actueel background image

Topwedstrijden in de 23e speelronde van de Ligue 1

03 feb 2020 | 15:24 0

In de Franse Ligue 1 lijkt Paris Saint-Germain op weg naar zijn zevende landstitel in een tijdsbestek van acht jaar. De titelrace lijkt al vroegtijdig beslist, maar het gevecht om de overige Europese tickets is nog in volle gang. In de 23e speelronde van de Ligue 1 staan er weer fantastische wedstrijden op het programma. Wij hebben drie wedstrijden eruit gepikt en er een korte voorbeschouwing over geschreven:

Ligue 1 logo

AS Monaco – Angers SCO (dinsdag, 19:00 uur)

AS Monaco staat momenteel op de 13e plaats in de Ligue 1 met 29 punten uit 22 wedstrijden. De ploeg lijkt een verloren seizoen te spelen, maar technisch gezien liggen er nog voldoende kansen voor een Europees ticket. Het verschil met de huidige nummer 4 is slechts 5 punten. Angers SCO staat op de 12e plek met welgeteld 30 punten. De verschillen zijn klein in de Franse competitie en één speelronde kan de hele ranglijst op zijn kop zetten.

Vorm

AS Monaco kent een opvallend slecht seizoen en lijkt veel beter te moeten kunnen. De ploeg herbergt sterspelers als Wissam Ben Yeddar, Cesc Fabrégas, Keita en Islam Slimani. Het doel voorafgaand aan het voetbalseizoen was dan ook een top 5 klassering. Het verschil met Olympique Lyon (nummer 5) is slechts 4 punten, dus er is nog van alles mogelijk voor AS Monaco. De resultaten moeten dan wel beter worden, aangezien AS Monaco maar zes van de laatste tien thuiswedstrijden wist te winnen. In de laatste vijf wedstrijden tegen Angers SCO incasseerde AS Monaco slechts drie tegentreffers.

Angers SCO promoveerde in het seizoen 2014/2015 naar de Ligue 1. Sindsdien weet de club steeds in de middenmoot van de Franse competitie te eindigen. Echter boekt Angers SCO zijn resultaten wel in eigen huis. In de laatste tien uitduels won de ploeg slechts vijf wedstrijden. Eerder dit seizoen wist Angers SCO wel met 0-0 gelijk te spelen tegen AS Monaco.

Vooruitblik

AS Monaco moet winnen om nog hoop te kunnen houden op een hoge eindklassering. In de laatste 11 thuisduels moest de club maar liefst 21 tegendoelpunten toestaan. Het zal dan ook geen doelpuntloos gelijkspel gaan worden. Wel verwachten wij een overwinning voor de Monegasken.

Lille OSC – Stade Rennes (dinsdag, 19:00 uur)

Een van de interessantste wedstrijden in de 23e speelronde is het duel tussen Lille OSC en Stade Rennes. De thuisploeg heeft plaatsing voor Europees voetbal nog in eigen hand, maar de bezoekers hebben nog zicht op een Champions League ticket. Beide clubs zijn bezig aan een ijzersterk seizoen en willen de winnende reeks voortzetten.

Vorm

Lille OSC kwam in de eerste seizoenshelft nog in actie in de Champions League. De Franse ploeg kwam echter kwaliteit te kort om het de topclubs lastig te maken. Lille beschikt wel over een ontzettend gevaarlijke voorhoede en presteert bijzonder goed in thuiswedstrijden. Lille OSC won namelijk acht van de elf thuiswedstrijden in de Franse competitie. Er werd alleen verloren van de koploper Paris Saint-Germain. Lille kwam opvallend genoeg wel maximaal één keer tot scoren in vier van de laatste vijf thuisduels. Lille OSC staat momenteel op de 4e plaats in de Ligue 1 met 34 punten.

Stade Rennes is de verrassing van het seizoen en staat op de 3e plaats met 40 punten uit 22 wedstrijden. De ploeg won zeven van de laatste tien competitieduels en heeft de wind duidelijk mee. In de laatste elf uitwedstrijden incasseerde Stade Rennes slechts acht tegendoelpunten. Daarnaast verloor de stuntploeg dit seizoen pas drie uitduels.

Vooruitblik

Stade Rennes draait geweldig en kan zich zomaar gaan plaatsen voor de UEFA Champions League. Echter is Lille OSC erg sterk als het in eigen huis speelt. Het is een wedstrijd die twee kanten kan opgaan. Opvallend genoeg vallen er bij beide clubs wel weinig doelpunten. We verwachten dat een van de twee teams er met de winst vandoor gaat, hoewel het met een minimaal verschil in doelpunten zal zijn.

FC Nantes – Paris Saint-Germain (dinsdag, 21:05 uur)

FC Nantes staat dinsdagavond voor de zware taak om een resultaat te boeken tegen de koploper Paris Saint-Germain. De club uit Parijs staat op de eerste plaats en heeft een voorsprong van 23 punten op de aankomende opponent. Het kwaliteitsverschil tussen de twee teams is enorm. De kans dat FC Nantes een punt weet te pakken lijkt dan ook bijzonder klein.

Vorm

FC Nantes staat op de 9e plaats in de Ligue 1 met 32 punten uit 22 wedstrijden. De ploeg maakt nog altijd een degelijke kans op een top 5 klassering. Het zal dan alleen wel beter moeten, aangezien FC Nantes moeilijk tot scoren komt. De club scoorde pas 21 doelpunten en kreeg er 22 om de oren. De meeste wedstrijden van FC Nantes zijn dan ook geen aanrader voor de neutrale kijker. In de laatste 11 thuisduels van FC Nantes kwam de ploeg slechts 10 keer tot scoren. Eerder dit seizoen ging de ploeg met 2-0 onderuit in Parijs.

Paris Saint-Germain maakt opnieuw een ééntonig seizoen door waarin de ploeg zo goed als alles wint. PSG verliest amper en speelt niet al te vaak gelijk. Hierdoor stoomt de ploeg door naar een nieuwe landstitel. Paris Saint-Germain won negen van de laatste tien uitduels, waarvan vijf zonder een tegendoelpunt te incasseren. Daarnaast kwam de topploeg in de laatste vijf uitwedstrijden gemiddeld driemaal tot scoren.

Vooruitblik

PSG zal wederom gaan winnen en ditmaal maakt FC Nantes geen enkele kans. Het zal een eentonige wedstrijd worden met minimaal drie doelpunten van de bezoekers. Het moet gek lopen wilt FC Nantes nog een resultaat uit het vuur slepen in eigen huis.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de ligue 1 is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.