Club

Le Havre

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Le Havre

Programma Le Havre

Check hier alle wedstrijden van Le Havre die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Le Havre in de Ligue 2. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Le Havre

Elke wedstrijduitslag van Le Havre zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Le Havre selectie

Socials
@hac_foot
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Le Havre AC

Voetbalclub Le Havre AC komt uit de gelijknamige Franse plaats. De club staat bekend als de oudste voetbalclub van Frankrijk en werd opgericht in 1872. Diverse periodes kwam Le Havre AC uit op het hoogste niveau, waaronder tussen 1991 en 2000. Le Havre AC speelt momenteel op het tweede niveau van het land.

Oprichting

Le Havre AC werd opgericht in 1872 en nam de huidige naam pas 18 jaar later aan. In het seizoen 1897/1898 nam de club deel aan de Coupe Manier. In de beginfase bestond de selectie van de club voornamelijk uit Britten. Echter was er een belangrijke regel dat de clubs in de Coupe Manier maximaal drie buitenlanders in hun selectie mochten hebben. Een groot deel van de Britten moesten vertrekken bij Le Havre AC en werden ingewisseld voor Franse voetballers. In het eerste seizoen bereikte Le Havre AC direct de finale, deze werd verloren van Club Français.

USFSA

Le Havre AC sloot zich al snel aan bij de USFSA, de Franse voetbalbond. In het seizoen 1899/1900 mocht Le Havre AC dan ook strijden voor de landstitel. Aangezien er in Normandië niet genoeg clubs waren mocht de voetbalclub direct deelnemen aan de halve finale. Nadat Le Havre AC in de halve finale won van Iris Club Lillois, kwam de club in de finale tegenover Club Français te staan. Echter besloot de tegenstander niet uit te komen tegen Le Havre AC. Hierdoor ging de titel dan ook naar Le Havre AC.

Prijzenkast van Le Havre AC

Le Havre AC won in 1899, 1900 en 1919 het USFSA kampioenschap. In 1920, 1921, 1923 en 1926 werd ook het kampioenschap in de Division Honneur Normandië gewonnen. In 1938, 1959, 1985, 1991 en 2008 bleek Le Havre AC het sterkste in de Ligue 2. In 1959 won Le Havre AC ook de Coupe de France.