actueel background image

Kaarten opnieuw in de verkoop in 2021

08 mei 2020 | 19:15 0

Het EK 2020 is met één jaar verschoven en gaat dus plaatsvinden in de zomer van 2021. De UEFA heeft besloten dat de verkochte kaarten teruggeven mogen worden. Kopers ontvangen de kosten van de tickets terug op hun bankrekening of creditcard. Het is echter ook mogelijk om de kaarten te behouden, aangezien deze ook geldig zijn tijdens het eindtoernooi in 2021.

Ticketverkoop 2020

Het EK 2020 zou deze zomer worden gehouden in 12 verschillende locaties in Europa, waaronder in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Het Nederlands elftal zou drie groepsduels afwerken in eigen land, maar moet nu een jaar langer wachten.

Er waren voor het EK 2020 rond de drie miljoen tickets beschikbaar, deze waren binnen een mum van tijd uitverkocht.

In totaal zouden er rond de 20 miljoen aanvragen zijn binnengekomen bij de UEFA. Een loting bepaalde wie zich gelukkig mocht prijzen met een ticket voor het Europees Kampioenschap. De supporters die in aanmerking kwamen voor tickets kochten kaarten voor één of meerdere EK-wedstrijden. Aangezien het EK 2020 is uitgesteld is het mogelijk om tickets terug te geven aan de Europese voetbalbond.

Hoe geef ik mijn tickets terug?

Via een speciale return portal van de UEFA kun je je kaarten teruggeven. Let op: De ticket return portal sluit op 26 mei 2020 om 14:00 uur. Wees dus wel op tijd.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

De terugbetaling van jouw tickets vindt binnen 30 dagen plaats.

Kan ik mijn tickets nog gebruiken volgend jaar?

Je aangekochte tickets blijven geldig voor de betreffende wedstrijden. Wel is het mogelijk dat een speelstad zich terugtrekt en geen wedstrijden organiseert. In dit geval kun je je ticket niet meer gebruiken. De UEFA komt hierover later met meer informatie.

Speelstad Amsterdam heeft aangegeven ook in 2021 beschikbaar te zijn.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.