, is PSV hierdoor de (potentiële) tegenstander.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op Ajax is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.