actueel background image

Het seizoen van Willem II (2019/2020)

25 mei 2020 | 10:52 0

Willem II was misschien wel de grootste verrassing van het seizoen 2019/2020. Een seizoen eerder eindigde de Tilburgse club nog op de 10e plaats, maar volgend seizoen gaat Willem II zelfs Europa in. Dat het snel kan gaan in het voetbal heeft de club wel duidelijk gemaakt! Willem II eindigde dit seizoen op de 5e plaats in de Eredivisie. Vanwege het vroegtijdig afbreken van de competitie gaf die plek recht op deelname aan de voorrondes van de UEFA Europa League.

Goede competitiestart van Willem II

Willem II begon dit seizoen met een overwinning op bezoek bij PEC Zwolle. De Tilburgenaren wonnen voor de derde keer op rij in Zwolle. De grote man bij de bezoekers was aanvaller Vangelis Pavlidis met twee doelpunten. Een week later werd er kansloos met 0-2 verloren van Vitesse, maar het verleden had al uitgewezen dat het een pittige wedstrijd tegemoet ging.

Op 18 augustus 2019 wist Willem II zich te revancheren door met 2-3 te winnen op bezoek bij Fortuna Sittard, wederom was Pavlidis met twee treffers beslissend. De maand augustus werd ook winnend afgesloten met een 2-1 overwinning op FC Emmen. Beide doelpunten kwamen op naam van Mats Kohlert. Aan het einde van speelronde 4 stond Willem II zelfs op de 1e plaats in de Eredivisie.

Mindere prestaties in september

Willem II kon de goede vorm niet vasthouden. De Tilburgse club ging met 0-1 onderuit tegen Feyenoord en zag ook Heracles Almelo met 4-1 zegevieren. Op 21 september werd er weer eens gewonnen. Willem II was met 1-0 te sterk voor VVV-Venlo, dankzij een doelpunt van Pavlidis. De maand werd afgesloten met een 2-0 nederlaag bij FC Utrecht.

Ongeslagen in oktober

Willem II wist zijn rug te rechten en kwam steeds meer in vorm. In eigen huis speelde de club met 1-1 gelijk tegen kampioenskandidaat AZ. De Tilburgenaren konden zeker winnen, maar Pavlidis faalde vlak voor tijd vanaf elf meter. Op 19 oktober werd er wel met 0-1 gewonnen bij FC Twente, het winnende doelpunt werd gescoord door Marious Vrousai.

Een week later won Willem II ook nog met 2-1 van degradatiekandidaat RKC Waalwijk. De doelpunten kwamen op naam van Freek Heerkens en Pol Llonch. De laatste wedstrijd in oktober werd met 0-4 gewonnen bij HV & CV Cuijk in de KNVB Beker.

Wisselvallig Willem II in november

Willem II begon de maand november met een verloren uitwedstrijd bij FC Groningen (2-0). Een week later zorgde de ploeg voor een stunt door met 2-1 te winnen van PSV. De aanvaller Che Nunnely kwam tweemaal tot scoren. Op 23 november speelde Willem II éen van de meest enerverende wedstrijden van het seizoen.

In Den Haag ging Willem II de rust in met een 0-2 voorsprong, maar het duel eindigde in 3-3. ADO Den Haag scoorde in de laatste tien minuten nog tweemaal. Exact zeven dagen later won Willem II wel met 4-0 van Sparta Rotterdam. De thuisploeg stond bij rust al op een 3-0 voorsprong.

Willem II ijzersterk in december

Dat Willem II ging meespelen op de bovenste plekken op de ranglijst werd pas echt duidelijk in december. De Tilburgse voetbalclub won op 6 december met 0-2 bij Ajax. De zegereeks bleef aanhouden, want de ploeg won vervolgens ook met 1-2 bij sc Heerenveen. In het bekertoernooi werd Sparta Rotterdam met 3-0 verslagen, de eindstand stond na een half uur al op het scorebord. Het jaar 2019 werd afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel tegen Fortuna Sittard.

Willem II stunt ook in begin 2020

Willem II begon geweldig aan de tweede seizoenshelft en won met 1-3 bij AZ. De Alkmaarders kwamen in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door Idrissi, maar dankzij doelpunten van Kohlert, Pavlidis en Ndayishimiye wonnen de bezoekers. Vier dagen later verdween de euforie toen er na strafschoppen werd verloren bij sc Heerenveen in de KNVB Beker. Vrousai en Heerkens wisten de strafschop niet te benutten.

De laatste wedstrijd in januari werd thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle, ondanks het feit dat de bezoekers de laatste tien minuten met een man minder moesten spelen.

Laatste wedstrijden van het seizoen

Begin februari boekte Willem II weer een overwinning. De thuisploeg versloeg Heracles Almelo met 1-0, dankzij een doelpunt van Sebastian Holmen. Op 8 februari ging Willem II pijnlijk onderuit bij PSV (3-0), al was de eindstand wel een beetje geflatteerd. Een speelronde later speelde Willem II met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht. Het was wel een gestolen punt, aangezien Paul Gladon de gelijkmaker in de 91e minuut noteerde.

Op 22 februari beleefde Willem II een pijnlijke avond toen het met 4-2 verloor bij FC Emmen. De ploeg zakte door het ijs en de nederlaag was dan ook terecht. Zes dagen later revancheerde de ploeg zich door met 3-1 te winnen van FC Groningen. Het seizoen werd afgesloten met een 2-0 nederlaag bij Feyenoord.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.