Club

OGC Nice

Land:
Frankrijk
Opgericht:
1904
Competitie:
Locatie:
Nice
Stadion:
Allianz Riviera
Veld:
Gras
Capaciteit:
35.624

De Franse voetbalclub OCG Nice speelt in de Ligue 1 en de Coupe de France. Alle thuiswedstrijden van de club worden gespeeld in het Allianz Riviera. De Jonge Arenden wonnen driemaal het bekertoernooi. Bekijk hier de uitslagen, het programma en de clubstatistieken van OCG Nice.

Programma OGC Nice

Bekijk welke wedstrijden er op het programma staan voor OGC Nice in de competitie en toernooien.

Betcity Logo

BetCity

9.0 Review lezen

€20 welkomstbonus – Bookmaker met NL licentie

ksa vergunning logo

Om in aanmerking te komen voor de Free Bet Welkomstbonus moet de storting minimaal 20 (twintig) EUR bedragen. Er moeten geen weddenschappen geplaatst worden voordat de bonus met succes is toegevoegd. Je kunt geen andere bonus tegelijkertijd claimen. Elke toegekende en ongebruikte bonus vervalt 30 dagen nadat het verstrekt is

Uitslag OGC Nice

Zie hieronder alle uitslagen van OGC Nice. Klik op de gewenste wedstrijd om allerlei wedstrijdstatistieken te bekijken.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van OGC Nice in de Ligue 1 of andere competities.

Seizoensstatistieken OGC Nice

OGC Nice selectie

Socials
@ogcnice
Posts
Volgers
Volgend

Over de club uit Nice

De Franse voetbalclub OGC Nice is één van de bekendste clubs uit de Ligue 1. De officiële naam van de club is ‘Olympique Gymnaste Club Nice Côte d’Azur,’ maar de bijnaam luidt ‘Les Aiglons.’ Dit staat voor jonge arenden. Hoewel de club vier keer landskampioen is geworden, stammen deze titels af uit de jaren 50.

Sinds 2002 speelt OGC Nice onafgebroken in de Ligue 1, waar het in 2016/2017 tot de beste prestatie kwam. Een derde plek werd behaald met een puntentotaal van 78. In andere seizoenen werd ook nog twee keer een vierde plek veroverd.

Er speelde in het verleden meerdere Nederlanders voor de club. Dat waren o.a. Ruud Kaiser, Erik Regtop, Arjan Vermeulen, Dick van Dijk, Wesley Sneijder en Luigi Bruins.

Stadion

Het stadion van OGC Nice werd in september 2013 geopend en heet Allianz Riviera. Het stadion is gevestigd in Nice en biedt plaats aan 35.326 toeschouwers. Het stadion was onder andere het decor voor enkele wedstrijden op het EK in 2016.

Gouden tijdin de jaren 50

Na de oorlog kwam OGC Nice uit in de tweede klasse, waarna het na drie voetbalseizoenen promoveerde het naar het hoogste niveau. Direct toonde de club zich van zijn beste kant en een vaste plaats in de middenmoot was een feit. Drie seizoenen later werd zelfs het landskampioenschap gewonnen en dit bleek dan ook het begin van een gouden periode. In het opvolgende seizoen was het weer raak en mocht OGC Nice zich de kampioen van Frankrijk noemen. Daarna ging het wat minder tot in 1956 de landstitel weer werd gewonnen. Na een kampioenschap in 1959 toonde de ploeg ook zijn klasse in de toenmalige Europa League en bereikte het de kwartfinale van de Europacup.

Financiële problemen in Nice

In 1991 kwam OGC Nice in een benarde situatie door financiële problemen. Er werd een nieuwe voorzitter benoemd in de persoon van André Bois en er werd besloten om een stapje terug te doen. Drie seizoenen later keerde Nice weer terug bij de elite. Ook in 2002 kwam de club negatief in het nieuws door financiële wanorde, maar desondanks verkreeg het toch een licentie voor het volgende seizoen. Sindsdien is OGC Nice een vaste waarde in de Ligue 1.