Club

Lille OSC

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Villeneuve-d'Ascq

De Franse voetbalclub Lille OSC speelt in de Ligue 1. Lille Olympique Sporting Club werkt zijn thuisduels af in het Stade Pierre-Mauroy. Ontdek hier de statistieken van de club en de spelers. Bekijk ook het programma en de uitslagen van Lille OSC.

Programma Lille OSC

Check hier alle wedstrijden van Lille die op het programma staan.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Lille in de Ligue 1. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Lille OSC

Alle uitslagen van Lille vind je hieronder. Klik door naar de wedstrijdpagina en check allerlei statistieken.

Lille OSC selectie

Socials
@losclive
Posts
Volgers
Volgend

Over Lille Olympique Sporting Club

De Franse voetbalclub Lille Olympique Sporting Club komt uit de stad Rijsel. Deze club werd opgericht in 1902 en speelt zijn wedstrijden in de Ligue 1. Alle thuisduels worden afgewerkt in het Stade Pierre Mauroy. Dit stadion werd geopend in 2012 en biedt plaats aan ruim 50.000 toeschouwers.

Lille OSC heeft in haar professionele voetbaljaren diverse prijzen binnen gesleept. De club won driemaal de landstitel, zes keer de Coupe de France en viermaal de titel in de Ligue 2. De laatste prijzen werden gewonnen in 2010/2011, dat waren de landstitel en de beker.

Gouden tijd

Direct na de Tweede Wereldoorlog wist Lille het landskampioenschap te pakken in de hoogste Franse divisie. Na een spannend seizoen eindigde de club op de eerste plaats met een voorsprong van slechts één punt op Saint-Étienne. In de jaren die daarop volgde, behaalde de voetbalclub nog meer goede resultaten, waaronder een tweede plaats in 1952 achter Nice. In 1954 was het weer raak en werd de tweede landstitel uit de clubhistorie gewonnen.

Wederopstanding van Lille

In het seizoen 2004/2005 wist Lille OSC, na vele moeizame jaren, weer geweldig te presteren. De ploeg wist beslag te leggen op de tweede plaats in de Ligue 1, achter het ijzersterke Olympique Lyon. Het seizoen daarop overleefde de club de groepsfase van de Champions League niet. Vervolgens werd de ploeg ook al vroegtijdig uitgeschakeld in de UEFA Cup (nu ook wel de Europa League genoemd) door Sevilla.

Ook in het seizoen 2005/2006 mocht Lille OSC na een derde plaats weer meedoen in Europa. De Franse club versloeg AC Milan en speelde tweemaal gelijk tegen Anderlecht. In de volgende ronde bleek het tweeluik tegen Manchester United echter het eindstation. Na enkele magere jaren die volgde wist Lille in 2011 beslag te leggen op de landstitel door in de voorlaatste ronde gelijk te spelen tegen PSG.

Eindklasseringen

De laatste prijs stamt af uit 2011. Daarna heeft Lille OSC geen beslag meer weten te leggen op een hoofdprijs. Wel eindigde de ploeg veelal hoog op de ranglijst. Zo volgende er nog vijf top 5 plekken en een zesde plaats. In 2018/2019 werd de ploeg zelfs tweede in de Ligue 1. Een jaar later kwam Lille in de Champions League niet verder dan de groepsfase.