Club

Ajaccio

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Ajaccio

Programma Ajaccio

Check hier alle wedstrijden van Ajaccio die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Ajaccio in de Ligue 2. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Ajaccio

Alle uitslagen van Ajaccio vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Ajaccio selectie

Socials
@acajaccio
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Ajaccio

De Franse voetbalclub AC Ajaccio (Atlethic Club Ajaccien) komt uit de gelijknamige stad op het eiland Corsica. De club bestaat al sinds 1910 en speelt al zijn thuiswedstrijden in het Stade François Coty. Traditiegetrouw speelt de ploeg in een rood/wit tenue. SC Bastia – ook gevestigd op het eiland Corsica – is de aartsrivaal van AC Ajaccio. De wedstrijden tussen beide clubs mogen dan ook gezien worden als een echte derby.

Division 2 in 1965

In 1919 werd AC Ajaccio opgericht. De club wist tientallen jaren geen indruk te maken op nationaal niveau. In seizoen 1964/1965 kwam daar verandering in toen de ploeg promoveerde naar de Division 2. Nooit eerder wist een club uit Corsica dat niveau te bereiken. Opvallend genoeg slaagde concurrent SEC Bastia hier één seizoen later ook in. Twee seizoenen later wist AC Ajaccio te stunten door de titel op het tweede niveau te veroveren en daarmee ook Bastia achter zich te houden. In het seizoen 1972/1973 degradeerde de Franse club weer uit het hoogste niveau, waar het in 1971 nog zesde in wist te worden.

Terugkeer in de Ligue 1

AC Ajaccio wist na vele jaren in lagere competities te spelen in 2002 weer terug te keren in de Ligue 1. De Corsicaanse club speelde vier achtereenvolgende seizoenen op het hoogste niveau, maar wist daarin geen potten te breken. In 2006 degradeerde de club terug naar de Ligue 2. In 2011 promoveerde het weer, om twee seizoenen later weer te degraderen.

Prijzenkast van AC Ajaccio

AC Ajaccio won tweemaal de titel de Ligue 2, namelijk in de seizoenen 1966/1967 en 2001/2002. Daarnaast won de club ook de Championnat National in 1998. Tussen 1920 en 1994 won AC Ajaccio negen keer het Corsicaans kampioenschap.

Stade François Coty

De voetbalclub AC Ajaccio speelt al sinds 1969 zijn thuiswedstrijden in het Stade François Coty. Het stadion op het eiland Corsica beschikt over een capaciteit van 10.446 toeschouwers. Opvallend genoeg waren er meer dan 14.000 toeschouwers aanwezig bij de openingswedstrijd. In 2002 en 2007 onderging het voetbalstadion enkele verbouwingen.