toernooi background image

Weersomstandigheden rondom wedstrijden in de speelsteden

Vrijdag 11 juni 2021 gaat het EK 2020 van start en ditmaal in maar liefst 11 verschillende speelsteden. Het toernooi vindt plaats in de zomerperiode, maar dat is nog geen garantie voor mooi weer. Aangezien er door heel Europa wedstrijden plaatsvinden kunnen de weersomstandigheden variëren. Wil je alles lezen over de speelsteden en wat er te doen is naast de voetbalwedstrijden? Kijk dan eens op de speelsteden pagina. Bekijk hieronder de weersomstandigheden per speelstad:

Het EK 2020 start over
Het EK 2020 start over
Dagen
Uur
min
sec

Amsterdam (Nederland)

Het Nederlands elftal speelt drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena, maar er zal ook nog een achtste finale worden gespeeld. In de maand juni is het normaliter tussen de 12 en 19 graden. Nog niet echt zomer, daarom raden wij je aan om een jas mee te nemen. De verwachting is dat het tussen de 15 en 22 dagen gaat regenen in de maand juni. De Johan Cruijff Arena beschikt wel over een dak dat gesloten kan worden. Wij Nederlanders spannen de kroon als het om klagen over het weer gaat. Ondanks alle weerberichten is het zeer veranderlijk en onvoorspelbaar. Wat ons betreft moet je je voorbereiden op alle weersomstandigheden. Zolang je een oranje outfit aan hebt, zit je in ieder geval goed.

EK speelstad Amsterdam logo met weer

Bakoe (Azerbeidzjan)

In Azerbeidzjan worden er eveneens drie groepsduels en een kwartfinale gespeeld. In Bakoe kan de temperatuur hoog oplopen. Het is geen uitzondering als de 31 graden wordt aangetikt. In juni en juli 2020 kan je genieten van 10 zonuren per dag en er valt amper regen. Gemiddeld zelfs maar één dag in de maand juli.

EK speelstad bakoe logo met weer

Bilbao (Spanje)

Alle wedstrijden die in Bilbao gespeeld zouden worden, zijn verplaatst naar Sevilla.

In Spanje zijn de grootste voetbalstadions te vinden in Barcelona en Madrid. Toch is er gekozen voor de thuishaven van Atlético Bilbao. In de Spaanse stad spelen de landen drie groepswedstrijden en een achtste finale. Het is niet de warmste regio van het land. In juni kan het 22 graden worden en een maand later rond de 25 graden. Een aangename temperatuur voor voetballers. Regenval komt ook wel eens voor, ongeveer rond de 12 dagen per maand.

EK speelstad bilbao logo met weer

Boedapest (Hongarije)

De Puskás Aréna opent tijdens het EK 2020 voor de eerste keer zijn deuren. In Boedapest kan je als voetballiefhebber drie groepswedstrijden en een achtste finale komen bekijken. In de Hongaarse stad kan het met 27 graden erg warm worden. In de maand juni zijn er gemiddeld 8 zonuren per dag. Er valt gemiddeld 12 dagen per maand regen.

EK speelstad boedapest logo met weer

Boekarest (Roemenië)

In het Arena Nationala worden er drie groepsduels en een achtste finale gespeeld. In het Roemeense Boekarest kan het zomers erg warm worden. In juni zal het rond de 27 graden zijn en in juli zelfs 29 graden. Je kan 9 zonuren per dag verwachten en de regenval valt met een gemiddelde van 10 dagen per maand mee. Wij kunnen niet in de toekomst kijken, maar het komt wel eens voor dat er temperaturen van ruim 30 graden worden gemeten in Boekarest.

EK speelstad boekarest logo met weer

Glasgow (Schotland)

In Schotland worden er drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. Hamden Park is de locatie van de EK-wedstrijden en is eveneens de thuishaven van Rangers FC. In de maanden juni en juli zal het rond de 18 graden zijn. De kans op regen is groot en ook qua zonuren (5) valt het zwaar tegen. Je hoeft dus niet voor zomerweer naar Schotland te komen, maar wel voor Europees topvoetbal.

EK speelstad glasgow logo met weer

Kopenhagen (Denemarken)

In Kopenhagen is het in de maand juni rond de 20 graden. Een heerlijke temperatuur, maar toch zal er rekening gehouden moeten worden met regenval. Gemiddeld valt er 11 dagen regen in juni. Pluspunt is wel dat er dagelijks ook 8 uur aan zon verwacht kan worden. Ga je naar Kopenhagen, neem dan wel een jas mee. In Kopenhagen spelen de deelnemende landen drie groepswedstrijden en een achtste finale.

EK speelstad kopenhagen logo met weer

Londen (Engeland)

Het legendarische Wembley Stadium is het decor voor de halve finales en de finale op het EK 2020. In de maand juli kan het er zeer aangenaam worden met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Het blijft wel Engeland, dus probeer rekening te houden met regenval. Normaal gesproken zal het op 11 dagen regenen in de maand juli. Het is geen zon bestemming, aangezien de zon gemiddeld 6 uur per dag schijnt.

EK speelstad londen logo met weer

München (Duitsland)

In het stadion van Bayern München worden ook drie groepswedstrijden en een kwartfinale afgewerkt. De Duitse stad is eenvoudig te bereiken. Het is wel een van de meest regenachtige speelsteden. In de maand juni valt er gemiddeld 17 dagen aan regen en in juli zelfs 15 dagen. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 21 en de 23 graden. Normaliter kan je genieten van 8 zonuren per dag.

EK speelstad munchen logo met weer

Rome (Italië)

In het Stadio Olimpico worden er tijdens het EK 2020 drie groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld. In de zomermaanden kan je in Rome genieten van zomerse temperaturen. In de maanden juni en juli zal het rond de 27/30 graden zijn. In de afgelopen jaren waren er ook uitschieters van ver boven de 30 graden. Je hebt met 11 zonuren per dag ook niets te klagen. Het regent amper in de zomermaanden, gemiddeld 6 dagen per maand.

EK speelstad rome logo met weer

Sint-Petersburg (Rusland)

In het Krestovskistadion worden drie groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld. Sint-Petersburg ligt in het uiterste westen van Rusland. In de zomermaanden juni en juli zal het rond de 20/22 graden zijn. In juni valt er amper regen, gemiddeld 8 dagen. In juli is het regenachtiger met 13 dagen regenval. Qua zonuren zit je goed met een gemiddelde van 9 uur per dag.

EK speelstad sint petersburg logo met weer