toernooi background image

Tickets EK 2020

In de zomer van 2020 staat het Europees kampioenschap voetbal op de agenda. In elf verschillende Europese speelsteden komen de beste voetballanden van ons continent in actie. En ook jij kan daarbij zijn. De UEFA verkoopt tickets voor alle wedstrijden van het EK 2020, waaronder kaartjes voor een drietal groepswedstrijden in Amsterdam. De loting van de kaarten in de voorverkoop is helaas al achter de rug. Hierdoor is het aantal manieren om nog aan een kaartje te komen beperkt, maar niet onmogelijk. Check hier hoe jij misschien die felbegeerde kaartjes op de kop tikt!

Het EK 2020 start over
Het EK 2020 start over
Dagen
Uur
min
sec

Wanneer begint de kaartverkoop?

Bij de UEFA konden voetballiefhebbers vanaf 12 juni 2019 een kaartaanvraag doen via de officiële site. Exact een maand later werd de aanvraag gesloten. Alle aanvragers maakten evenveel kans op tickets voor het EK 2020, aangezien er een loting werd verricht. In augustus kreeg iedereen de uitslag van de loting. De geluksvogels die kaarten toegewezen hebben gekregen, moesten direct afrekenen. Kaarten die niet werden afgerekend, kwam tijdelijk opnieuw in de verkoop onder de inschrijvingen. Op dat moment was het een kwestie van wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Update: Hoogstwaarschijnlijk komen er in 2021 weer kaarten in de verkoop.

Een recordaantal van 19,3 miljoen liefhebbers hebben een aanvraag gedaan voor de tickets in de voorverkoop. Via de loting zijn de kaarten weggegeven, maar natuurlijk kregen de meeste aanvragers slecht nieuws. Toch was er ook nog goed nieuws te melden, want de personen die buiten de boot zijn gevallen krijgen nog een kans. Er werden ‘fans first’-e-mails gestuurd, wanneer er kaarten beschikbaar waren. Degene die er als eerste bij is, krijgt de kaarten, oftewel een ‘first come, first served basis’. De kans dat er nog zo’n mail na september 2019 wordt gestuurd, is zeer klein. Let op! Vanaf 26 februari 2020 worden er resterende kaarten aangeboden voor de neutrale vakken. Op de site van de UEFA kun je deze kaarten kopen. Er is slechts een beperkt aantal beschikbaar.

Nederland is druk bezig in de kwalificatie, waardoor het nog niet zeker is dat Oranje aankomende zomer wel deelneemt aan het EK 2020. Mocht dit wel het geval zijn, dan zal de KNVB nog speciale tickets aanbieden voor de Oranjevakken. Alleen clubcardhouders van de KNVB krijgen deze kans aangeboden. Alle clubcardhouders ontvangen een mailtje met informatie over de kaartverkoop. Toegegeven: de kans dat je kaarten krijgt, is wel groter als je al voor langere tijd in het bezit bent van een clubkaart.

EK 2020 kaarten, prijzen en verkooppunten

In de voorverkoop (UEFA) waren de tickets voor het EK 2020 al verkrijgbaar vanaf 30 euro. Het ging dan wel alleen om de wedstrijden in Boedapest en Bakoe. De beste plekken waren verkrijgbaar voor 225 euro per persoon. De duels in de Johan Cruijff Arena kosten tussen de 50 euro en 185 euro. Zowel de halve finales als de finale worden gespeeld in Londen. Kaarten voor de halve finale waren verkrijgbaar vanaf 85 euro tot maximaal 595 euro. De prijzen van de tickets voor de finale beginnen bij 95 euro en lopen op tot maximaal 945 euro.

Iedereen kon zichzelf aanmelden voor tickets bij de UEFA, hiervoor had je geen clubkaart of iets dergelijks nodig. Dit zorgde er wel voor dat meer dan 19 miljoen voetballiefhebbers een aanvraag hadden gedaan. Aangezien vrijwel alle kaarten in de voorverkoop al zijn uitverkocht, blijft er nog één kans over voor de Oranje-supporters. Wanneer Nederland zich weet te plaatsen voor het EK 2020, dan zal de KNVB nog enkele tickets voor de Oranjevakken te koop aanbieden. Deze kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar voor clubkaarthouders van de KNVB, schrijf je dus zo spoedig als mogelijk in.

Bij de voorverkoop van de kaarten voor het EK 2020 kreeg iedereen de kans om zichzelf voor twee wedstrijden te registreren. Hierdoor kregen alle aanmeldingen evenveel kans op kaarten voor het eindtoernooi. Er konden maximaal vier kaarten per wedstrijden worden gereserveerd. Aangezien de voorverkoop nu enige tijd is gesloten, blijft alleen nog de laatste kans bij de KNVB over. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel kaarten Clubkaarthouders mogen aanschaffen. Als Nederland zich plaatst voor het EK 2020, dan ontvangen alle Clubkaarthouders tijdig informatie over de kaartverkoop in de mail.

In de voorverkoop was het mogelijk om een aanvraag te doen voor maximaal twee wedstrijden. Hierbij kon er een keuze worden gemaakt uit alle wedstrijden in alle speelsteden. Het was inderdaad mogelijk om kaarten voor elke wedstrijd in Europa aan te schaffen. Als de KNVB kaarten zal gaan aanbieden, dan is dat uitsluitend voor wedstrijden van het Nederlands Elftal. Nederland speelt alle drie de wedstrijden in de groepsfase in Amsterdam. Andere landen uit groep C spelen minimaal één wedstrijd in Boekarest (Roemenië). Mocht Nederland verder komen in het toernooi, dan zullen er ook kaarten worden aangeboden door de KNVB in andere speelsteden. Natuurlijk alleen voor de speelstad waar het Nederlands Elftal in actie komt.

Oranjefans opgelet, want er zijn ook speciale ‘follow my team’-tickets verkrijgbaar. Deze kaarten zijn alleen beschikbaar wanneer Nederland zich plaatst voor het EK 2020 en ook de groepsfase weet te overleven. Jij krijgt dan automatisch kaarten voor ieder duel van Oranje na de groepsfase, oftewel mogelijk de zestiende finale, achtste finale, kwartfinale, halve finale en de finale. Jij mist dan geen enkele wedstrijd van de Oranje Leeuwen en zal meerdere Europese speelsteden bezoeken.

Veelgestelde vragen rondom de kaartverkoop van het EK 2020

Als je aan tickets wilt komen voor het EK 2020 begrijpen we dat je natuurlijk veel vragen hebt. Hieronder lichten we de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden toe.

De prijzen van de tickets tijdens het EK 2020 zijn verschillend. In sommige speelsteden zijn de goedkoopste kaarten nog goedkoper, bijvoorbeeld in Baku en Boedapest. Daarnaast verschilt de prijs ook per rang. Kaarten voor de derde rang beginnen bij 30 euro, de tweede rang kost minimaal 75 euro en de eerste rang begint bij 125 euro. In de Johan Cruijff Arena liggen de prijzen wat hoger, zo kosten tickets voor de derde rang namelijk 50 euro en de eerste rang 185 euro. Vanzelfsprekend zijn de kaartprijzen voor de halve finale en de finale een stuk hoger.

Alle tickets voor het EK 2020 zijn persoonsgebonden. De kaarten kunnen dus uitsluitend worden gebruikt door de aanvrager en zijn gast(en). Het is verboden om de kaarten door te verkopen, te koop aan te bieden, te veilen of op iedere andere manier over te dragen. Dit is alleen toegestaan wanneer het is geautoriseerd door de UEFA.

Als jij één van de geluksvogels bent dan ontvang je een mail van de UEFA. Deze mail is halverwege augustus 2019 verzonden. Hierin staan alle betalingsinstructies. Let op, er moet binnen een bepaalde tijd worden afgerekend, anders vervallen de tickets. Het is mogelijk om te betalen met Alipay of met een creditcard. Alle tickets worden uiterlijk in mei 2020 verzonden.

De tickets voor het EK 2020 worden door de UEFA verzonden. Het gaat om papieren tickets. De verzendkosten van de kaarten zijn al inbegrepen in de ticketprijs. De tickets vallen uiterlijk in mei 2020 in de brievenbus. Er zijn dus geen tickets die je op je mobiel kunt laten scannen.

Vragen over aanschafte kaarten kan je stellen bij de UEFA, namelijk via de website van de voetbalbond. Je kan ook eerst even een kijkje nemen bij de ‘veel gestelde vragen’.

De tickets voor het EK 2020 waren in de voorverkoop al verkrijgbaar, waaronder de felbegeerde kaarten voor de finale van het eindtoernooi. Mocht Nederland de finale bereiken dan zal de KNVB ook kaarten aanbieden voor deze wedstrijd. Overigens ben je met een ‘follow my team’ ticket zeker van een plaats in de finale, maar alleen als Oranje ook daadwerkelijk in de finale komt te staan. Wanneer je vooruit betaald hebt, krijg je je geld terug.

Iedereen kon zich bij de UEFA aanmelden voor de voorverkoop van de kaartjes voor het EK 2020. Er waren meer dan negentien miljoen aanmeldingen. Door middel van een loting werden de gelukkigen gekozen. Mocht je nog kaartjes willen bemachtigen voor het Nederlands Elftal, vraag dan zo snel als mogelijk een KNVB clubkaart aan. Alleen clubkaarthouders komen in aanmerking voor tickets in één van de Oranjevakken.

De UEFA biedt ook enkele officiële hospitality-pakketten aan tijdens het EK 2020. Meer informatie over deze pakketten kan je terugvinden op EURO2020.com/hospitality. De prijs van de pakketten begint bij 780 euro per persoon. Het gaat bij alle pakketten om plaatsen in de skybox, inclusief eten en drinken.

Er zijn een drietal hospitality-pakketten verkrijgbaar bij de UEFA. Het goedkoopste pakket kost 780 euro per persoon, hiervoor krijg je toegang tot een speciale ruimte waar jij samen met andere voetballiefhebbers in luxe kan genieten van de wedstrijd. Er staat ook een buffet klaar met heerlijke hapjes. Het duurste pakket kost 1.200 euro per persoon. Voor die prijs mag jij plaatsnemen in een luxe lounge met entertainment en live cooking.