actueel background image

Willem II duidelijke underdog in finale KNVB Beker tegen Ajax

17 apr 2019 | 11:55 0

Op 5 mei 2019 gaat wederom in Stadion Feijenoord uitgemaakt worden wie de eindstrijd gaat winnen om de TOTO KNVB Beker 2019.  Naast de begeerde beker spelen de finalisten voor directe kwalificatie voor de derde voorronde van de UEFA Europa League.

Huidige vorm clubs

AFC Ajax wist deze week te winnen van Juventus in Turijn en zich zo op weergaloze wijzen te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. Het is duidelijk dat Willem II de underdog is in de finale van 5 mei tegen Ajax. Desalniettemin verkeerd Willem II op het moment in uitstekende vorm. Van de laatste vijf wedstrijden verloren de Tilburgers er slechts één (1-4 tegen Ajax). Borussia Dortmund huurling Alexander Isak heeft voor een flinke kwaliteitsimpuls gezorgd met 12 goals uit 12 wedstrijden.

Het winnende team zal in augustus spelen voor de Johan Cruijff Schaal 2019. De winnaar van de bekerfinale en de competitie nemen het hier tegen elkaar op. Tot nu toe zijn er een aantal verschillende wedstrijdopties mogelijk, 2 augustus zullen twee teams gaan uitmaken wie de derde en laatste nationale prijs mee naar huis mag gaan nemen.

Bekerhistorie van Willem II

Maar één keer eerder wist Willem II de KNVB Beker te winnen. In het seizoen vean 1962/1963 wisten de Tilburgers met 0-3 comfortabel te winnen van ADO Den Haag. Naast dit seizoen is het Willem II nog één keer eerder gelukt de bekerfinale te bereiken. In het seizoen van 2004/2005 speelde Willem II tegen PSV Eindhoven voor de bekertitel. De Tilburgers verloren deze wedstrijd echter met 0-4.

Willem II speelde drie keer eerder tegen Ajax in het bekertoernooi. Twee van de drie wedstrijden werden beslist in het voordeel van Ajax. Willem II wist eenmaal te winnen van de Amsterdamse club.

KNVB Beker

Datum bekerfinale verandert niet

De KNVB heeft besloten dat de datum van de bekerfinale blijft staan op 5 mei. Door het goede resultaat in Turijn tegen Juventus (1-2) is de verwachting dat Ajax 8 mei de halve finale van de Champions League finale zal gaan spelen. Voorafgaand aan het seizoen zijn de KNVB en clubs akkoord gegaan met de huidige data van competitie- en bekerwedstrijden. De kans van het behalen van de halve finale in de Champions League door een Nederlandse club werd als minimaal ingeschat.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de knvb beker is populair.

 

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.