actueel background image

Alles over de poule van Nederland

02 dec 2019 | 08:26 0

Het Nederlands elftal heeft zaterdag 30 november 2019 duidelijkheid gekregen omtrent de groepsfase van het EK 2020. De loting in Boekarest wees uit dat Oranje het moet opnemen tegen Oekraïne en Oostenrijk. Daarnaast zal er ook nog één land uit de play-offs worden toegevoegd aan de groep. Het laatste land zal op 31 maart 2020 bekend zijn. Nederland opent het EK 2020 met een groepsduel tegen Oekraïne op zondag 14 juni 2020. De openingswedstrijd van het toernooi zal plaatsvinden op 12 juni 2020 tussen Italië en Turkije.

Nederlands elftal teamfoto

Oekraïne

Nederland wist voor de start van de loting al dat Oekraïne één van de tegenstanders zou zijn. Het Oost-Europese land kwam uit Pot 1, waarin ook landen als België, Duitsland, Engeland, Spanje en Italië zaten. Oekraine wist als groepswinnaar het EK te bereiken. In Groep B bleef het Portugal, Servië, Luxemburg en Litouwen voor. De Oekraïense ploeg scoorde 17 doelpunten in acht wedstrijden en kreeg zelf 4 tegendoelpunten te verwerken. Het land won in eigen huis met 2-1 van Portugal en mag zeker niet onderschat worden. Een van de bekendste spelers in de selectie is Oleksandr Zinchenko, de verdediger staat momenteel onder contract bij Manchester City.

oekraine voetbal sfeeractie

Oostenrijk

Oostenrijk eindigde in Groep G op de tweede plaats achter de groepswinnaar Polen. De Oostenrijkse ploeg wist 19 punten te behalen uit 10 wedstrijden. Het land kwam 19 keer tot scoren en kreeg 9 tegentreffers te verwerken. Oostenrijk wist Noord-Macedonië, Slovenië, Israël en Letland achter zich te houden. De kwalificatie verliep grillig, want er werd verloren bij Letland (1-0), Israël (4-2) en van Polen (1-0). Oostenrijk plaatst zich ook voor het EK 2008 en het EK 2016, maar in beide gevallen won het geen enkele wedstrijd in de groepsfase.

De absolute ster van Oostenrijk is David Alaba. De 27-jarige verdediger is een vaste waarde bij Bayern München. Andere bekende namen in de selectie zijn Marko Arnautovic (Shanghai SIPG) en Marcel Sabitzer (RB Leipzig). Oud-Ajacied Maximilian Wober maakt ook onderdeel uit van de Oostenrijkse nationale ploeg. Nederland speelt op 18 juni 2020 in de Johan Cruijff Arena tegen Oostenrijk.

Tegenstander uit de play-offs

De laatste tegenstander van Oranje komt uit de Nations League play-offs. Nederland speelt op 22 juni 2020 de laatste groepswedstrijd tegen Roemenië, Wit-Rusland, Noord-Macedonië, Kosovo of Georgië. Deze landen spelen op 26 maart en 31 maart 2020 tegen elkaar voor één ticket voor het EK.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.