Club

Angers SCO

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Angers

De voetbalclub Angers SCO komt uit Frankrijk en speelt op het hoogste niveau. Jij kan op deze pagina bekijken hoe het de club vergaat in de Ligue 1. Ontdek de uitslagen, de statistieken en het programma van de voetbalclub uit het departement Maine-et-Loire.

Programma Angers SCO

Bekijk hier de duels van Angers SCO die op het programma staan.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Angers SCO in de Ligue 1.

Uitslag Angers SCO

Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken van Angers SCO? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Angers SCO selectie

Socials
@ville_d_angers
Posts
Volgers
Volgend

Informatie over de club

Angers SCO (Sporting Club de l’Ouest) komt uit de gelijknamige Franse stad. Angers is namelijk de hoofdstad van het departement Maine-et-Loire. Deze voetbalclub werd opgericht in 1919, nadat de enige andere club uit de stad verdween. Angers SCO komt uit in de Ligue 1, het hoogste voetbalniveau in Frankrijk. Alle thuisduels van deze Franse club worden afgewerkt in het Stade Raymond-Kopa. Het stadion biedt plaats aan ruim 18.000 bezoekers.

Angers SCO in de Ligue 1

Angers SCO wist in 2007 weer terug te keren in de Ligue 2 en degradeerde niet meer. Sterker nog, de Franse club komt sinds 2015 onafgebroken uit in de Ligue 1. De club ontpopte zich als een echte middenmotor, met soms een uitschieter. In 2017 werd de finale bereikt van de Coupe de France, maar deze werd verloren tegen het sterke en kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain.

Angers SCO voor en na de Tweede Wereldoorlog

Tot de Tweede Wereldoorlog kwam Angers uit op regionaal niveau. Pas nadat de oorlog was beëindigd, nam de club een professionele status aan. De voetbalclub startte in de Division 2, waar het tot het seizoen 1954/1955 geen potten wist te breken. Een jaar daarop werd er wel succes geboekt en werd promotie een feit. De finale van het nationale bekertoernooi werd ook bereikt, die helaas wel met 6-3 verloren ging tegen Toulouse FC.

Derde plaats

In 1966/1967 eindigde Angers knap op de derde plek in de hoogste voetbalklasse van Frankrijk. De club kon echter niet meespelen op een Europees toernooi, aangezien er alleen clubs werden uitgenodigd voor de zogeheten ‘Jaarbeursstedenbeker’. Een seizoen later kon Angers SCO de goede prestatie geen vervolg geven en degradeerde het direct.

Angers in de UEFA Cup

Korte tijd speelde Angers in de Division 2, want de ploeg werd al snel met overmacht kampioen. In 1972/1973 schreef de ploeg geschiedenis door op de vierde plaats te eindigen en zich te plaatsen voor de UEFA Cup. De eerste ronde bleek meteen al het eindstation, aangezien Dynamo Berlin te sterk was. Daarna volgde opnieuw een periode met zowel degradaties als promoties, maar Europees voetbal zat er niet meer in.