Club

Toulouse FC

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Toulouse

De Franse voetbalclub Toulouse FC werd opgericht in 1970. De ploeg plaatste zich in 2007 voor de voorrondes van de Champions League. Tegenwoordig speelt de club ook in de Ligue 1. Ontdek hier de uitslagen en het programma van Toulouse FC.

Programma Toulouse FC

Check hier alle wedstrijden van Toulouse FC die dit seizoen op het programma staan.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Toulouse FC in de competitie.

Uitslag Toulouse FC

Iedere wedstrijduitslag van Toulouse FC vind je hieronder.

Toulouse FC selectie

Socials
@toulousefc
Posts
Volgers
Volgend

De Franse club Toulouse FC komt uit de gelijknamige Franse stad en werd op 25 mei 1970 opgericht. Alle thuiswedstrijden van de voetbalclub worden afgewerkt in het Stadium Municipal, dat plaats biedt aan ruim 36.000 bezoekers. In 1982 en 2003 won Toulouse FC de titel in de Ligue 2 en speelt daar in 2020/2021 ook weer in.

Stadion

Het Stadium Municipal staat ook wel bekend onder een andere naam, namelijk Stadium of Stade de Toulouse. Het stadion werd in 1937 voor het eerst in gebruik genomen en onderging daarna nog twee renovaties. Er kunnen bij elke wedstrijd 36.550 toeschouwers in het stadion. Tijdens het WK 1938 en 1998 werden er ook duels gespeeld in Toulouse, maar het stadion werd ook gebruikt tijdens het WK rugby in 1999 en 2007.

Geen profclub in Toulouse

In 1967 ging de plaatselijke club TFC ten onder en moest de stad het drie jaar lang doen zonder een profclub. In 1970 veranderde dat toen US Toulouse werd opgericht. Deze professionele voetbalclub kwam lange tijd uit in de tweede klasse. In 1977 werd er besloten om de clubnaam te veranderen in Toulouse FC. In 1982 was promotie naar de hoogste divisie een feit.

Toulouse FC in Europa

In 1986 kwalificeerde Toulouse FC zich voor de UEFA Cup, dankzij een vierde plek in de competitie. De Fransen slaagde erin om het sterke SSC Napoli uit te schakelen, de Italiaanse ploeg had toentertijd nog sterspeler Diego Maradona in de selectie. Echter ging Toulouse vervolgens onderuit in de tweede ronde tegen Spartak Moskou. In 1987 kon de ploeg het opnieuw proberen en opnieuw werd de eerste ronde overleefd, dankzij een overwinning op Panionios. In de tweede ronde moest Toulouse opnieuw zijn meerdere erkennen, ditmaal in Bayer Leverkusen.

Ook in de 21 eeuw speelde Toulouse FC al in Europees verband. Hierin werd alleen nooit echt een goed resultaat geboekt in de vorm van een prijs of finaleplek.