OGC Nice

Country |
Active in |

OGC Nice

De Franse voetbalclub OGC Nice is één van de bekendste clubs uit de Ligue 1. De officiële naam van de club is 'Olympique Gymnaste Club Nice Côte d'Azur,' maar de bijnaam luidt 'Les Aiglons.' Dit staat voor jonge arenden. Hoewel de club vier keer landskampioen is geworden, stammen deze titels af uit de jaren 50. 

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

OGC Nice

De Franse voetbalclub OGC Nice is één van de bekendste clubs uit de Ligue 1. De officiële naam van de club is ‘Olympique Gymnaste Club Nice Côte d'Azur,' maar de bijnaam luidt ‘Les Aiglons.' Dit staat voor jonge arenden. Hoewel de club vier keer landskampioen is geworden, stammen deze titels af uit de jaren 50. 

Sinds 2002 speelt OGC Nice onafgebroken in de Ligue 1, waar het in 2016/2017 tot de beste prestatie kwam. Een derde plek werd behaald met een puntentotaal van 78. In andere seizoenen werd ook nog twee keer een vierde plek veroverd.

Er speelde in het verleden zes Nederlanders voor de club, dat waren Ruud Kaiser, Erik Regtop, Arjan Vermeulen, Dick van Dijk, Wesley Sneijder en huidig Excelsior-speler Luigi Bruins.

Stadion van OGC Nice

Het stadion van OGC Nice werd in september 2013 en heet Allianz Riviera. Het stadion is gevestigd in Nice en biedt plaats aan 35.326 toeschouwers. Het stadion was onder andere het decor voor enkele wedstrijden op het EK in 2016.

Gouden tijd van OGC Nice

Na de oorlog kwam OGC Nice uit in de tweede klasse, waarna het na drie voetbalseizoenen promoveerde het naar het hoogste niveau. Direct toonde de club zich van zijn beste kant en een vaste plaats in de middenmoot was een feit. Drie seizoenen later werd zelfs het landskampioenschap gewonnen en dit bleek dan ook het begin van een gouden periode. In het opvolgende seizoen was het weer raak en mocht OGC Nice zich de kampioen van Frankrijk noemen. Daarna ging het wat minder tot in 1956 de landstitel weer werd gewonnen. Na een kampioenschap in 1959 toonde de ploeg ook zijn klasse in de toenmalige Europa League en bereikte het de kwartfinale van de Europacup.

Financiële problemen in Nice

In 1991 kwam OGC Nice in een benarde situatie door financiële problemen. Er werd een nieuwe voorzitter benoemd in de persoon van André Bois en er werd besloten om een stapje terug te doen. Drie seizoenen later keerde Nice weer terug bij de elite. Ook in 2002 kwam de club negatief in het nieuws door financiële wanorde, maar desondanks verkreeg het toch een licentie voor het volgende seizoen. Sindsdien is OGC Nice een vaste waarde in de Ligue 1.