competitie background image competitie background image
Competitie

Ligue 2

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Ligue 2 programma

Alle wedstrijden van de Ligue 2 vind je in het programma hieronder. Met dit overzicht kun je snel zien wanneer jouw favoriete club speelt of wanneer de topwedstrijden zijn. De speelronde die hier wordt weergegeven, is altijd de eerstvolgende in de Ligue 2. Zo ben je voor het weekend altijd goed voorbereid. Je kunt ook naar wedstrijden later in het seizoen kijken.

Ligue 2 stand

In de tussenstand van de Ligue 2 zie je meteen welke club op weg is naar de top of vecht tegen degradatie. Hieronder zie je precies hoeveel wedstrijden ieder team al heeft gespeeld en hoeveel punten het heeft behaald. Het is ook nog eens mogelijk om de statistieken op te splitsen tussen thuis en uit resultaten in de Ligue 2. Dit doe je met de HF/FT functie. Kortom, wij bieden je de volledige tussenstanden én meer!

Ligue 2 uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente speelronde in de Ligue 2? Zie hier per speelronde alle uitslagen terug van de wedstrijden. Ga naar de wedstrijdpagina als je benieuwd bent naar de statistieken van een specifieke wedstrijd. Op de wedstrijdpagina zie je meer dan alleen de uitslag van een wedstrijd in de Ligue 2.

De bookmakers keurmerken

Over de tweede divisie van Frankrijk

De tweede divisie van het voetbal in Frankrijk staat bekend als de Ligue 2. Deze staat onder leiding en organisatie van Ligue de Football Professionnel (LFP). Voorheen werd de competitie ‘Division 2’ genoemd, maar sinds 2002 kent de tweede divisie de huidige naam.

Het oprichten van de tweede divisie gebeurde in 1933. Teams die meedoen in de Ligue 2 hebben op papier een professionele status. Dit is sinds het ontstaan van de LFP vastgelegd. Na degradatie naar de derde divisie kan de professionele status tijdelijk worden opgeschort. Er doen twintig teams mee in de tweede divisie competitie van Frankrijk. Op het hoogste niveau speelt de Ligue 1 zich af en een niveau lager de derde divisie: Championnat National. De meeste wedstrijden in de Ligue 2 worden gespeeld op vrijdag en maandag met een enkele wedstrijd in het weekend.

De clubs die aan het einde van een seizoen de top drie vormen promoveren naar de Ligue 1. Vanuit de eerste divisie degraderen dan ook drie teams. Nummer achttien, negentien en twintig in de tweede divisie zijn genoodzaakt het volgende seizoen uit te komen in de derde divisie.

Interessante feitjes

Sebastian Ribas scoorde binnen 11 minuten de snelste hattrick in de geschiedenis van de Ligue 2. Hij speelde destijds bij Hijon FCO, 2010-2011. Het snelste doelpunt werd gemaakt in 8 seconden na de aftrap door Remi Nantais Maréval. Dit gebeurde op 26 september 2009. In het seizoen van 1969 werden er 55 doelpunten gemaakt door Gerard Grizzetti, een record waar geen enkele speler meer in de buurt is gekomen.

Groot feest in een klein dorp

Aan het einde van het seizoen 2013-14 promoveerde US Luzenac naar de Ligue 2. Het eerste dat hieraan bijzonder is, is dat het ook pas in 2009 voor het eerst in de Championnat National speelde. Wat daarnaast ook opvallend is, is dat het dorp slechts 607 inwoners in die tijd kende. Luzenac ligt in Zuid-Frankrijk niet ver van de Spaanse grens en vierde dagenlang feest.

Een bizarre play-off wedstrijd

In de Franse play-offs in de Ligue 2 tussen Ajaccio en Le Havre in 2018 speelde zich een bizarre wedstrijd af. De wedstrijd werd, vanwege een staking, een dag later gespeeld dan gepland. De sfeer was dan ook al gespannen, zo ook tussen supporters. Na de reguliere speeltijd moest er door een gelijkspel verlengd worden. In de extra tijd werden er vier spelers met rood van het veld gestuurd, twee aan beide kanten. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van Le Havre, maar in de 126e minuut werd de gelijkmaker binnengeschoten. Ajaccio maakte vervolgens geen fouten in de penaltyserie en plaatste zich na een spannende wedstrijd voor de finale van de play-offs.